Fotograaf Patrick Hesse

Officiële 4-meiherdenking Uithoorn in 2023

Uithoorn - Op 4 mei staat Uithoorn stil bij de mensen die zijn omgekomen tijdens oorlogen en vredesmissies. Op deze dag worden mensen herdacht die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid. Wil jij stilstaan bij deze bijzondere gebeurtenis? Kom dan naar dedodenherdenking in Uithoorn. Er wordt gestart met een stille tocht vanaf het Spoorhuis.

Thamerkerk

De dodenherdenking vindt plaats bij het Stiltemonument bij de Thamerkerk. Hier wodt stilgestaan bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en alle andere oorlogen en vredesmissies. Tijdens de ceremonie worden er kransen gelegd en worden er gedichten voorgedragen.

Er wordt gevraagd om een bloem mee te nemen, die je kunt steken in de bloemenbanden (houders) bij het monument.

Programma

4 mei - Stille tocht + officiële herdenking “Leven met oorlog”
Verzamelen: 19.15 uur bij (let op: gewijzigde locatie!) Het Spoorhuis.

Kranslegging : Herdenkingsplaquette plaatselijke slachtoffers 1940-1945 door Jack & Ina Aldewereld

Vertrek: Stille tocht 19.30 uur richting Thamerkerk, begeleid met slagwerk met omfloerste trom.

Route: Stationsstraat, Piet de Kruifviaduct, Wilhelminakade, Thamerkerk Stiltemonument.

Taptoesignaal: 19.58 uur

Wilhelmus: 20.00 uur

Toespraak: Burgemeester Pieter Heiliegers

Gedicht: Dorpsdichter Peter Borghaerts

Kranslegging: Namens gemeente Uithoorn met hulp van Scouting Uithoorn

Bloemen: Iedereen kan zijn bloem in de rood-wit-blauwe bloemenband steken.

Herdenkingsconcert

Na afloop is er in de Thamekerk een herdenkingconcert door het Vriendenkoor in de Thamerkerk (45 min./toegang gratis)


Meer nieuws

Algemeen 25 apr. 2024 09:44

De Kwakel krijgt multifunctioneel en duurzaam dorpshuis

De Kwakel - Stichting Dorpshuis De Quakel start binnenkort met de verduurzaming van het dorpshuis in De Kwakel. Naast de verduurzaming zal ook de begane grond toegankelijker worden gemaakt. Daarmee is het dorpshuis klaar voor de toekomst. 

Algemeen 23 apr. 2024 09:20

Mogelijke verlenging in zicht voor bewoners ‘t Buurtnest

Uithoorn - ‘t Buurtnest aan de Arthur van Schendellaan wordt mogelijk langer beschikbaar gesteld voor de opvang van asielzoekers. De verlenging is mogelijk omdat basisschool De Vuurvogel het pand later nodig heeft dan aanvankelijk gedacht. De nieuwbouwplannen voor de school hebben namelijk meer tijd nodig.

Algemeen 17 apr. 2024 11:14

Sloop Prinses Christinalaan vertraagd

Uithoorn - De sloop van de leegstaande huurwoningen aan de Prinses Christinalaan zou 22 april beginnen. Eindelijk, aldus buurtbewoners. Een aantal woningen staat al vijf jaar leeg. Tijdens een informatieavond op 2 april, georganiseerd door sloopaannemer Schijf in samenwerking met verhuurder Eigen Haard, bleek dat 22 april niet wordt gehaald. Reden? Eigen Haard moest nog een onttrekkingsvergunning aanvragen bij de gemeente voor de sloop. Dat zorgt voor de vertraging. Bovendien is één van de woningen nog bewoond: de huurster blijft zitten tot de zomer.

Algemeen 17 apr. 2024 11:08

Feestelijke editie van de Avond4daagse Uithoorn

Uithoorn - De Avond4daagse wordt dit jaar groter dan ooit! Dit jaar wordt de zestigste editie gelopen en dat wordt gevierd. Vorig jaar leek het erop dat de Avond4daagse niet langer door zou kunnen gaan vanwege een tekort aan vrijwilligers. Na een noodkreet van organisator Doenja Verkerk meldden nieuwe vrijwilligers zich aan. Met een fris elan en een bak vol energie gaan ze er tegenaan!