Pixabay

Week van de ontmoeting in Uithoorn

Uithoorn - Elkaar ontmoeten is het uitgangspunt van de jaarlijkse Week tegen Eenzaamheid, die donderdag 30 september start. Uithoorn voor Elkaar organiseert daarom onder de noemer ‘Week van de Ontmoeting’ een week vol activiteiten voor jong en oud in Uithoorn. In deze ruime week kan deel worden genomen aan diverse activiteiten.

Zo kunnen inwoners niet alleen elkaar ontmoeten maar kan ook kennis gemaakt worden met activiteiten in Uithoorn. U kunt aan een activiteit meedoen waar u normaal nooit aan gedacht zou hebben om te gaan doen - of wel aan gedacht maar nooit geprobeerd hebt. Het kan een week vol verrassingen voor u worden.

Op donderdag 30 september verricht wethouder José de Robles om 11:00 uur de opening van de Week van de Ontmoeting op de vernieuwde jeu de boulesbaan aan de Christinalaan. Aansluitend kunt u meedoen aan een clinic van Boule Union Thamen. Maak kennis met jeu de boules of laat uw vaardigheden zien. Een sport waarbij u kan ontspannen, maar die ook zorgt voor spanning! Voor koffie en thee en wat lekkers wordt gezorgd.

Op het programma staan verder verschillende sportactiviteiten voor ouder en kind en voor senioren, kunt u gezellig samen lunchen op verschillende locaties en nog veel meer. Doe mee en schuif aan. Uithoorn voor Elkaar hoopt dat u de komende dagen nieuwe dingen ontdekt om in Uithoorn te doen en nieuwe mensen ontmoet. Want dat is de gedachte achter De Week van de Ontmoeting.

Kijk voor meer informatie ook op www.uithoornvoorelkaar.nu/weekvandeontmoeting

PROGRAMMA WEEK VAN DE ONTMOETING

Donderdag 30 september 2021

13:00-15:00 uur

Opening van de Week van de Ontmoeting op de vernieuwde jeu de boulesbaan aan de Christinalaan. Aansluitend is er een clinic van jeu de boulesvereniging United Boule Thamen. Maak kennis met jeu de boules en doe gezellig mee. Voor koffie, thee en wat lekkers wordt gezorgd. Ook is de Preventiekar van Gemeente Uithoorn aanwezig. U hoeft zich niet op te geven, kom gezellig langs.

13:30-17:00 uur

De chauffeurs van AutoMaatje verzorgen Gezelligheidsritjes voor senioren die anders weinig buiten de deur komen. Op deze speciale dag noemen we het Gezelligheidsritjes Plus! We gaan namelijk naar het strand bij Langervelderslag. Na een lunch gaan we met een speciale strandbus ook op het strand nog een stukje rijden. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Opgeven kan via 0297-303103 of automaatje@uithoornvoorelkaar.nu 

17:00-21:00 uur

Kom langs en ontmoet elkaar bij de Meideninloop. Ontdek je talenten en doe mee aan activiteiten zoals kookworkshops, sport, acteerlessen en creatieve workshops. Van 17:00-18:30 uur voor 10-13 jaar en van 19:00-21:00 uur voor meiden vanaf 14 jaar. Kom je ook? We zien je graag bij ’t Buurtnest (Arthur van Schendellaan 59, Uithoorn)

Vrijdag 1 oktober 2021

14:30-15:30 uur

Fit met je Kid! Voor kinderen van 2 t/m 6 jaar met hun ouder. Lekker sporten en bewegen in de prachtige nieuwe gymzaal in de Kuyper (Kuyperlaan 50). Tijdens de les zullen er diverse spellen en uitdagende parcoursen klaar staan. Gratis toegang, je hoeft je vooraf niet op te geven.

