Grootste vrijwilligersactie weer van start: 15 en 16 maart

Uithoorn - Over drie weken is het weer zover: NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Op 15 en 16 maart kan iedereen die het verschil wil maken zich inschrijven voor een leuke vrijwilligersklus in Uithoorn en De Kwakel.

Verschil maken

Wil jij een dagje ertoe doen en het verschil maken? Je maakt kennis met vrijwilligerswerk, helpt een sociaal-maatschappelijke organisatie en het is gezellig. Je kan in je eentje meedoen, maar je kunt je soms ook met een groep inschrijven. Er zijn die dagen verschillende activiteiten, waarmee je een groot verschil kan maken voor een ander. Jouw inzet is zeer welkom!

Uithoorn voor Elkaar organiseert op vrijdag 15 maart een high tea voor de bezoekers van wijkcentrum Bilderdijkhof en is op zoek naar inwoners die het leuk vinden om mee te helpen.

Aanmelden

Meedoen als vrijwilliger is simpel: zoek een leuke NLdoet-activiteit bij jou in de buurt en meld je aan. Er komen elke dag nieuwe activiteiten bij. Neem hiervoor een kijkje op de volgende websites:

www.nldoet.nl

www.uithoornvoorelkaar.nu

www.steunpuntvrijwilligerswerkuithoorn.nl


Meer nieuws

Algemeen 17 apr. 2024 11:14

Sloop Prinses Christinalaan vertraagd

Uithoorn - De sloop van de leegstaande huurwoningen aan de Prinses Christinalaan zou 22 april beginnen. Eindelijk, aldus buurtbewoners. Een aantal woningen staat al vijf jaar leeg. Tijdens een informatieavond op 2 april, georganiseerd door sloopaannemer Schijf in samenwerking met verhuurder Eigen Haard, bleek dat 22 april niet wordt gehaald. Reden? Eigen Haard moest nog een onttrekkingsvergunning aanvragen bij de gemeente voor de sloop. Dat zorgt voor de vertraging. Bovendien is één van de woningen nog bewoond: de huurster blijft zitten tot de zomer.

Algemeen 17 apr. 2024 11:08

Feestelijke editie van de Avond4daagse Uithoorn

Uithoorn - De Avond4daagse wordt dit jaar groter dan ooit! Dit jaar wordt de zestigste editie gelopen en dat wordt gevierd. Vorig jaar leek het erop dat de Avond4daagse niet langer door zou kunnen gaan vanwege een tekort aan vrijwilligers. Na een noodkreet van organisator Doenja Verkerk meldden nieuwe vrijwilligers zich aan. Met een fris elan en een bak vol energie gaan ze er tegenaan!

Algemeen 4 apr. 2024 09:10

Speeddaten en relaxt voor de klas dankzij ‘juf Maike’

Uithoorn - Op woensdag 10 april a.s. organiseert Onderwijsstichting Wijzer aan de Amstel een Speeddate bijeenkomst voor (aankomende) leerkrachten. In verschillende speeddate sessies met collega’s van de aangesloten scholen kunnen belangstellenden zich vrijblijvend informeren en oriënteren. Die middag is juf Maike (Douglas), bekend van social media en schrijver van het boek ‘De relaxte leraar’, ook aanwezig. Zij zal een korte presentatie geven over de leuke kanten en uitdagingen van het vak van leerkracht.

Wonen en bouwen 2 apr. 2024 10:33

Plan nieuwe woningen Schansgebied gepresenteerd

Uithoorn - Woensdag 27 maart organiseerde gemeente Uithoorn samen met KRKTR Projectontwikkeling B.V. een bijeenkomst voor het Schansgebied. Omwonenden en ondernemers konden deze avond kennismaken met KRKTR. KRKTR is de winnaar van de aanbesteding die door de gemeente Uithoorn werd uitgeschreven om de vijf nieuwe woningen in het Schansgebied te ontwikkelen.