Algemeen vandaag 10:00

Taalhuis Uithoorn: lezen, rekenen en computerles voor iedereen

Uithoorn - Op donderdag 10 juni bezocht wethouder José de Robles van onderwijs de bibliotheek aan de Dorpsstraat. Hij is gekomen om kennis te maken met het Taalhuis, en om voor de gemeente Uithoorn het Regionaal plan Laaggeletterdheid te ondertekenen. “Taal is superbelangrijk om mee te doen in het gezin, in de buurt, op scholen en op het werk. Anders is je wereld heel klein.”

Algemeen gisteren 14:51

Jongerenontmoetingsplek in Uithoorn een feit

UITHOORN – Op de Amsterdamseweg in Uithoorn (naast de Profile) is maandag 21 juni een jongerenontmoetingsplek (JOP) geplaatst. Onder andere wethouder José de Robles (Jeugd), jeugdagente Kim en jongerenwerker Ozan Balik waren van de partij.

Sport gisteren 10:00

Sportakkoord Innovatieprijs 2021 uitgereikt

Uithoorn - Op maandag 21 juni reikte wethouder Jan Hazen van Sport de Sportakkoord Innovatieprijs 2021 uit. “Het project ‘Bewe(e)gwijzer Uithoorn en De Kwakel’ van prijswinnaar Jelle Visser verbindt de wandel- en beweegroutes in de gemeente. Verschillende organisaties kunnen zo hun aanbod realiseren voor gebruikers en inwoners. “Een laagdrempelig en doeltreffend project,” aldus de wethouder.

Gemeente 23 jun. 2021 10:00

Wie verdient een Koninklijke onderscheiding?

UITHOORN - ,,Vrijwilligers in de gemeente Uithoorn moeten we koesteren en eren. Zij maken onze samenleving mooier,” antwoordt burgemeester Heiliegers op de vraag waarom hij het zo belangrijk vindt dat vrijwilligers voorgedragen worden voor een Koninklijke onderscheiding. Iemand voordragen voor de Lintjesregen 2022 kan nog tot 15 juli aanstaande.

Gezondheid en welzijn 22 jun. 2021 16:57

Corona testbus in De Kwakel

DE KWAKEL - Bewoners van de gemeente Uithoorn met lichte klachten kunnen zich van 21 juni tot   en met 27 juni zonder afspraak, gratis en dichtbij huis laten testen op corona. De GGD-testbus staat in deze periode in De Kwakel op het parkeerterrein aan de Amstelhof aan de Noorddammerweg.

112 20 jun. 2021 09:32

Brandweer blust brand in sloopwoning

Uithoorn - Aan de Prinses Christinalaan in Uithoorn is zaterdagavond door nog onbekende oorzaak brand uitgebroken in een sloopwoning.

112 18 jun. 2021 21:54

Brandweer blust brandje op schooldak

De Kwakel - Op het dak van basisschool De Zon aan de Anjerlaan in De Kwakel is vrijdagavond rond 19.45 uur een brandje ontstaan. De brandweer was snel ter plaatse om het vuur te doven.

Wonen en bouwen 3 jun. 2021 14:09

Eerste gebruikers bezochten MFA Thamerdal

Uithoorn - De bouw van het nieuwe, multifunctionele buurtcentrum MFA Thamerdal was deze week zo ver gevorderd dat de toekomstige gebruikers uitgenodigd werden voor een eerste rondleiding door de ruimtes.

Algemeen 1 jun. 2021 14:49

Gemeente Uithoorn gaat voor groene, recreatieve zone

Uithoorn - Vanuit huis door het groen naar het buitengebied wandelen of fietsen. Onderweg stoppen bij bijvoorbeeld een kinderboerderij, een drankje doen bij een theetuin of je verwonderen over de unieke mix tussen groen en het opwekken van energie in de Thamerpolder. Een ambitieus plan? ‘Zeker’, zegt wethouder Jan Hazen, ‘maar niet onrealistisch. Uit onderzoek blijkt namelijk dat er in Uithoorn al veel ingrediënten voor een dergelijke groene, recreatieve zone aanwezig zijn. Daarom stellen we als college van burgemeester en wethouders de gemeenteraad voor om met deze zone aan de slag te gaan.’

Algemeen 27 mei 2021 15:45

Lancering website Dit Zijn Wij Uithoorn

UITHOORN - Wie zijn de inwoners van gemeente Uithoorn? Wat hebben ze gemeen? Wat vinden ze leuk aan de gemeente en wat kan beter? Welke vooroordelen bestaan er, bijvoorbeeld over inwoners van Uithoorn en De Kwakel?