Dinsdag 5 oktober 2021

10:30-13:00 uur

Ontmoeten & Bewegen met aansluitend soep eten. We doen een korte buitenles en er is genoeg tijd om samen een kopje koffie of thee te drinken. De locatie is naast buurthuis Ponderosa op Plesmanlaan 57, Uithoorn. Daarna gaan we gezamenlijk naar De Kuyper voor een lekker kopje verse soep. Er zijn geen kosten aan verbonden. Opgeven graag via info@uithoornvoorelkaar.nu of 0297-303044

12:00-12:15 uur

Start van Lief & Leedstraten in Uithoorn! Benieuwd wat het inhoudt en of het iets voor uw straat is? De eerste Lief & Leedpotjes worden uitgereikt en we vertellen iedereen graag meer hoe leuk dit is voor een straat of flat. Locatie: De Kuyper, Kuyperlaan 50.

13:00-15:00 uur

Kom de Kuyper bekijken en speel gezellig samen Indoor Curling. Of speel een potje dammen met wel heel grote stenen! Koffie, thee en wat lekkers staat voor u klaar. Er zijn geen kosten aan verbonden en u hoeft zich niet op te geven.

Woensdag 6 oktober 2021

10:30-12:30 uur. Wandel mee en ontspan je brein. Een ontspannen wandeling van ongeveer 4 kilometer waarbij er voor iedereen tijd is om zijn verhaal te doen. Aansluiten bieden we een lunch aan. Er zijn geen kosten aan verbonden. Opgeven graag via info@uithoornvoorelkaar.nu of 0297-303044. Locatie: Bilderdijkhof.

14:30-16:00      

Sportinstuif in de nieuwe gymzaal in de Kuyper. Voor kinderen van 6-12 jaar. Kom gezellig langs en werk je in het zweet! Er zijn allerlei leuke sporten, spellen en beweegactiviteiten te doen. Gratis en je hoeft je niet op te geven.

Donderdag 7 oktober 2021

11:00-12:00 uur

Kennismakingsles bewegen voor senioren. Maak gratis kennis met Meer Bewegen voor Ouderen & Honkbal op de Stoel. Daarna drinken we samen koffie. Locatie: Bilderdijkhof. U kunt zich aanmelden via 0297-303044 of info@uithoornvoorelkaar.nu 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 09:44

De Kwakel krijgt multifunctioneel en duurzaam dorpshuis

De Kwakel - Stichting Dorpshuis De Quakel start binnenkort met de verduurzaming van het dorpshuis in De Kwakel. Naast de verduurzaming zal ook de begane grond toegankelijker worden gemaakt. Daarmee is het dorpshuis klaar voor de toekomst. 

Algemeen 23 apr. 2024 09:20

Mogelijke verlenging in zicht voor bewoners ‘t Buurtnest

Uithoorn - ‘t Buurtnest aan de Arthur van Schendellaan wordt mogelijk langer beschikbaar gesteld voor de opvang van asielzoekers. De verlenging is mogelijk omdat basisschool De Vuurvogel het pand later nodig heeft dan aanvankelijk gedacht. De nieuwbouwplannen voor de school hebben namelijk meer tijd nodig.

Algemeen 17 apr. 2024 11:14

Sloop Prinses Christinalaan vertraagd

Uithoorn - De sloop van de leegstaande huurwoningen aan de Prinses Christinalaan zou 22 april beginnen. Eindelijk, aldus buurtbewoners. Een aantal woningen staat al vijf jaar leeg. Tijdens een informatieavond op 2 april, georganiseerd door sloopaannemer Schijf in samenwerking met verhuurder Eigen Haard, bleek dat 22 april niet wordt gehaald. Reden? Eigen Haard moest nog een onttrekkingsvergunning aanvragen bij de gemeente voor de sloop. Dat zorgt voor de vertraging. Bovendien is één van de woningen nog bewoond: de huurster blijft zitten tot de zomer.

Algemeen 17 apr. 2024 11:08

Feestelijke editie van de Avond4daagse Uithoorn

Uithoorn - De Avond4daagse wordt dit jaar groter dan ooit! Dit jaar wordt de zestigste editie gelopen en dat wordt gevierd. Vorig jaar leek het erop dat de Avond4daagse niet langer door zou kunnen gaan vanwege een tekort aan vrijwilligers. Na een noodkreet van organisator Doenja Verkerk meldden nieuwe vrijwilligers zich aan. Met een fris elan en een bak vol energie gaan ze er tegenaan!