VLN Nieuws
112

Grote uitslaande woningbrand Plesmanlaan; bewoner gewond

Uithoorn - Op vrijdagochtend 22 maart 2024 is de brandweer om 01:30 uur gealarmeerd voor een brand aan de Plesmanlaan in Uithoorn. De eerste eenheden zagen de vlammen uit de woning slaan en hebben om 01:38 uur opgeschaald naar grote brand.

Omwonenden die last hadden van de rook is geadviseerd om ramen en deuren te sluiten en om ventilatie uit te schakelen.

De uitslaande brand woedde in een hoekwoning, gelegen in een bouwblok met in totaal acht rijwoningen. De brandweer zette enerzijds in op de brandbestrijding van de hoekwoning en tegelijkertijd was er alle aandacht voor het risico op brandoverslag naar de buren. Door een deel van de (dak)constructie open te werken en met bluswerkzaamheden vanaf meerdere zijden lukte het de brandweer om te voorkomen dat het vuur oversloeg. Iets na 03:00 uur was de brand onder controle. De brandweer is tot in de vroege ochtend bezig geweest met nabluswerkzaamheden.

De bewoner is met brandwonden en rookintoxicatie overgebracht naar het ziekenhuis. De directe buren, een gezin van vier personen, zijn samen met hun huisdier opgevangen in een nabijgelegen hotel. Zij konden vanwege de sloop- en bluswerkzaamheden niet terugkeren naar hun woning. De hoekwoning raakte volledig beschadigd door de brand. De overige buren in het bouwblok konden vannacht alweer terug naar hun woning.

Naar de oorzaak wordt onderzoek gedaan. Het ziet er niet naar uit dat de zonnepanelen op het dak aanleiding zijn geweest van de brand.

Bron: Brandweer Amsterdam-Amstelland


Meer nieuws

Algemeen 17 apr. 2024 11:14

Sloop Prinses Christinalaan vertraagd

Uithoorn - De sloop van de leegstaande huurwoningen aan de Prinses Christinalaan zou 22 april beginnen. Eindelijk, aldus buurtbewoners. Een aantal woningen staat al vijf jaar leeg. Tijdens een informatieavond op 2 april, georganiseerd door sloopaannemer Schijf in samenwerking met verhuurder Eigen Haard, bleek dat 22 april niet wordt gehaald. Reden? Eigen Haard moest nog een onttrekkingsvergunning aanvragen bij de gemeente voor de sloop. Dat zorgt voor de vertraging. Bovendien is één van de woningen nog bewoond: de huurster blijft zitten tot de zomer.

Algemeen 17 apr. 2024 11:08

Feestelijke editie van de Avond4daagse Uithoorn

Uithoorn - De Avond4daagse wordt dit jaar groter dan ooit! Dit jaar wordt de zestigste editie gelopen en dat wordt gevierd. Vorig jaar leek het erop dat de Avond4daagse niet langer door zou kunnen gaan vanwege een tekort aan vrijwilligers. Na een noodkreet van organisator Doenja Verkerk meldden nieuwe vrijwilligers zich aan. Met een fris elan en een bak vol energie gaan ze er tegenaan!

Algemeen 4 apr. 2024 09:10

Speeddaten en relaxt voor de klas dankzij ‘juf Maike’

Uithoorn - Op woensdag 10 april a.s. organiseert Onderwijsstichting Wijzer aan de Amstel een Speeddate bijeenkomst voor (aankomende) leerkrachten. In verschillende speeddate sessies met collega’s van de aangesloten scholen kunnen belangstellenden zich vrijblijvend informeren en oriënteren. Die middag is juf Maike (Douglas), bekend van social media en schrijver van het boek ‘De relaxte leraar’, ook aanwezig. Zij zal een korte presentatie geven over de leuke kanten en uitdagingen van het vak van leerkracht.

Wonen en bouwen 2 apr. 2024 10:33

Plan nieuwe woningen Schansgebied gepresenteerd

Uithoorn - Woensdag 27 maart organiseerde gemeente Uithoorn samen met KRKTR Projectontwikkeling B.V. een bijeenkomst voor het Schansgebied. Omwonenden en ondernemers konden deze avond kennismaken met KRKTR. KRKTR is de winnaar van de aanbesteding die door de gemeente Uithoorn werd uitgeschreven om de vijf nieuwe woningen in het Schansgebied te ontwikkelen.