Landelijke Opschoondag op zaterdag 23 maart

Uithoorn - Zaterdag 23 maart is het Landelijke Opschoondag. Steekt u op die dag ook de handen uit de mouwen voor een zwerfafvalvrij Uithoorn en De Kwakel? 

In een schone omgeving is het fijn wonen, werken en leven. Daarom nemen elk jaar in de lente tienduizenden mensen, jong en oud, deel aan de Landelijke Opschoondag. Individueel, maar ook als school, bedrijf of vereniging. Met duizenden acties zorgen zij door het hele land voor zwerfafvalvrije buurten. Op de Landelijke Opschoondag vorig jaar maakten 50.000 deelnemers in totaal 3.394 opschoonacties en -gebieden aan op de zogenaamde “schoonkaart”. Een groot succes!

Lelijk

Wethouder Ferry Hoekstra is blij met de Landelijke Opschoondag; “Zwerfafval is overal. Het ziet er niet alleen lelijk uit, maar het is ook heel slecht voor de dieren en het milieu. Plastic vergaat niet, maar breekt af in hele kleine stukjes die uiteindelijk in ons voedsel terechtkomen. En dieren kunnen in plastic verstrikt raken. Als iedereen zijn eigen straat schoonhoudt, dan profiteert iedereen er ook van. Ik ben blij dat ik elk jaar kan rekenen op de Uithoornse Roei- en Kanovereniging Michiel de Ruyter en Stichting Oranjebuurt. Kan ik ook op u rekenen?”

Gratis schoonmaakkit

Doe mee aan de Landelijke Opschoondag op 23 maart; dat is goed voor mensen, dieren en het milieu. Bestel de gratis schoonmaakkit via www.uithoorn.nl/zwerfafval. Iedereen kan zijn eigen actie of schoongebied aanmaken op de “schoonkaart”: www.supportervanschoon.nl. Misschien doet uw buurt al mee!


Meer nieuws

Algemeen 17 apr. 2024 11:14

Sloop Prinses Christinalaan vertraagd

Uithoorn - De sloop van de leegstaande huurwoningen aan de Prinses Christinalaan zou 22 april beginnen. Eindelijk, aldus buurtbewoners. Een aantal woningen staat al vijf jaar leeg. Tijdens een informatieavond op 2 april, georganiseerd door sloopaannemer Schijf in samenwerking met verhuurder Eigen Haard, bleek dat 22 april niet wordt gehaald. Reden? Eigen Haard moest nog een onttrekkingsvergunning aanvragen bij de gemeente voor de sloop. Dat zorgt voor de vertraging. Bovendien is één van de woningen nog bewoond: de huurster blijft zitten tot de zomer.

Algemeen 17 apr. 2024 11:08

Feestelijke editie van de Avond4daagse Uithoorn

Uithoorn - De Avond4daagse wordt dit jaar groter dan ooit! Dit jaar wordt de zestigste editie gelopen en dat wordt gevierd. Vorig jaar leek het erop dat de Avond4daagse niet langer door zou kunnen gaan vanwege een tekort aan vrijwilligers. Na een noodkreet van organisator Doenja Verkerk meldden nieuwe vrijwilligers zich aan. Met een fris elan en een bak vol energie gaan ze er tegenaan!

Algemeen 4 apr. 2024 09:10

Speeddaten en relaxt voor de klas dankzij ‘juf Maike’

Uithoorn - Op woensdag 10 april a.s. organiseert Onderwijsstichting Wijzer aan de Amstel een Speeddate bijeenkomst voor (aankomende) leerkrachten. In verschillende speeddate sessies met collega’s van de aangesloten scholen kunnen belangstellenden zich vrijblijvend informeren en oriënteren. Die middag is juf Maike (Douglas), bekend van social media en schrijver van het boek ‘De relaxte leraar’, ook aanwezig. Zij zal een korte presentatie geven over de leuke kanten en uitdagingen van het vak van leerkracht.

Wonen en bouwen 2 apr. 2024 10:33

Plan nieuwe woningen Schansgebied gepresenteerd

Uithoorn - Woensdag 27 maart organiseerde gemeente Uithoorn samen met KRKTR Projectontwikkeling B.V. een bijeenkomst voor het Schansgebied. Omwonenden en ondernemers konden deze avond kennismaken met KRKTR. KRKTR is de winnaar van de aanbesteding die door de gemeente Uithoorn werd uitgeschreven om de vijf nieuwe woningen in het Schansgebied te ontwikkelen.