112 24 jan. 2022 09:05

Toiletcabines in vlammen op

Uithoorn - Aan de Arthur van Schendellaan in Uithoorn zijn afgelopen nacht twee mobiele toiletcabines in vlammen opgegaan.

Algemeen 21 jan. 2022 11:08

Inburgering voortaan in handen gemeente

Uithoorn - Op 1 januari 2022 is de Wet inburgering ingegaan. De nieuwe wet geeft gemeenten de taak om inburgeraars te begeleiden zodat deze zo snel mogelijk volwaardig en duurzaam meedoen in de samenleving. Nieuwkomers gaan zo sneller aan het werk en leren ondertussen de taal. Dit geldt voor zowel asielstatushouders als voor gezinsmigranten met een Nederlandse partner die vanaf 2022 in ons land inburgeren.

Algemeen 20 jan. 2022 08:13

Samen aan de slag met het gedroomde Legmeerbos

Uithoorn - Door corona was er geen gezamenlijk tekenmoment met taart. Maar het gevoel was er niet minder feestelijk om toen Marga Moeijes en Gerard van Lent van Buurtbeheer De Legmeer en wethouder Hans Bouma de samenwerkingsovereenkomst voor het Legmeerbos ondertekenden. In deze overeenkomst staat hoe de Gemeente samen met Buurtbeheer De Legmeer aan de slag gaat met het Legmeerbos.

Algemeen 6 jan. 2022 13:43

Bij inval in De Kwakel opgepakte man krijgt 8 jaar cel

De Kwakel - Een 54-jarige man die werd opgepakt bij een grote politie-inval in een woonboerderij in de Kwakel afgelopen zomer,  is door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8 jaar. Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor het medeplegen van handel in - en aanwezig hebben van - ongeveer 4.000 kg cocaïne, het voorhanden hebben van 5 vuurwapens en munitie en het gewoontewitwassen van 12 miljoen euro.

112 5 jan. 2022 11:18

Zoektocht naar gevluchte bromfietser die fietser omver reed duurt voort

Uithoorn - Opsporing Team Verkeer (OTV) doet nog altijd onderzoek naar een ongeval dat op maandagavond 22 november 2021 plaatsvond aan de Randweg in Uithoorn: een onbekende bromfietser kwam daarbij in aanrijding met een 49-jarige fietser. De fietser kwam ten val en werd zwaargewond achtergelaten.

Algemeen 1 jan. 2022 16:07

'Een dieptepunt en een drama voor alle organisaties en partijen die verbonden zijn aan ’t Buurtnest'

Uithoorn - Burgemeester Pieter Heiliegers noemt de grote brand bij 't Buurtnest tijdens de jaarwisseling 'een dieptepunt en een drama voor alle organisaties en partijen die verbonden zijn aan het gebouw.' De schade aan het gebouw is aanzienlijk: naar de oorzaak van de brand wordt onderzoek gedaan. 'In het nieuwe jaar moet gekeken worden hoe we dit grote gemis gaan aanpakken,' aldus de burgemeester.

112 24 dec. 2021 08:12

Brand bij bouwterrein langs busbaan

Uithoorn - Aan de Petrus Steenkampweg heeft vrijdag omstreeks half vijf in de ochtend een hardnekkige brand gewoed, waar de UIthoornse brandweer een hele klus aan had. 

112 16 dec. 2021 10:29

Kerst Drive Thru bij Brandweer Uithoorn

Uithoorn - Bij  de brandweerkazerne van Uithoorn gevestigd aan de Zijdelweg werd woensdagavond een 'kerst drive thru' georganiseerd.

Gemeente 7 dec. 2021 13:30

“Geen plaats voor criminaliteit in onze sierteelt”

UITHOORN – Op 22, 23 en 24 november vond in de gemeenten Uithoorn en Aalsmeer een grootscheepse controle plaats van de lokale sierteelt. Bedrijven op de locatie van Royal FloraHolland werden bezocht door politie, gemeenten, douane, Koninklijke Marechaussee en UWV.

Verkeer en vervoer 2 dec. 2021 16:52

Bestelbus vast in berm op N196

Uithoorn - Een grote bestelbus is donderdagmiddag 2 december vast komen te zitten in de berm op de N196 vlakbij de Laan van Meerwijk in Uithoorn. 

Gemeente 10 nov. 2021 14:00

Wethouder De Robles: “Deze baan past goed bij me”

UITHOORN – Ruim een half jaar geleden naam José de Robles het stokje over van ‘oudgediende’ Ria Zijlstra als wethouder Onderwijs en Sociaal Domein van de gemeente Uithoorn. Hoe kijkt hij terug op de afgelopen maanden? En wat kunnen we nog meer van hem verwachten? José de Robles vertelt.

Sport 9 nov. 2021 16:48

Talentvolle shooting guard Tobias (13) speelt in basketbal Eredivisie

Uithoorn - Tobias Berns was zeven jaar toen hij het al wist: hij wilde op basketbal. Dat vond hij een leuke sport. Hij bleek ook nog eens talent te hebben. Zoveel talent dat hij nu in de Eredivisie speelt. Hij droomt van een plaats in het Nederlands Team zodat hij mag uitkomen voor ons land. Dat zou toch geweldig zijn…