VLN Nieuws, Vivian Tusveld
112

Politie neemt zwaar vuurwerk in beslag aan Legmeerplein

UIthoorn - Aan het Legmeerplein is in de nieuwjaarsnacht zwaar vuurwerk in beslag genomen door de politie. 

Het vuurwerk werd aangetroffen in een kartonnen doos en een plastic tas. Bij de Praktijkschool Uithoorn sneuvelden een aantal ramen, vermoedelijk door afgestoken vuurwerk.

Volgens een omstander zouden er twee personen zijn aangehouden nadat een groep jongeren wegrende. De teamleider explosievenverkenning (TEV) van politie is ter plaatse gekomen net als de Explosieven opruimingsdienst defensie (EODD).

Een stuk van de straat werd afgezet. Het vuurwerk is veiliggesteld en en door de EOD elders tot ontploffing gebracht.

Foto's: VLN, Vivian Tusveld

112_Zwaar_vuurwerk_uithoorn_vln010122.jpg


Meer nieuws

Algemeen 3 mei 2022 07:22

Programma 4 mei-herdenking Uithoorn

Uithoorn - Op 4 mei 2022 worden ook in Uithoorn oorlogsslachtoffers herdacht.   et comité 4 mei Uithoorn en De Kwakel roepen inwoners op om de vlag om 18.00 uur half stok te hangen. Om 19.30 uur wordt verzameld in het Oranjepark voor een stille tocht naar het Stilte Monument waar de herdenking plaats zal vinden.

Algemeen 2 mei 2022 16:22

Nieuwe locatie voor fotowand van Alex P

Uithoorn - De imposante fotowand van kunstenaar Alex P is vrijdag 29 april herplaatst. Het 45 meter lange kunstwerk is vanaf nu door iedereen te bewonderen vlakbij het bedrijf Quaker aan de Amsterdamseweg in Uithoorn.

Verkeer en vervoer 25 apr. 2022 10:03

Aandacht voor verkeersveiligheid Eendracht

Uithoorn - De verkeersveiligheid rond De Springschans, De Kajuit, Solidoe en BORUS vraagt permanent aandacht. Alle zijn gelegen aan Eendracht in Meerwijk.