Kootpark-Oost: overeenkomst getekend voor woningbouw op Connexxionterrein

UITHOORN, de wijk Kootpark-Oost krijgt geleidelijk aan steeds meer een woonfunctie. Een van de beoogde projecten hier is woningbouw op het Connexxionterrein. Op 20 april werd door wethouder Hans Bouma en Jurgen de Reus van UBA Bouw | Projectontwikkeling een handtekening gezet onder de anterieure overeenkomst. Een belangrijke en feestelijke mijlpaal in het proces, want hierna kan de procedure om het bestemmingsplan te wijzigen worden opgestart.

Voor het door UBA aangekochte terrein op de Sportlaan is samen met de gemeente een passend bouwplan ontwikkeld: het stedenbouwkundig plan. Met dit plan is de gemeenteraad op 1 april akkoord gegaan. Het plan omvat 82 woningen: 16 twee-onder-een-kapwoningen, 46 rijwoningen en 20 sociale huurappartementen.

Anterieure overeenkomst
Naast de indeling van de woningen zijn tussen de gemeente en de ontwikkelaar, afspraken gemaakt over onder meer het inrichten van de openbare ruimte, parkeren, ontsluitingswegen en groen. Deze afspraken zijn vastgelegd in de anterieure overeenkomst, kortweg de AOK. Het tekenen van de AOK door beide partijen is dan ook een heugelijke stap in het omvormen van het wat verwaarloosde terrein naar een prettige woonwijk. Om te kunnen gaan bouwen moet nu eerst het bestemmingsplan worden gewijzigd van bedrijfslocatie naar woonlocatie. De voorbereidingen voor deze procedure zijn al begonnen en naar verwachting zal het ontwerpbestemmingsplan in juni 2021 ter inzage worden gelegd.

Ontwerp womingen
Het stedenbouwkundig plan zegt nog niets over hoe de woningen eruit komen te zien. Hiervoor moeten de architecten aan de slag. Spring architecten uit Rotterdam en Just Architects uit Amstelveen gaan de woningen voor UBA ontwerpen. Een belangrijk punt hierin is dat de woningen goed aan moeten sluiten bij de bestaande woonwijken en dat groenvoorzieningen worden meegenomen in het ontwerp.

Meer informatie
Wilt u op de hoogte blijven van het project op de Connexxionlocatie? Op de website uithoorndenktmee.nl onder het project Kootpark-Oost leest u meer over het project en het stedenbouwkundig plan. Ook kunt u zich hier aanmelden voor de nieuwsbrief over Kootpark-Oost. Als u vragen heeft over dit project of het proces kunt u die mailen naar gemeente@uithoorn.nl onder vermelding van Kootpark-Oost.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 10:00

Taalhuis Uithoorn: lezen, rekenen en computerles voor iedereen

Uithoorn - Op donderdag 10 juni bezocht wethouder José de Robles van onderwijs de bibliotheek aan de Dorpsstraat. Hij is gekomen om kennis te maken met het Taalhuis, en om voor de gemeente Uithoorn het Regionaal plan Laaggeletterdheid te ondertekenen. “Taal is superbelangrijk om mee te doen in het gezin, in de buurt, op scholen en op het werk. Anders is je wereld heel klein.”

Algemeen gisteren 14:51

Jongerenontmoetingsplek in Uithoorn een feit

UITHOORN – Op de Amsterdamseweg in Uithoorn (naast de Profile) is maandag 21 juni een jongerenontmoetingsplek (JOP) geplaatst. Onder andere wethouder José de Robles (Jeugd), jeugdagente Kim en jongerenwerker Ozan Balik waren van de partij.

Sport gisteren 10:00

Sportakkoord Innovatieprijs 2021 uitgereikt

Uithoorn - Op maandag 21 juni reikte wethouder Jan Hazen van Sport de Sportakkoord Innovatieprijs 2021 uit. “Het project ‘Bewe(e)gwijzer Uithoorn en De Kwakel’ van prijswinnaar Jelle Visser verbindt de wandel- en beweegroutes in de gemeente. Verschillende organisaties kunnen zo hun aanbod realiseren voor gebruikers en inwoners. “Een laagdrempelig en doeltreffend project,” aldus de wethouder.

Gemeente 23 jun. 2021 10:00

Wie verdient een Koninklijke onderscheiding?

UITHOORN - ,,Vrijwilligers in de gemeente Uithoorn moeten we koesteren en eren. Zij maken onze samenleving mooier,” antwoordt burgemeester Heiliegers op de vraag waarom hij het zo belangrijk vindt dat vrijwilligers voorgedragen worden voor een Koninklijke onderscheiding. Iemand voordragen voor de Lintjesregen 2022 kan nog tot 15 juli aanstaande.

Gezondheid en welzijn 22 jun. 2021 16:57

Corona testbus in De Kwakel

DE KWAKEL - Bewoners van de gemeente Uithoorn met lichte klachten kunnen zich van 21 juni tot   en met 27 juni zonder afspraak, gratis en dichtbij huis laten testen op corona. De GGD-testbus staat in deze periode in De Kwakel op het parkeerterrein aan de Amstelhof aan de Noorddammerweg.