Algemeen 21 sep. 2021 11:31

Uithoorns Mooiste Fietstocht: uitgebreid met nieuwe routes

Op zondag 26 september vindt de tweede editie plaats van Uithoorns Mooiste Fietstocht met nieuwe routes van 20 en 40 km en een extra sportieve route van 85 km. Na het voorgaande succes van de recreatieve fietstocht besloot de Uithoornse Wieler Trainings Club dit jaar door te pakken met nieuwe routes en een extra afstand voor meer getrainde (race)fietsers.

Sport 17 sep. 2021 12:24

Inschrijving “Heel 60+ Beweegt” geopend

Uithoorn - Zes sportverenigingen in Uithoorn en De Kwakel verzorgen samen met het Sportakkoord van Uithoorn een gratis, dagelijks wisselend programma voor de kennismakingsweek. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf nu inschrijven.

Algemeen 15 sep. 2021 19:00

Vangen muskuseenden start half september

Uithoorn - In juni heeft de gemeente al aangekondigd dat de muskuseenden in Uithoorn een nieuwe woonplek krijgen. De grote tamme loopeenden, herkenbaar aan de rode wratten op hun kop, zitten vooral in de buurt van de Admiraal van Ghentlaan en de Johan de Wittlaan. Vorig jaar is een groot deel weggevangen en ondergebracht op een nieuwe locatie. Dit jaar is de aanpak anders: vanaf half september wordt een start gemaakt met het wegvangen van alle eenden.

Wonen en bouwen 15 sep. 2021 08:53

MFA Thamerdal officieel geopend en gedoopt als De Kuyper

UITHOORN, de maatschappelijke organisaties hadden er deze zomer al hun intrek in genomen. Maar sinds woensdag 8 september draagt het nieuwe multifunctionele buurtgebouw in de wijk Thamerdal ook zijn nieuwe naam op de gevel: De Kuyper. Na de onthulling door Stichting Leefomgeving Schiphol. (SLS) had wethouder José de Robles de eer het gebouw te openen. De kinderen van Het Duet zongen het Kuyperlied en er was een sport-instuif.

Cultuur 14 sep. 2021 12:17

Eerste “Gemeentelijk Monument”-schildjes uitgereikt

Uithoorn - “Erfgoed is belangrijk voor het dorp. Het houdt de geschiedenis levend en zorgt voor saamhorigheid in de buurt.” Dat zei burgemeester Heiliegers afgelopen zaterdag op Open Monumentendag, bij de uitreiking van de “Gemeentelijk Monument”-schildjes. Directeur Isja Finaly van Vereniging Hendrick de Keyser ontving het eerste exemplaar, voor op de gevel van het woonhuis aan Thamerlaan 14 in Uithoorn. Ook andere monumenteigenaren kregen hun schildje uit handen van de burgemeester.

Gemeente 14 sep. 2021 11:00

College stemt in met principeverzoek huisvesting arbeidsmigranten

Uithoorn - Onder de Banken C.V. wil aan de Dwarsweg 18 in De Kwakel huisvesting realiseren voor 200 arbeidsmigranten die bij bedrijven in De Kwakel en Uithoorn werken. Deze plannen passen bij het vastgestelde beleid in dit gebied. Het college van Burgemeester en Wethouders staat dan ook positief tegenover het initiatief van vier lokale ondernemers en wil onder voorwaarden meewerken.

Sport 8 sep. 2021 10:00

Heel 60+ beweegt: sport & spel voor ouderen

Uithoorn - In de week van 20-24 september organiseren 6 sportverenigingen in de gemeente een gezamenlijke introductieweek voor inwoners op leeftijd. Vanuit het Sportakkoord van Uithoorn bieden zij een gratis, dagelijks wisselend programma, onder de noemer 'Heel 60+ Beweegt'. Doel van de introductieweek is om ouderen aan het sporten en bewegen te krijgen. En zo hun conditie en lichamelijke en mentale fitheid te versterken.

