Politiek 30 jun. 2022 09:05

Gemeentehuis Uithoorn krijgt nieuwe raadzaal

Uithoorn - Morgen, vrijdag 1 juli,  begint de verbouwing van de raadzaal in het gemeentehuis van gemeente Uithoorn. Deze verbouwing is nodig door de uitbreiding van de gemeenteraad, na de verkiezingen van afgelopen maart, met 2 personen naar in totaal 23 leden. 

Algemeen 29 jun. 2022 15:21

'Geen groei, maar krimp. Goed nieuws voor de leefkwaliteit in Uithoorn'

Uithoorn - Een historisch besluit voor de Zuid-Oosthoek. Zo omschrijven wethouder Ferry Hoekstra en Mirella Visser van PUSH de plannen van het kabinet om het maximale aantal vluchten te verlagen. Afgelopen vrijdag stuurde minister Harbers een brief naar de Tweede Kamer waarin hij aankondigde dat het aantal vluchten op Schiphol moet krimpen van maximaal 500.000 naar maximaal 440.000 vluchten per jaar.

112 29 jun. 2022 08:21

Forse brand op bouwplaats Uithoornlijn

Uithoorn - De brandweer is in de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks 03:45 opgeroepen voor een buitenbrand op een bouwplaats aan de Boerlagelaan in Uithoorn. 

Algemeen 27 jun. 2022 16:26

'Alle kinderen een zwemdiploma'

Uithoorn - Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland helpt al jaren kinderen om hun zwemdiploma(‘s) te halen. Zwemles is namelijk ontzettend duur. Voor sommige mensen niet te betalen, daarom zet het Jeugdfonds zich hier actief voor in. Want elk kind in Nederland moet veilig zijn voor al het water in ons land.

Algemeen 27 jun. 2022 09:29

Wisseling van de wacht bij Buurtbeheer Uithoorn Centrum

Uithoorn - Deze week draagt Marcel Zethoven, de huidige voorzitter van Buurtbeheer Uithoorn Centrum (opgericht door Stichting Oranjebuurt), na 5 jaar de voorzittershamer over aan Marco van Dam, bewoner aan het Oranjepark in Uithoorn.

Algemeen 24 jun. 2022 16:06

Fairplaycup schoolvoetbaltoernooi Uithoorn

Op woensdag 22 juni 2022 heeft de 2e editie van het Fairplaycup schoolvoetbaltoernooi Uithoorn plaatsgevonden. Een stralende dag met veel enthousiaste leerlingen, begeleiders, docenten, ouders, opa’s, oma’s en organisatoren. Tijdens dit schoolvoetbaltoernooi hebben meer dan 60 teams van alle scholen in Uithoorn gestreden om de Fairplaycup.

Algemeen 23 jun. 2022 09:16

Ontwerpers en meedenkers gezocht voor kunstwerk De Scheg

Uithoorn - Na de oplevering van MFA De Scheg in juli is nu de ruimte rondom het gebouw aan de beurt. Een eerste stap is een “kunstmarkeerpunt”: een kunstwerk dat het begin van het park aangeeft. De gemeente zoekt hiervoor een beeldend kunstenaar. En meedenkers uit de wijk.

Algemeen 31 mei 2022 08:10

Nieuw College van B & W Uithoorn geïnstalleerd

Uithoorn – De Uithoornse gemeenteraad heeft maandagavond de drie wethouders van de nieuwe coalitie benoemd. Ze zijn daarna officieel beëdigd. Daarmee heeft de gemeente Uithoorn nu een nieuw college van burgemeester en wethouders (B&W).

Algemeen 18 mei 2022 10:10

Tegemoetkoming in energiekosten voor inwoners met lage inkomens

Uithoorn - Inwoners met een laag inkomen krijgen van de Rijksoverheid eenmalig een bedrag van €800 als tegemoetkoming voor de stijgende energiekosten. De gemeenteUithoorn  zorgt ervoor dat de toeslag wordt overgemaakt aan de inwoners van Uithoorn die daarvoor in aanmerking komen.

