Naomi Heidinga

Feestelijke editie van de Avond4daagse Uithoorn

Uithoorn - De Avond4daagse wordt dit jaar groter dan ooit! Dit jaar wordt de zestigste editie gelopen en dat wordt gevierd. Vorig jaar leek het erop dat de Avond4daagse niet langer door zou kunnen gaan vanwege een tekort aan vrijwilligers. Na een noodkreet van organisator Doenja Verkerk meldden nieuwe vrijwilligers zich aan. Met een fris elan en een bak vol energie gaan ze er tegenaan!

Doenja nam het een aantal jaar geleden de organisatie van de vierdaagse over samen met Jasper. Er werd samengewerkt met verschillende partijen, waaronder Uithoorn voor Elkaar. Toen Uithoorn voor Elkaar besloot zich terug te trekken uit de organisatie, zag ze opeens veel meer werk op zich afkomen. Bij de organisatie komt behoorlijk wat werk kijken.

Routes

“De routes moeten worden uitgezet. Deze moeten aan verschillende eisen voldoen, bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid. Je mag bijvoorbeeld niet over een bruggetje met slechts aan één kant een reiling. En zo zijn er meer regels,” vertelt Doenja. Daarnaast moeten de medailles worden besteld en uitgezocht. “Op de medailles staat het aantal keer dat men aan de vierdaagse heeft meegedaan. Ze worden na de vierdaagse via de scholen uitgereikt.”

team-vierdaagse--Gerda-Ranjitha-Doenja-en-Tamara c naomi heidinga.jpg
Gerda, Ranjitha, Doenja en Tamara (Beeld: Naomi Heidinga)

Vrijwilligers

Inmiddels is de pool met vrijwilligers aangevuld, onder meer met Tamara Kwint, Victor Roling en Ranjitha Joseph (Ammu). Tamara: “Toen ik hoorde dat de Avond4daagse dreigde te stoppen vanwege een gebrek aan vrijwilligers, heb ik me direct aangemeld. De Avond4daagse hoort er gewoon bij!” Ranjitha komt uit India en was niet bekend met het fenomeen avondvierdaagse. “Ik heb met mijn zoon meegelopen toen hij in de eerste klas zat. Ik vond het heel leuk! Zoiets mag niet verdwijnen. Ik heb me direct aangemeld, ook al sprak ik de taal nog niet zo goed. We hebben een gezellig clubje. Ik merk ook dat expats mij eerder durven aan te spreken als ze vragen hebben. Zo wordt een nieuwe doelgroep bereikt.” Kleuterjuf Gerda loopt al 52 jaar mee. “We gaan lopen van dinsdag 21 tot en met 24 mei. De laatste dag is extra feestelijk. De kinderen worden onthaald door opa’s, oma’s en ouders.”

Scholen

Alle scholen binnen gemeente Uithoorn zijn bij de Avond4daagse betrokken. “Elke avond is een andere school onze gastheer.” Meer partijen zijn inmiddels aangehaakt. Uithoorn voor Elkaar doet ook weer mee. Ook is Zorg en Zekerheid benaderd en zijn er donaties aangevraagd bij SPUK Uithoorn en het Initiatieven fonds. “Dat maakt een extra beloning voor de deelnemers mogelijk,” vertelt Doenja.

Locaties

Tijdens de Avond4daagse worden verschillende wijken in Uithoorn en De Kwakel aangedaan. “We gaan onder meer naar het Libellebos en het Egeltjesbos. Het is niet moeilijk om leuke routes te bedenken, de gemeente heeft genoeg mooie plekken te bieden!” Aanmelden voor de Avond4daagse kan tot 5 mei via de scholen, Voedselbank en via avond4daagse-uithoorn@hotmail.com. Vroege inschrijvers betalen 4 euro, late inschrijvers 5 euro.

 


Meer nieuws

Evenementen 21 mei 2024 08:49

Kunstroute Zijdelveld Uithoorn op 1 en 2 juni

Uithoorn – Op zaterdag 1 en zondag 2 juni 2024 verandert het Zijdelveld voor de negende keer in een bruisende kunststraat. Van 12.00 uur tot 17.00 uur kun je daar genieten van een kunstroute met een verrassend en veelzijdig programma.

Algemeen 14 mei 2024 09:30

Burgemeester bezoekt jubilerend oud-burgemeesterspaar

Uithoorn - Burgemeester Pieter Heiliegers bezocht onlangs oud-burgemeester Jos Castenmiller en zijn vrouw Josje met hartelijke felicitaties voor hun 65-jarig huwelijk. Het briljanten echtpaar trouwde op 6 mei 1959 in Raalte en werd verblijd met drie zoons en een dochter.

Algemeen 13 mei 2024 17:00

Wethouder De Robles steunt komst tweede Oranje Huis

Uithoorn - Gemeente Amsterdam en de regiogemeenten, waaronder Uithoorn, hebben in november 2021 groen licht gegeven voor de komst van een tweede Oranje Huis. Slachtoffers van huiselijk geweld uit deze regio kunnen hier terecht voor hulp en een tijdelijke crisis-opvangplek. De Uithoornse wethouder José de Robles verrichtte het openingswoord tijdens de ondertekening van een intentieverklaring tussen de Blijf Groep en woningcorporatie Rochdale. Deze ondertekening is een belangrijke stap richting de realisatie van een tweede Oranje Huis.

Algemeen 8 mei 2024 09:40

NK Tegelwippen Uithoorn: cadeau bij inleveren tegels

Uithoorn - In het NK Tegelwippen strijden gemeenten met elkaar om wie de meeste bestratingstegels wipt en vervangt door beplanting. Gemeente Uithoorn neemt het op tegen de buurgemeenten Ouder-Amstel en Diemen en ligt momenteel op kop.