Speeddaten en relaxt voor de klas dankzij ‘juf Maike’

Uithoorn - Op woensdag 10 april a.s. organiseert Onderwijsstichting Wijzer aan de Amstel een Speeddate bijeenkomst voor (aankomende) leerkrachten. In verschillende speeddate sessies met collega’s van de aangesloten scholen kunnen belangstellenden zich vrijblijvend informeren en oriënteren. Die middag is juf Maike (Douglas), bekend van social media en schrijver van het boek ‘De relaxte leraar’, ook aanwezig. Zij zal een korte presentatie geven over de leuke kanten en uitdagingen van het vak van leerkracht.

Voor wie

De Speeddate bijeenkomst is bestemd voor belangstellenden die een andere of nieuwe stap in hun loopbaan overwegen, zoals leerkrachten, onderwijsassistenten, leraarondersteuners, zij-instromers, herintreders en (pabo-)studenten. Maar ook gepensioneerde leerkrachten die nog graag (deels) voor de klas willen of een bijdrage willen leveren aan het leerkrachtentekort, zijn van harte welkom.
De volgende basisscholen in Uithoorn en De Kwakel doen mee aan de speeddate: IKC het Duet, De Kwikstaart, De Springschans, ’t Startnest, De Vuurvogel en De Zon. Tevens is de personeelsfunctionaris van de onderwijsstichting aanwezig voor advies.

Plaats en tijd

De bijeenkomst op woensdag 10 april vindt plaats in het Spoorhuis in Uithoorn. Het programma is van 16.00 – 17.30 uur; de inloop vanaf 15.30 uur. Meer informatie is te vinden op werkenbijwijzeraandeamstel.nl.

Wijzer aan de Amstel

Wijzer aan de Amstel is een onderwijsstichting die bestaat uit zes basisscholen in Uithoorn en De Kwakel. De scholen zijn verschillend van karakter en omvang, maar kennen wel een sterke verbondenheid. Voor medewerkers biedt dit ruimte om van elkaar te leren en verschillende ervaringen op te doen. Door de kleinschaligheid van de stichting – 2.200 leerlingen en 200 medewerkers – voelt iedereen zich gezien. De scholen kenmerken zich door een professionele en warme sfeer.


Meer nieuws

Evenementen 21 mei 2024 08:49

Kunstroute Zijdelveld Uithoorn op 1 en 2 juni

Uithoorn – Op zaterdag 1 en zondag 2 juni 2024 verandert het Zijdelveld voor de negende keer in een bruisende kunststraat. Van 12.00 uur tot 17.00 uur kun je daar genieten van een kunstroute met een verrassend en veelzijdig programma.

Algemeen 14 mei 2024 09:30

Burgemeester bezoekt jubilerend oud-burgemeesterspaar

Uithoorn - Burgemeester Pieter Heiliegers bezocht onlangs oud-burgemeester Jos Castenmiller en zijn vrouw Josje met hartelijke felicitaties voor hun 65-jarig huwelijk. Het briljanten echtpaar trouwde op 6 mei 1959 in Raalte en werd verblijd met drie zoons en een dochter.

Algemeen 13 mei 2024 17:00

Wethouder De Robles steunt komst tweede Oranje Huis

Uithoorn - Gemeente Amsterdam en de regiogemeenten, waaronder Uithoorn, hebben in november 2021 groen licht gegeven voor de komst van een tweede Oranje Huis. Slachtoffers van huiselijk geweld uit deze regio kunnen hier terecht voor hulp en een tijdelijke crisis-opvangplek. De Uithoornse wethouder José de Robles verrichtte het openingswoord tijdens de ondertekening van een intentieverklaring tussen de Blijf Groep en woningcorporatie Rochdale. Deze ondertekening is een belangrijke stap richting de realisatie van een tweede Oranje Huis.

Algemeen 8 mei 2024 09:40

NK Tegelwippen Uithoorn: cadeau bij inleveren tegels

Uithoorn - In het NK Tegelwippen strijden gemeenten met elkaar om wie de meeste bestratingstegels wipt en vervangt door beplanting. Gemeente Uithoorn neemt het op tegen de buurgemeenten Ouder-Amstel en Diemen en ligt momenteel op kop.