Algemeen 3 mei 2022 07:22

Programma 4 mei-herdenking Uithoorn

Uithoorn - Op 4 mei 2022 worden ook in Uithoorn oorlogsslachtoffers herdacht.   et comité 4 mei Uithoorn en De Kwakel roepen inwoners op om de vlag om 18.00 uur half stok te hangen. Om 19.30 uur wordt verzameld in het Oranjepark voor een stille tocht naar het Stilte Monument waar de herdenking plaats zal vinden.

Algemeen 2 mei 2022 16:22

Nieuwe locatie voor fotowand van Alex P

Uithoorn - De imposante fotowand van kunstenaar Alex P is vrijdag 29 april herplaatst. Het 45 meter lange kunstwerk is vanaf nu door iedereen te bewonderen vlakbij het bedrijf Quaker aan de Amsterdamseweg in Uithoorn.

Verkeer en vervoer 25 apr. 2022 10:03

Aandacht voor verkeersveiligheid Eendracht

Uithoorn - De verkeersveiligheid rond De Springschans, De Kajuit, Solidoe en BORUS vraagt permanent aandacht. Alle zijn gelegen aan Eendracht in Meerwijk. 

Algemeen 19 apr. 2022 19:08

'Maak van ergernis geen burenruzie'

Uithoorn - Dinsdag 19 april was de Dag tegen het Pesten. Veel mensen denken dan aan pesten op school of op het werk. Maar ook pesterijen en irritaties tussen bewoners van een straat of flatgalerij kunnen nare gevolgen hebben. De eerste stap om escalatie te voorkomen: praat erover met de buur die overlast veroorzaakt.

Algemeen 1 apr. 2022 17:00

Gemeente vraagt reacties op nieuwe schetsen van het Legmeerbos

Uithoorn - Vanuit huis het groen in lopen of fietsen. Lekker met de hond erop uit. Kortom, ontspannen, genieten en recreëren in het Legmeerbos. Dat is de droom van Buurtbeheer De Legmeer (BBL). De gemeente onderzoekt samen met Buurtbeheer of het Legmeerbos haalbaar is. Daarom zijn nieuwe schetsen gemaakt voor het gebied. In deze schetsen wordt voortgeborduurd op het ontwerp uit het Masterplan Legmeerbos dat in 2019 samen met bewoners is gemaakt. Natuurlijk krijgen buurtbewoners ook bij deze nieuwe schetsen een belangrijke rol. Inwoners kunnen op verschillende manieren hun mening geven.  

Algemeen 22 mrt. 2022 18:34

Zwembad De Otter kondigt sluiting aan

UITHOORN - Zwembad De Otter in de wijk Kootpark-Oost heeft aangekondigd de deuren te sluiten met ingang van 8 mei. Het bericht zorgde voor veel reacties van inwoners en ouders met lessende kinderen. Ook riep de aangekondigde sluiting een aantal vragen op aan het adres van de gemeente. Bijvoorbeeld over mogelijke financiële steun voor de zwemvoorziening.  

Politiek 17 mrt. 2022 12:00

Gemeentebelangen grote winnaar in Uithoorn

Uithoorn - Gemeentebelangen was al de grootste partij in Uithoorn en De Kwakel, maar is nog groter geworden. De lokale partij werd met 8 zetels de grote winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen en pluste liefst 3 zetels ten opzichte van 2018. Ook DUS! won 2 zetels en stijgt naar 6. Het opkomstpercentage was met 46,6 procent historisch laag.

Algemeen 15 mrt. 2022 12:09

Opvang Oekraïense vluchtelingen in Uithoorn

Uithoorn - De gemeente onderzoekt momenteel welke locaties op korte termijn kunnen worden ingezet voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. De locaties die inmiddels gevonden zijn: Het Rechthuis, Amsterdam hotel Uithoorn, Hotel Lakeside en de locatie aan de Noorddammerweg 39. Naast opvanglocaties voor de korte termijn wordt ook gezocht naar locaties voor de langere termijn.