Feestje voor 100-jarige mevrouw Van der Sluis-Verheul

Uithoorn - Afgelopen week was er een klein feestje in de kamer van locoburgemeester Ferry Hoekstra. Met slingers voor het raam en lekker gebak, een kadootje en een mooie bos bloemen op tafel. Middelpunt van het feestje op het gemeentehuis was mevrouw Van der Sluis-Verheul. Zij werd op 19 maart 100 jaar. En dat moest natuurlijk gevierd worden.

Mevrouw Van der Sluis kletste gezellig met locoburgemeester Hoekstra over de tijd dat ze met haar gezin naast de Vrouwenakkerse Brug woonde. Uit het raam kon ze haar man, Bart van der Sluis, aan het werk zien. Hij is 40 jaar brugwachter geweest.

Zingen als de beste

Verder kan mevrouw Van der Sluis-Verheul zingen als de beste. Ze was jarenlang lid van het koor en, zo verklapte haar dochter die was meegekomen, moeder zingt nog steeds in huis en in de auto als ze op stap gaan. Dagjes weg, reizen en vooral nieuwe steden en dorpjes ontdekken, dat was en is nog steeds haar passie. Mevrouw Van der Sluis-Verheul geniet daarom nog steeds enorm als haar kinderen haar meenemen voor een dagje uit. De 100-jarige vierde haar verjaardag buiten de deur met alle kinderen en kleinkinderen.


Meer nieuws

Algemeen 17 apr. 2024 11:14

Sloop Prinses Christinalaan vertraagd

Uithoorn - De sloop van de leegstaande huurwoningen aan de Prinses Christinalaan zou 22 april beginnen. Eindelijk, aldus buurtbewoners. Een aantal woningen staat al vijf jaar leeg. Tijdens een informatieavond op 2 april, georganiseerd door sloopaannemer Schijf in samenwerking met verhuurder Eigen Haard, bleek dat 22 april niet wordt gehaald. Reden? Eigen Haard moest nog een onttrekkingsvergunning aanvragen bij de gemeente voor de sloop. Dat zorgt voor de vertraging. Bovendien is één van de woningen nog bewoond: de huurster blijft zitten tot de zomer.

Algemeen 17 apr. 2024 11:08

Feestelijke editie van de Avond4daagse Uithoorn

Uithoorn - De Avond4daagse wordt dit jaar groter dan ooit! Dit jaar wordt de zestigste editie gelopen en dat wordt gevierd. Vorig jaar leek het erop dat de Avond4daagse niet langer door zou kunnen gaan vanwege een tekort aan vrijwilligers. Na een noodkreet van organisator Doenja Verkerk meldden nieuwe vrijwilligers zich aan. Met een fris elan en een bak vol energie gaan ze er tegenaan!

Algemeen 4 apr. 2024 09:10

Speeddaten en relaxt voor de klas dankzij ‘juf Maike’

Uithoorn - Op woensdag 10 april a.s. organiseert Onderwijsstichting Wijzer aan de Amstel een Speeddate bijeenkomst voor (aankomende) leerkrachten. In verschillende speeddate sessies met collega’s van de aangesloten scholen kunnen belangstellenden zich vrijblijvend informeren en oriënteren. Die middag is juf Maike (Douglas), bekend van social media en schrijver van het boek ‘De relaxte leraar’, ook aanwezig. Zij zal een korte presentatie geven over de leuke kanten en uitdagingen van het vak van leerkracht.

Wonen en bouwen 2 apr. 2024 10:33

Plan nieuwe woningen Schansgebied gepresenteerd

Uithoorn - Woensdag 27 maart organiseerde gemeente Uithoorn samen met KRKTR Projectontwikkeling B.V. een bijeenkomst voor het Schansgebied. Omwonenden en ondernemers konden deze avond kennismaken met KRKTR. KRKTR is de winnaar van de aanbesteding die door de gemeente Uithoorn werd uitgeschreven om de vijf nieuwe woningen in het Schansgebied te ontwikkelen.