] Wethouder Jan Hazen met directeur/eigenaar Joost Wesselman van Dutch Tulips

Nieuwe vestiging Dutch Tulips in De Kwakel

Uithoorn - Afgelopen woensdag heeft wethouder Jan Hazen (economie) een bezoek gebracht aan kwekerij Wesselman in Roelofarendsveen. Aanleiding van het bezoek is dat Dutch Tulips in de zomer een derde vestiging zal openen in de Kwakel. Een grote impuls voor de lokale economie.

Dutch Tulips is een van de grootste tulpenkwekers van ons land, met een jaarproductie van 125 miljoen tulpen. Deze worden als snijbloemen geleverd aan grote supermarktketens in Nederland en Europa en via internet ook direct aan de consument. Met de vestiging in De Kwakel verdubbelt Dutch Tulips zijn kasoppervlak naar 7 hectare, gelijk verdeeld over de twee plaatsen.

In volle gang

Directeur/eigenaar Joost Wesselman gaf de wethouder een rondleiding op twee locaties: de kwekerij en de verpakkingshal in Roelofarendsveen. Daarna bezochten zij de toekomstige locatie aan de Dwarsweg in De Kwakel. Daar is alles in volle gang om het bedrijf, tot voor kort een rozenkwekerij, geschikt te maken voor de tulpenkweek. Rond de zomer moet de koelruimte gereed zijn om de bloembollen te kunnen ontvangen die eind 2024 voor de eerste bloemen zullen zorgen. De Kwakelse kwekerij zal in eerste instantie 75 miljoen tulpen produceren, maar de intentie is om dit aantal in 2025 te verdubbelen.

Sterkere lokale economie

Wethouder Jan Hazen is blij met de komst van het moderne, toonaangevende sierteeltbedrijf naar het tuinbouwgebied in de Kwakel. Het geeft een nieuwe impuls aan het glastuinbouwgebied en het zorgt daarmee voor een sterkere lokale economie in De Kwakel.


Meer nieuws

Algemeen 17 apr. 2024 11:14

Sloop Prinses Christinalaan vertraagd

Uithoorn - De sloop van de leegstaande huurwoningen aan de Prinses Christinalaan zou 22 april beginnen. Eindelijk, aldus buurtbewoners. Een aantal woningen staat al vijf jaar leeg. Tijdens een informatieavond op 2 april, georganiseerd door sloopaannemer Schijf in samenwerking met verhuurder Eigen Haard, bleek dat 22 april niet wordt gehaald. Reden? Eigen Haard moest nog een onttrekkingsvergunning aanvragen bij de gemeente voor de sloop. Dat zorgt voor de vertraging. Bovendien is één van de woningen nog bewoond: de huurster blijft zitten tot de zomer.

Algemeen 17 apr. 2024 11:08

Feestelijke editie van de Avond4daagse Uithoorn

Uithoorn - De Avond4daagse wordt dit jaar groter dan ooit! Dit jaar wordt de zestigste editie gelopen en dat wordt gevierd. Vorig jaar leek het erop dat de Avond4daagse niet langer door zou kunnen gaan vanwege een tekort aan vrijwilligers. Na een noodkreet van organisator Doenja Verkerk meldden nieuwe vrijwilligers zich aan. Met een fris elan en een bak vol energie gaan ze er tegenaan!

Algemeen 4 apr. 2024 09:10

Speeddaten en relaxt voor de klas dankzij ‘juf Maike’

Uithoorn - Op woensdag 10 april a.s. organiseert Onderwijsstichting Wijzer aan de Amstel een Speeddate bijeenkomst voor (aankomende) leerkrachten. In verschillende speeddate sessies met collega’s van de aangesloten scholen kunnen belangstellenden zich vrijblijvend informeren en oriënteren. Die middag is juf Maike (Douglas), bekend van social media en schrijver van het boek ‘De relaxte leraar’, ook aanwezig. Zij zal een korte presentatie geven over de leuke kanten en uitdagingen van het vak van leerkracht.

Wonen en bouwen 2 apr. 2024 10:33

Plan nieuwe woningen Schansgebied gepresenteerd

Uithoorn - Woensdag 27 maart organiseerde gemeente Uithoorn samen met KRKTR Projectontwikkeling B.V. een bijeenkomst voor het Schansgebied. Omwonenden en ondernemers konden deze avond kennismaken met KRKTR. KRKTR is de winnaar van de aanbesteding die door de gemeente Uithoorn werd uitgeschreven om de vijf nieuwe woningen in het Schansgebied te ontwikkelen.