Pixabay

Voorkom een boete, lever je vuurwerk in

Uithoorn - Deze jaarwisseling is het afsteken van vuurwerk verboden. Om mensen in de gelegenheid te stellen om veilig afstand te doen van hun vuurwerk, kunnen inwoners (particulieren) uit Uithoorn/De Kwakel, Amsterdam, Ouder-Amstel, Diemen, Amstelveen en Aalsmeer (de VrAA) hun vuurwerk op 24 en 27 december zonder gevolgen inleveren bij in totaal 6 inleverpunten in Uithoorn en Amsterdam.  In Uithoorn kan het vuurwerk ingeleverd worden op 27 december tussen 10 en 13 uur.

De inleverpunten zijn makkelijk per auto te bereiken. Het vuurwerk dient veilig vervoerd te worden, dat wil zeggen zo veel mogelijk in de originele verpakking. Het is vanwege de veiligheid niet de bedoeling dat mensen met het openbaar vervoer (OV) naar het inleverpunt komen.  

Inleverlocaties
Op de volgende tijdstippen en locaties kan vuurwerk worden ingeleverd:

Zondag 27 december 10.00 uur tot 13.00 uur:
Uithoorn: Parkeerterrein/Evenemententerrein Legmeer-West aan de Randhoornweg in Uithoorn
Parkeerterrein achter de werf aan Volendammerweg 310 in Amsterdam Noord

Verder:
Donderdag 24 december 10.00 uur tot 13.00 uur
Parkeerplaats Sporthallen Zuid aan het Burgerweeshuispad in Amsterdam Zuid

Donderdag 24 december 14.00 uur tot 17.00 uur
Parkeerplaats Sportpark Voorland aan het Voorlandpad in Amsterdam Oost

Zondag 27 december 14.00 uur tot 17.00 uur
Parkeerplaats Sportcentrum Ookmeer aan de Dokter Meurerlaan in Amsterdam-Osdorp
P12A aan de Holterbergweg in Amsterdam Zuidoost

Inwoners van de gemeente Uithoorn, Amsterdam en de overige Amstellandgemeenten die nog vuurwerk hebben, kunnen dit op 24 en 27 december anoniem en zonder consequenties, op bovenstaande locaties inleveren. Dit geldt voor alle typen vuurwerk tot een maximum van 25 kilo per persoon.

Veilig inleveren
De locaties zijn onder meer afgestemd met de Brandweer. Een gespecialiseerd en gecertificeerd bedrijf is op de geselecteerde locaties en tijdstippen met een geprepareerde wagen aanwezig om het vuurwerk op een veilige manier in te nemen. Het bedrijf zal het vuurwerk vervolgens verpakken en het vervoer, de opslag en de uiteindelijke vernietiging organiseren. Ook in Rotterdam, Den Haag en Utrecht zijn inleverpunten voor vuurwerk.

Schertsvuurwerk toegestaan met jaarwisseling
Tijdens de jaarwisseling 2020-2021 is klein vuurwerk zoals sterretjes afsteken en knalerwten (categorie F1) wel toegestaan. Dit mag iedereen die ouder is dan 12 jaar het hele jaar door kopen en afsteken. Lees meer informatie over Vuurwerk op de website van Rijksoverheid.


Meer nieuws

Gemeente vandaag 10:25

Vijf vragen aan burgemeester Heiliegers over de APV

Uithoorn - De gemeenteraad van Uithoorn heeft onlangs een aantal wijzigingen op de Algemene plaatselijke verordening (APV) vastgesteld. Zo is bijvoorbeeld het lachgasverbod opgenomen. Maar wat is nou eigenlijk precies de APV? Portefeuillehouder burgemeester Pieter Heiliegers geeft antwoord.

112 8 jan. 2021 16:02

Canta gaat verloren aan Zijdelweg

Uithoorn - Aan de Zijdelweg in Uithoorn is vrijdagmiddag omstreeks 14.30 uur een Canta in vlammen opgegaan.

112 8 jan. 2021 08:37

Auto belandt in sloot

Uithoorn - Langs In Het Rond in Uithoorn is in de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 januari een auto in een sloot beland. Dit gebeurde omstreeks 1.30 uur. 

Algemeen 1 jan. 2021 17:00

Jaarwisseling Uithoorn en De Kwakel verloopt beheersbaar

UITHOORN – De ongeregeldheden tijdens de jaarwisseling van vorig jaar in Uithoorn hebben zich niet herhaald. De gemeente, politie, handhaving en brandweer spreken van een ‘beheersbare jaarwisseling’.