Algemeen 21 mei 2021 19:02

Stilgevallen bus uit berm getrokken

Uithoorn - Een R-Net bus is vrijdagavond aan de Koningin Maximalaan door een bergingsbedrijf uit een berm getrokken, nadat de bus was gestrand met een lege accu.

Gezondheid en welzijn 19 mei 2021 09:00

Werkbezoek wethouder De Robles aan coronatestbus

UITHOORN – Wethouder Zorg José de Robles heeft op dinsdag 11 mei een werkbezoek gebracht aan de GGD coronatestbus op het Amstelplein. Als blijk van waardering voor de GGD medewerkers nam de wethouder ‘Uithoorn 200 jaar’ koekjes mee.

Algemeen 18 mei 2021 14:05

“We zijn altijd met sport bezig, het houdt je jong”

Uithoorn - Wat een mooi echtpaar; de heer Albers (83 jaar) en mevrouw Albers-Duchhart (84 jaar). Afgelopen woensdag ontvingen zij in de tuin burgemeester Pieter Heiliegers ter ere van hun diamanten huwelijk.

Verkeer en vervoer 14 mei 2021 11:56

Ook ‘een beetje te hard’ is gevaarlijk

Uithoorn - Iedereen rijdt weleens een beetje harder dan is toegestaan. Maar met “een beetje te hard” neemt het risico op een ongeluk snel toe. Vooral op plekken waar veel fietsers, oudere voetgangers en spelende kinderen zijn. In het centrum, in woonwijken en rond scholen. Wethouder Jan Hazen van Verkeer: “Het is vooral een kwestie van veilig gedrag op de openbare weg. Houd rekening met elkaar, en spreek elkaar erop aan.”

Sport 11 mei 2021 13:00

Digitaal-sportcafé stimuleert tot indienen sportprojecten

Uithoorn - Vanuit het Sportakkoord van Uithoorn werd maandag 19 april 2021 een digitaal sportcafé georganiseerd. Het doel van het Sportakkoord van Uithoorn is verenigingen, organisaties en instellingen, eigenlijk alle aanbieders van sport bij elkaar te brengen en (meer) samen te laten werken. Ook partijen uit de zorg, het welzijn, het onderwijs en het bedrijfsleven doen mee. Het delen van kennis, kunde en middelen heeft veel voordelen voor verenigingen en organisaties en geeft vooral een grote meerwaarde voor de inwoners van Uithoorn en De Kwakel. 

Sport 10 mei 2021 16:00

Meer ruimte voor fysiotherapie en tandarts in sporthal De Scheg

Uithoorn - De sloop en nieuwbouw van sporthal De Scheg biedt, naast veel ongemak voor de bedrijven die direct aan de sporthal grenzen, ook kansen. Fysiotherapie Martine Mulder en tandartsenpraktijk Mulder konden na goed overleg met de gemeente extra ruimte aankopen en hun praktijken zo toekomstbestendig maken.

Gezondheid en welzijn 10 mei 2021 09:02

Testen zonder afspraak in de coronatestbus

Uithoorn - Bewoners van uit de gemeente Uithoorn met (lichte) klachten kunnen zich tussen 10 en 16 mei(met uitzondering van 12 mei i.v.m. de weekmarkt) zonder afspraak, gratis en dichtbij huis laten testen op corona.

Sport 4 mei 2021 14:56

Kom ook spelen bij Voetjebal Uithoorn

Uithoorn - Balans, behendigheid, tellen en spelen. Dat staat allemaal centraal bij Voetjebal Uithoorn: een speelconcept voor kinderen van 2 tot en met 5 jaar. Tijdens de lessen van Voetjebal ontwikkelen de kinderen hun motoriek op een speelse manier. Daarnaast is er aandacht voor het benoemen van de kleuren, synchroon tellen en symbolen herkennen. Het nieuwe seizoen gaat op 28 augustus van start.

Sport 1 mei 2021 11:25

Sportdag Sport & Meer om jonge mantelzorgers in het zonnetje te zetten

Uithoorn - Jonge mantelzorgers in Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer en Uithoorn kunnen zich gratis aanmelden voor Sport & Meer: een sportieve dag om de jonge mantelzorger (15 tot en met 25 jaar) in het zonnetje te zetten. Deze dag wordt georganiseerd door Mantelzorg & Meer, Team Sportservice en Uithoorn voor Elkaar.