Gemeente vandaag 10:25

Vijf vragen aan burgemeester Heiliegers over de APV

Uithoorn - De gemeenteraad van Uithoorn heeft onlangs een aantal wijzigingen op de Algemene plaatselijke verordening (APV) vastgesteld. Zo is bijvoorbeeld het lachgasverbod opgenomen. Maar wat is nou eigenlijk precies de APV? Portefeuillehouder burgemeester Pieter Heiliegers geeft antwoord.

112 8 jan. 2021 16:02

Canta gaat verloren aan Zijdelweg

Uithoorn - Aan de Zijdelweg in Uithoorn is vrijdagmiddag omstreeks 14.30 uur een Canta in vlammen opgegaan.

112 8 jan. 2021 08:37

Auto belandt in sloot

Uithoorn - Langs In Het Rond in Uithoorn is in de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 januari een auto in een sloot beland. Dit gebeurde omstreeks 1.30 uur. 

Algemeen 1 jan. 2021 17:00

Jaarwisseling Uithoorn en De Kwakel verloopt beheersbaar

UITHOORN – De ongeregeldheden tijdens de jaarwisseling van vorig jaar in Uithoorn hebben zich niet herhaald. De gemeente, politie, handhaving en brandweer spreken van een ‘beheersbare jaarwisseling’.

Algemeen 22 dec. 2020 10:00

Alcoholverbod bij skatebaan en Oude Dorp

UITHOORN – Vanaf 24 december is het niet meer toegestaan om in de openbare ruimte bij het Oude Dorp en bij de skatebaan in de Meerwijk alcohol te drinken. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Uithoorn besloten.

Algemeen 22 dec. 2020 10:00

Voorkom een boete, lever je vuurwerk in

Uithoorn - Deze jaarwisseling is het afsteken van vuurwerk verboden. Om mensen in de gelegenheid te stellen om veilig afstand te doen van hun vuurwerk, kunnen inwoners (particulieren) uit Uithoorn/De Kwakel, Amsterdam, Ouder-Amstel, Diemen, Amstelveen en Aalsmeer (de VrAA) hun vuurwerk op 24 en 27 december zonder gevolgen inleveren bij in totaal 6 inleverpunten in Uithoorn en Amsterdam.  In Uithoorn kan het vuurwerk ingeleverd worden op 27 december tussen 10 en 13 uur.

Wonen en bouwen 17 dec. 2020 15:00

Uniek bouwproject voor jongeren

Uithoorn - Binnen het project De Rietkraag in De Kwakel zijn afspraken gemaakt over de ontwikkeling van een uniek project met 8 Cube House woningen. Op dinsdag 15 december heeft de ondertekening voor de grondoverdracht plaatsgevonden. De gemeente Uithoorn verkoopt deze grond aan De Coöperatie Cube House De Kwakel U.A. “Een bijzonder project op een bijzondere locatie en wat helemaal past in deze tijd. We zijn voortdurend op zoek zijn naar nieuwe manieren om passende woningen voor alle doelgroepen te kunnen realiseren”, aldus wethouder Jan Hazen.

Verkeer en vervoer 14 dec. 2020 16:19

College stelt definitief ontwerp voor verkeersplan Uithoorn vast

Uithoorn - Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met het definitieve ontwerp van het verkeersplan voor het dorpscentrum van Uithoorn. Een belangrijke stap op weg naar een vriendelijk, groen en veilig ‘dorpshart aan de Amstel’. In 2021 en 2022 worden niet alleen de wegen, openbare ruimte en het groen in het centrum vernieuwd. Ook de riolering van het centrum pakken we grondig aan en maken we klimaatbestendig. Nu het plan definitief is, gaan we op zoek naar een aannemer die het verkeersplan gaat realiseren. Als alles volgens planning verloopt, starten de werkzaamheden in het eerste kwartaal van 2021.

Voor Kinderen 14 dec. 2020 14:00

Tweede editie Kindercommissie van start

Uithoorn - Een Oud en Nieuw feest voor jongeren, vuurwerk alleen afsteken in bepaalde zones, een vuurwerkshow voor alle inwoners en een workshop (of filmpje) over hoe je veilig vuurwerk afsteekt. De 18 kinderen van de Kindercommissie hoeven niet lang na te denken als hen gevraagd wordt hoe de gemeente ervoor moet zorgen dat de jaarwisseling goed verloopt. Uiteraard op het moment dat alles weer ‘normaal’ is en er geen coronamaatregelen meer zijn. 

