Foto: website NK Tegelwippen

Gemeente Uithoorn in de race voor NK tegelwippen

Uithoorn - Gemeente Uithoorn doet dit jaar voor de eerste keer mee aan het NK Tegelwippen. Het NK loopt van 21 maart tot en met 31 oktober. Het NK Tegelwippen is een landelijke wedstrijd onder gemeenten die strijden om de Gouden Schep, de prijs voor de gemeente die de meeste tegels wipt. 

De gemeente gaat de strijd aan met gemeenten Diemen en Ouder-Amstel voor de meeste gewipte tegels! De wedstrijd is bedoeld om de omgeving beter te wapenen tegen extreme hitte of regenval, weersomstandigheden waar we steeds vaker mee te maken krijgen.

Groene tuinen, straten en lanen

Op 21 maart zal wethouder Ferry Hoekstra de schop ter hand nemen om het plein aan de Joost van den Vondellaan te vergroenen. Hij zal 6m2 tegels verwijderen om plaats te maken voor een kleurrijk bloementuintje. Maar dit is slechts het begin: het plein kan nog verder vergroend worden en omwonenden mogen hiervoor ideeën aanbrengen. De gemeente zoekt niet alleen locaties op eigen grond, maar hoopt ook inwoners te inspireren om tegels uit de tuinen te verwijderen om ruimte te maken voor groen. En de ambitie is hoog, getuige het feit dat de gemeentes Diemen en Ouder-Amstel officieel zijn uitgedaagd in de wedstrijd.

Winnen

Wethouder Ferry Hoekstra is vastbesloten om de strijd met de gemeenten Diemen en Ouder-Amstel te winnen: “We worden geconfronteerd met de gevolgen van klimaatverandering en zullen ons hierop moeten aanpassen om het draaglijk te houden. We gaan zelf op zoek naar locaties die we kunnen vergroenen en gaan de wijk in om inwoners te enthousiasmeren. Doet u ook mee? “

Wilt u weten hoe u uw tuin kunt vergroenen? Kijk voor tips op de websites van het NK Tegelwippen of Steenbreek. Daar staat wat je moet doen om planten en bomen te laten groeien. De gemeente gaat zelf de wijk in om tegels in ontvangst te nemen en plantjes aan te bieden voor iedereen die tegels komt inleveren. Ook zal er een tegeltaxi rondrijden om tegels op te halen. Hoe dat werkt leest u op de gemeentewebsite www.uithoorn.nl/tegelwippen.

NK-Tegelwippen_UITHOORN_2024_3.jpg


Meer nieuws

Algemeen 17 apr. 2024 11:14

Sloop Prinses Christinalaan vertraagd

Uithoorn - De sloop van de leegstaande huurwoningen aan de Prinses Christinalaan zou 22 april beginnen. Eindelijk, aldus buurtbewoners. Een aantal woningen staat al vijf jaar leeg. Tijdens een informatieavond op 2 april, georganiseerd door sloopaannemer Schijf in samenwerking met verhuurder Eigen Haard, bleek dat 22 april niet wordt gehaald. Reden? Eigen Haard moest nog een onttrekkingsvergunning aanvragen bij de gemeente voor de sloop. Dat zorgt voor de vertraging. Bovendien is één van de woningen nog bewoond: de huurster blijft zitten tot de zomer.

Algemeen 17 apr. 2024 11:08

Feestelijke editie van de Avond4daagse Uithoorn

Uithoorn - De Avond4daagse wordt dit jaar groter dan ooit! Dit jaar wordt de zestigste editie gelopen en dat wordt gevierd. Vorig jaar leek het erop dat de Avond4daagse niet langer door zou kunnen gaan vanwege een tekort aan vrijwilligers. Na een noodkreet van organisator Doenja Verkerk meldden nieuwe vrijwilligers zich aan. Met een fris elan en een bak vol energie gaan ze er tegenaan!

Algemeen 4 apr. 2024 09:10

Speeddaten en relaxt voor de klas dankzij ‘juf Maike’

Uithoorn - Op woensdag 10 april a.s. organiseert Onderwijsstichting Wijzer aan de Amstel een Speeddate bijeenkomst voor (aankomende) leerkrachten. In verschillende speeddate sessies met collega’s van de aangesloten scholen kunnen belangstellenden zich vrijblijvend informeren en oriënteren. Die middag is juf Maike (Douglas), bekend van social media en schrijver van het boek ‘De relaxte leraar’, ook aanwezig. Zij zal een korte presentatie geven over de leuke kanten en uitdagingen van het vak van leerkracht.

Wonen en bouwen 2 apr. 2024 10:33

Plan nieuwe woningen Schansgebied gepresenteerd

Uithoorn - Woensdag 27 maart organiseerde gemeente Uithoorn samen met KRKTR Projectontwikkeling B.V. een bijeenkomst voor het Schansgebied. Omwonenden en ondernemers konden deze avond kennismaken met KRKTR. KRKTR is de winnaar van de aanbesteding die door de gemeente Uithoorn werd uitgeschreven om de vijf nieuwe woningen in het Schansgebied te ontwikkelen.