Algemeen 7 sep. 2021 15:10

“Geen taalfreak, maar ik help graag mensen”

Uithoorn – Het is de landelijke Week van het Lezen en Schrijven, waarin aandacht wordt gevraagd voor laaggeletterdheid. Reden voor wethouder José de Robles (Onderwijs) om alle vrijwilligers van het Taalhuis Uithoorn een bloemetje met een persoonlijk kaartje te sturen, want “het is fantastisch wat deze mensen doen!” En een mooie aanleiding voor een paar vragen van de wethouder aan Noor Galjaard, al 5 jaar vrijwilliger bij het Taalhuis.

Algemeen 7 sep. 2021 09:34

Uithoorn voor Elkaar lanceert digitale vrijwilligersmarkt

Uithoorn - Steunpunt Vrijwilligerswerk van Uithoorn voor Elkaar organiseert in samenwerking met de gemeente Uithoorn van 6 tot en met 20 september een digitale vrijwilligersmarkt. Inwoners van Uithoorn kunnen via hun telefoon, tablet of pc een virtuele wandeling maken over deze markt en zich zo kosteloos en vrijblijvend oriënteren op vrijwilligerswerk.

Sport 3 sep. 2021 11:46

Goed plan: wandel mee in september!

Uithoorn - Vanaf 15 september start het Wandelplan. Het Wandelplan is opgezet door Uithoorn voor Elkaar, om wandelen in de gemeente Uithoorn te promoten. Om mensen te verbinden en om mensen met lichamelijke klachten te ondersteunen bij looptechniek en -houding. 

Algemeen 3 sep. 2021 08:39

Info- en Adviespunt weer geopend

Uithoorn - Vanaf maandag 6 september a.s. is het Info- en Adviespunt in Gezondheidscentrum de Waterlinie weer geopend. Bij het Info- en Adviespunt van de gemeente Uithoorn en Uithoorn voor Elkaar kunt u als inwoner van Uithoorn en De Kwakel terecht met al uw vragen en ideeën op het gebied van welzijn.

Algemeen 26 aug. 2021 16:58

Al zestig jaar een rijk leven samen: Joop en Ria Witteveen

Uithoorn - “De basis voor een goed huwelijk is dat je iets om elkaar geeft,” vertelt Joop Witteveen. De geboren Amsterdammer is zestig jaar getrouwd met Ria. Loco burgemeester Hans Bouma ging maandag bij het echtpaar op bezoek. Ze wonen al vijftig jaar met plezier in Uithoorn, maar voelen zich nog steeds Amsterdammer. “We gaan elke week nog wel even de stad in,” aldus Ria. 

Algemeen 19 aug. 2021 09:08

Sportief naar school in Uithoorn

Uithoorn - Vanaf volgende week hangen ze weer overal: de spandoeken met “Onze scholen zijn weer begonnen!”. Dit jaar gaat deze boodschap gepaard met de campagne “Sportief naar school!”, waarbij leerlingen en hun ouders/verzorgers opgeroepen worden om zoveel mogelijk te voet of met de fiets/step/skates naar school te gaan en er een sportief schooljaar van te maken.  

Cultuur 10 aug. 2021 15:39

Kunst die je bij blijft: ‘De Tamboer’

De Kwakel – In de serie ‘Kunst die je bij blijft’ spreekt burgemeester Pieter Heiliegers met inwoners over hun favoriete kunstwerk in de buitenruimte. In deze aflevering vertelt Koos Meijer over De Tamboer, gemaakt door kunstenaar Gooitzen de Jong. Te bewonderen vlakbij de ingang van Dorpshuis De Quakel in De Kwakel.

112 7 aug. 2021 20:08

Explosie in woning Uithoorn

Uithoorn - In een woning aan Glanskopmees in Uithoorn heeft zaterdag een zware explosie plaatsgevonden. 

Cultuur 3 aug. 2021 16:11

De Legmeer kiest voor ‘De Ontmoeting’

Uithoorn - Inwoners van De Legmeer gaven op donderdag 29 juli de meeste stemmen aan ‘De Ontmoeting’ van Lolke van der Bij en Marianne van Dedem. Dat betekent dat dit kunstwerk in het najaar wordt geplaatst in hun wijk. De precieze locatie is Op de Klucht.