Vlnr: Karin Wegewijs (gemeentesecretaris), Jan Hazen (wethouder), Pieter Heiliegers (burgemeester), Ferry Hoekstra (wethouder) en José de Robles (wethouder)

Nieuw College van B & W Uithoorn geïnstalleerd

Uithoorn – De Uithoornse gemeenteraad heeft maandagavond de drie wethouders van de nieuwe coalitie benoemd. Ze zijn daarna officieel beëdigd. Daarmee heeft de gemeente Uithoorn nu een nieuw college van burgemeester en wethouders (B&W).

Het nieuwe college telt naast burgemeester Pieter Heiliegers, drie wethouders: José de Robles (DUS!), Jan Hazen (VVD) en Ferry Hoekstra (Gemeentebelangen). Hazen en De Robles waren al wethouder en Hoekstra maakt nu de overstap van raadslid naar wethouder. Hij neemt het bestuurlijke stokje over van partijgenoot Hans Bouma die na acht jaar stopt als wethouder.

Portefeuilleverdeling op hoofdlijnen bekend

De portefeuilleverdeling (takenverdeling) is op hoofdlijnen ook al bekend. Burgemeester Heiliegers krijgt de portefeuilles Veiligheid, Bestuur en Organisatie, Dienstverlening en Kunst, Cultuur en erfgoed. Wethouder De Robles is de komende vier jaar verantwoordelijk voor Zorg, Maatschappelijke ondersteuning, Jeugd en Onderwijs, Werk en Inkomen en Asiel, migratie en inburgering. Wethouder Hazen krijgt de portefeuilles Ruimtelijke ordening, Ondernemersklimaat en werkgelegenheid, Toerisme en recreatie, Mobiliteit en Infrastructuur en Sport. Wethouder Hoekstra is verantwoordelijk voor Communicatie en participatie, Financiën, Vastgoed, Woonomgeving, Wonen, Coördinatie duurzaamheid en Bedrijfsvoering.

Puntjes op de i

Burgemeester Heiliegers: ,,Op dit moment worden nog de laatste puntjes op de i gezet, maar op hoofdlijnen zijn we er dus uit. Zodra alles definitief is, zullen we hier natuurlijk over communiceren. Onder andere op onze gemeentelijke website.”

Het college laat verder weten uit te kijken naar de komende vier jaar.


Meer nieuws

Politiek 30 jun. 2022 09:05

Gemeentehuis Uithoorn krijgt nieuwe raadzaal

Uithoorn - Morgen, vrijdag 1 juli,  begint de verbouwing van de raadzaal in het gemeentehuis van gemeente Uithoorn. Deze verbouwing is nodig door de uitbreiding van de gemeenteraad, na de verkiezingen van afgelopen maart, met 2 personen naar in totaal 23 leden. 

Algemeen 29 jun. 2022 15:21

'Geen groei, maar krimp. Goed nieuws voor de leefkwaliteit in Uithoorn'

Uithoorn - Een historisch besluit voor de Zuid-Oosthoek. Zo omschrijven wethouder Ferry Hoekstra en Mirella Visser van PUSH de plannen van het kabinet om het maximale aantal vluchten te verlagen. Afgelopen vrijdag stuurde minister Harbers een brief naar de Tweede Kamer waarin hij aankondigde dat het aantal vluchten op Schiphol moet krimpen van maximaal 500.000 naar maximaal 440.000 vluchten per jaar.

112 29 jun. 2022 08:21

Forse brand op bouwplaats Uithoornlijn

Uithoorn - De brandweer is in de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks 03:45 opgeroepen voor een buitenbrand op een bouwplaats aan de Boerlagelaan in Uithoorn. 

Algemeen 27 jun. 2022 16:26

'Alle kinderen een zwemdiploma'

Uithoorn - Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland helpt al jaren kinderen om hun zwemdiploma(‘s) te halen. Zwemles is namelijk ontzettend duur. Voor sommige mensen niet te betalen, daarom zet het Jeugdfonds zich hier actief voor in. Want elk kind in Nederland moet veilig zijn voor al het water in ons land.

Algemeen 27 jun. 2022 09:29

Wisseling van de wacht bij Buurtbeheer Uithoorn Centrum

Uithoorn - Deze week draagt Marcel Zethoven, de huidige voorzitter van Buurtbeheer Uithoorn Centrum (opgericht door Stichting Oranjebuurt), na 5 jaar de voorzittershamer over aan Marco van Dam, bewoner aan het Oranjepark in Uithoorn.

Algemeen 24 jun. 2022 16:06

Fairplaycup schoolvoetbaltoernooi Uithoorn

Op woensdag 22 juni 2022 heeft de 2e editie van het Fairplaycup schoolvoetbaltoernooi Uithoorn plaatsgevonden. Een stralende dag met veel enthousiaste leerlingen, begeleiders, docenten, ouders, opa’s, oma’s en organisatoren. Tijdens dit schoolvoetbaltoernooi hebben meer dan 60 teams van alle scholen in Uithoorn gestreden om de Fairplaycup.