Gezondheid en welzijn 11 dec. 2020 16:00

Informatiespreekuur over collectieve zorgverzekering

UITHOORN - De gemeente Uithoorn biedt voor inwoners met een minimum inkomen een collectieve zorgverzekering aan van Zorg en Zekerheid. Voor wie nog geen collectieve verzekering heeft, meer informatie wil en/of overweegt om over te stappen, organiseert de gemeente een digitaal spreekuur via Zorg en Zekerheid. 

Algemeen 11 dec. 2020 09:00

Wijkatelier Uithoorn maakt tassen met een verhaal

Uithoorn - Het Wijkatelier in Uithoorn heeft hippe tassen gemaakt van reclamedoeken van de Noordhollandse Letterenloop. Daarmee werkt ze mee aan een goed doel. De opbrengst van de tassen is namelijk bestemd voor kinderen in de townships van Zuid-Afrika.

Algemeen 8 dec. 2020 17:00

Frans de Gunst wint Zilveren Schakel 2020

Uithoorn - Op maandag  7 december, Nationale Vrijwilligersdag, zette de gemeente de 6 ‘favoriete’ vrijwilligers van De Kwakel en Uithoorn in het zonnetje, met een waarderingsspeld en een mooie bos bloemen. Burgemeester Heiliegers overhandigde persoonlijk de speld en een cheque van €500 uit aan winnaar Frans de Gunst. Met de uitreiking sprak de gemeente haar waardering uit voor alle vrijwilligers. Wethouder Ria Zijlstra: “Jullie zijn allemaal onmisbare schakels die Uithoorn en De Kwakel bij elkaar houden!”.

Algemeen 7 dec. 2020 09:26

Kerstwensboom; wie wil jij in het licht zetten?

Uithoorn - Dankzij de ondersteuning van Stichting Promotie Uithoorn & de Kwakel staat ook dit jaar traditiegetrouw de Kerstwensboom voor Restaurant Geniet aan de Amstel in het dorpscentrum van Uithoorn.

Algemeen 1 dec. 2020 10:00

Gemeente Uithoorn in actie tegen geweld tegen vrouwen

Uithoorn - Gemeente Uithoorn en de soroptimistenclub Uithoorn/De Ronde Venen steunen de internationale campagne Orange the World van de United Nations. Beide zeggen ‘nee’ tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Om  hiervoor extra aandacht te vragen is tot en met 10 december de vlaggenmast bij het gemeentehuis oranje verlicht. Het aansteken van de verlichting is maandag gedaan door wethouder Ria Zijlstra samen met Lucie Hofman van de soroptimistenclub.

Algemeen 1 dec. 2020 09:45

Luisterend oor in december

Uithoorn - December, een maand vol feestelijkheden waarin we met familie en vrienden bij elkaar komen en genieten van elkaars aanwezigheid. Helaas zal het dit jaar door de coronamaatregelen anders zijn en december kan voor veel mensen nu juist een minder prettige tijd zijn.

Algemeen 24 nov. 2020 16:32

Stemronde Zilveren Schakels loopt

Uithoorn – De gemeente Uithoorn wil, net als 2 jaar geleden, vrijwilligers en mensen die zich buitengewoon inzetten voor de buurt of medemens in het zonnetje zetten. In augustus riep zij inwoners, (sport)verenigingen en maatschappelijke organisaties op om hun favoriete vrijwilliger voor te dragen voor een Zilveren Schakel. Sinds een week kan iedereen stemmen op haar of zijn kandidaat.

Onderwijs 24 nov. 2020 11:00

Wethouder praat over recht op onderwijs

Uithoorn –Vorige week was de Week van het recht op onderwijs en ontwikkeling, tot vorig jaar de Dag van de leerplicht. Onderwijs-wethouder Ria Zijlstra ging met haar leerplichtambtenaar Angela de Jong langs bij basisschool De Kajuit in Uithoorn. Met een traktatie voor de docenten en mooie  potloden voor de kinderen. Ze spraken met schooldirecteur Marijn Roeleveld over leerplicht en leerrecht.

112 23 nov. 2020 19:18

Fietser overleden na verkeersongeluk

Uithoorn - Op woensdag 18 november vond er een aanrijding plaats op de Thamerlaan / Amsterdamseweg  in Uithoorn tussen een fietser en een personenauto. De fietser is aan zijn verwondingen overleden.

Wonen en bouwen 23 nov. 2020 17:30

Luchthal De Scheg, start werkzaamheden

Uithoorn - Tijdens de sloop en bouw van de nieuwe sporthal in de wijk Zijdelwaard in Uithoorn komt er op het evenemententerrein in Legmeer-West een tijdelijke sporthal: Luchthal De Scheg. Voor deze luchthal worden inmiddels de ankers in het terrein bevestigd. Een eerste stap richting de beoogde opening in maart volgend jaar.