Plan voor extra parkeerplaatsen gemeentehuis Uithoorn

Uithoorn - Het huidige parkeerterrein bij het gemeentehuis biedt onvoldoende parkeergelegenheid voor de ambtenaren en bezoekers. Daarom wijken mensen uit naar openbare parkeerplaatsen in de omgeving. Een onwenselijke situatie; ook als het druk is in het centrum moeten er voldoende parkeerplaatsen beschikbaar zijn voor bewoners en het winkelend publiek.

Het plan in het kort

Omwonenden en ondernemers hebben hiervoor aandacht gevraagd bij de gemeente. De gemeente heeft vervolgens een plan gemaakt voor de uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen. Het parkeerterrein achter het gemeentehuis wordt efficiënter ingericht, waardoor meer parkeerruimte ontstaat. Daarnaast krijgt het nieuwe terrein een groenere uitstraling, passend bij de mooie natuurlijke plek aan het Zijdelmeer. Het natuurlijke groen rond het Zijdelmeer zal doorlopen op het parkeerterrein. De bestaande parkeerplaatsen aan de voorkant van het gemeentehuis (behalve de gehandicaptenparkeerplaatsen) worden verplaatst naar het nieuwe parkeerterrein achter het gemeentehuis. Ook worden extra parkeerplaatsen aangelegd aan de zijkant van het gemeentehuis. Bij de aanpak van het parkeerterrein wordt direct de waterregenriolering van de Korte Boterdijk hersteld. 

Uitbreiding

In de nieuwe situatie is de parkeergelegenheid rond het gemeentehuis uitgebreid met 49 plekken. In totaal zijn er dan 133 parkeerplaatsen: 105 aan de achterzijde en 28 aan de zijkant. Voor het gemeentehuis komt een parkeerluwe zone met alleen nog gehandicaptenparkeerplaatsen. Een aantal parkeerplaatsen wordt voorzien van oplaadpunten voor elektrische auto’s.

Wat vindt u?

Voor omwonenden en andere belangstellenden wordt op 10 juli tussen 17.30 en 20.00 uur een inloopbijeenkomst georganiseerd in het gemeentehuis. Tijdens deze bijeenkomst hoort u meer over het plan, kunt u vragen stellen en uw mening geven. Meer informatie over de plannen is ook te vinden op www.uithoorndenktmee.nl, onder het project ‘Parkeerterrein gemeentehuis’. Hier kunt u op het plan reageren via een online-vragenlijst met vragen als ‘wat vindt u van de nieuwe inrichting van het parkeerterrein?’ en ‘wat vindt u van bodembedekkende beplanting, gras en varens langs het nieuwe parkeerterrein?’ U kunt de vragenlijst invullen tot en met 16 juli.

De reacties uit de vragenlijst en de bijeenkomst worden meegenomen in de verdere uitwerking van het plan. Het definitieve schetsontwerp wordt op 28 september voorgelegd aan de gemeenteraad. Na sluiting van de online-vragenlijst komt op www.uithoorndenktmee.nl een overzicht van alle reacties. Op de website kunt u zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief. 


Meer nieuws

Algemeen 25 apr. 2024 09:44

De Kwakel krijgt multifunctioneel en duurzaam dorpshuis

De Kwakel - Stichting Dorpshuis De Quakel start binnenkort met de verduurzaming van het dorpshuis in De Kwakel. Naast de verduurzaming zal ook de begane grond toegankelijker worden gemaakt. Daarmee is het dorpshuis klaar voor de toekomst. 

Algemeen 23 apr. 2024 09:20

Mogelijke verlenging in zicht voor bewoners ‘t Buurtnest

Uithoorn - ‘t Buurtnest aan de Arthur van Schendellaan wordt mogelijk langer beschikbaar gesteld voor de opvang van asielzoekers. De verlenging is mogelijk omdat basisschool De Vuurvogel het pand later nodig heeft dan aanvankelijk gedacht. De nieuwbouwplannen voor de school hebben namelijk meer tijd nodig.

Algemeen 17 apr. 2024 11:14

Sloop Prinses Christinalaan vertraagd

Uithoorn - De sloop van de leegstaande huurwoningen aan de Prinses Christinalaan zou 22 april beginnen. Eindelijk, aldus buurtbewoners. Een aantal woningen staat al vijf jaar leeg. Tijdens een informatieavond op 2 april, georganiseerd door sloopaannemer Schijf in samenwerking met verhuurder Eigen Haard, bleek dat 22 april niet wordt gehaald. Reden? Eigen Haard moest nog een onttrekkingsvergunning aanvragen bij de gemeente voor de sloop. Dat zorgt voor de vertraging. Bovendien is één van de woningen nog bewoond: de huurster blijft zitten tot de zomer.

Algemeen 17 apr. 2024 11:08

Feestelijke editie van de Avond4daagse Uithoorn

Uithoorn - De Avond4daagse wordt dit jaar groter dan ooit! Dit jaar wordt de zestigste editie gelopen en dat wordt gevierd. Vorig jaar leek het erop dat de Avond4daagse niet langer door zou kunnen gaan vanwege een tekort aan vrijwilligers. Na een noodkreet van organisator Doenja Verkerk meldden nieuwe vrijwilligers zich aan. Met een fris elan en een bak vol energie gaan ze er tegenaan!