VLN Nieuws
112

Vuurwapen-melding leidt tot grote politie-inzet en twee aanhoudingen

Uithoorn - De politie is zondagmiddag in vol ornaat uitgerukt naar de Randweg in Uithoorn, nadat er een melding was binnengekomen over een persoon met een vuurwapen.

Daarbij zijn twee verdachten, een man en een vrouw, aangehouden. De vrouw wilde net wegrijden toen de politie arriveerde; ze werd tot stoppen gedwongen en aangehouden. In een onderkomen aan de Randweg werd vervolgens ook een man aangehouden.

De politie, die met veel eenheden ter plaatse was en ook een politiehelikopter inzette, trof bij onderzoek inderdaad een vuurwapen aan, maar kon nog geen duidelijkheid geven wat precies is voorgevallen en wat de relatie is tussen de aangehouden man en vrouw.


Meer nieuws

112 24 jan. 2022 09:05

Toiletcabines in vlammen op

Uithoorn - Aan de Arthur van Schendellaan in Uithoorn zijn afgelopen nacht twee mobiele toiletcabines in vlammen opgegaan.

Algemeen 21 jan. 2022 11:08

Inburgering voortaan in handen gemeente

Uithoorn - Op 1 januari 2022 is de Wet inburgering ingegaan. De nieuwe wet geeft gemeenten de taak om inburgeraars te begeleiden zodat deze zo snel mogelijk volwaardig en duurzaam meedoen in de samenleving. Nieuwkomers gaan zo sneller aan het werk en leren ondertussen de taal. Dit geldt voor zowel asielstatushouders als voor gezinsmigranten met een Nederlandse partner die vanaf 2022 in ons land inburgeren.

Algemeen 20 jan. 2022 08:13

Samen aan de slag met het gedroomde Legmeerbos

Uithoorn - Door corona was er geen gezamenlijk tekenmoment met taart. Maar het gevoel was er niet minder feestelijk om toen Marga Moeijes en Gerard van Lent van Buurtbeheer De Legmeer en wethouder Hans Bouma de samenwerkingsovereenkomst voor het Legmeerbos ondertekenden. In deze overeenkomst staat hoe de Gemeente samen met Buurtbeheer De Legmeer aan de slag gaat met het Legmeerbos.