Op de foto: Suzanne Marees

Kom ook spelen bij Voetjebal Uithoorn

Uithoorn - Balans, behendigheid, tellen en spelen. Dat staat allemaal centraal bij Voetjebal Uithoorn: een speelconcept voor kinderen van 2 tot en met 5 jaar. Tijdens de lessen van Voetjebal ontwikkelen de kinderen hun motoriek op een speelse manier. Daarnaast is er aandacht voor het benoemen van de kleuren, synchroon tellen en symbolen herkennen. Het nieuwe seizoen gaat op 28 augustus van start.

Voetjebal laat zich het best beschrijven als een voetballend speelconcept voor kinderen tussen de twee en de vijf jaar. ‘In onze lessen gaan we aan de slag met de beginvaardigheden van bewegen’, legt Tom Verhoek uit. Hij is de grondlegger van Voetjebal in Aalsmeer, Uithoorn en Hoofddorp. ‘Spelenderwijs gaan we met de kinderen aan de slag. In de lessen oefenen we zowel hun motorische vaardigheden als hun cognitieve vaardigheden. We balanceren, huppelen, rennen en ontdekken de mogelijkheden van onze voeten. Zo leren we spelenderwijs heel veel beweegvaardigheden aan. We leiden de kinderen niet op tot profvoetballers in de dop, maar zorgen ervoor dat ze zoveel mogelijk plezier maken en hun eigen mogelijkheden verkennen.’

Ouderbetrokkenheid

Kenmerkend voor de lessen van Voetjebal is dat de ouders van de kinderen een actieve bijdrage aan de les leveren. ‘Één van de ouders is altijd bij de les aanwezig’, vervolgt Tom. ‘Zij doen ook met de oefeningen mee. Dat betekent ook dat de lessen echt een momentje van qualitytime zijn tussen ouder en kind. Dat is enorm leuk voor beiden; je ziet de kinderen echt groeien.’

Alle oefeningen van Voetjebal worden uitgevoerd op muziek. ‘Alle lessen beginnen met een warming-up’, licht Tom toe. ‘Aan het eind van de les volgt een coolingdown; een oefening waarin we tot rust komen en de les met elkaar afsluiten. Tussendoor klinken liedjes waarbij we oefeningen doen. Kun je bijvoorbeeld op één been staan zodra de muziek stopt? Of kun je dan zo snel mogelijk naar een bepaalde plek rennen? De lessen zijn heel afwisselend en gevarieerd. We gebruiken daarvoor speciale materialen: hoepels, pittenzakken en natuurlijk ballen.’

Professionele trainers

De lessen Voetjebal in Uithoorn vinden plaats op zaterdag en zondag bij Health Club Amstelhof. ‘Met ingang van volgend seizoen bereiden we ons aanbod uit’, legt Tom uit. ‘Naast basisschool Het Duet wordt een totaal nieuw buurtcentrum gerealiseerd. Vanaf volgend seizoen bieden we ook daar onze lessen aan. Vanwege de uitbreiding naar Aalsmeer en Hoofddorp hebben wij ook nieuwe locatiemanagers aangetrokken: vol trots mag ik Babs Meijer (o.a. Nederlands jeugdelftal), Chelly Drost (o.a. AJAX) en Suzanne Marees (o.a. AJAX) aan ons team toevoegen. Zij hebben alle drie veel ervaring in het voetbal en weten exact hoe zij kinderen kunnen begeleiden.’

Voetjebal Uithoorn 1.jpg
Op de foto: Chelly Drost
Voetjebal Uithoorn 2.jpg.jpeg
Op de foto: Babs Meijer

Meer informatie over de trainingen en aanmelden kan via http://regiouithoorn.voetjebal.nl/


Meer nieuws

Algemeen vandaag 10:00

Taalhuis Uithoorn: lezen, rekenen en computerles voor iedereen

Uithoorn - Op donderdag 10 juni bezocht wethouder José de Robles van onderwijs de bibliotheek aan de Dorpsstraat. Hij is gekomen om kennis te maken met het Taalhuis, en om voor de gemeente Uithoorn het Regionaal plan Laaggeletterdheid te ondertekenen. “Taal is superbelangrijk om mee te doen in het gezin, in de buurt, op scholen en op het werk. Anders is je wereld heel klein.”

Algemeen gisteren 14:51

Jongerenontmoetingsplek in Uithoorn een feit

UITHOORN – Op de Amsterdamseweg in Uithoorn (naast de Profile) is maandag 21 juni een jongerenontmoetingsplek (JOP) geplaatst. Onder andere wethouder José de Robles (Jeugd), jeugdagente Kim en jongerenwerker Ozan Balik waren van de partij.

Sport gisteren 10:00

Sportakkoord Innovatieprijs 2021 uitgereikt

Uithoorn - Op maandag 21 juni reikte wethouder Jan Hazen van Sport de Sportakkoord Innovatieprijs 2021 uit. “Het project ‘Bewe(e)gwijzer Uithoorn en De Kwakel’ van prijswinnaar Jelle Visser verbindt de wandel- en beweegroutes in de gemeente. Verschillende organisaties kunnen zo hun aanbod realiseren voor gebruikers en inwoners. “Een laagdrempelig en doeltreffend project,” aldus de wethouder.

Gemeente 23 jun. 2021 10:00

Wie verdient een Koninklijke onderscheiding?

UITHOORN - ,,Vrijwilligers in de gemeente Uithoorn moeten we koesteren en eren. Zij maken onze samenleving mooier,” antwoordt burgemeester Heiliegers op de vraag waarom hij het zo belangrijk vindt dat vrijwilligers voorgedragen worden voor een Koninklijke onderscheiding. Iemand voordragen voor de Lintjesregen 2022 kan nog tot 15 juli aanstaande.

Gezondheid en welzijn 22 jun. 2021 16:57

Corona testbus in De Kwakel

DE KWAKEL - Bewoners van de gemeente Uithoorn met lichte klachten kunnen zich van 21 juni tot   en met 27 juni zonder afspraak, gratis en dichtbij huis laten testen op corona. De GGD-testbus staat in deze periode in De Kwakel op het parkeerterrein aan de Amstelhof aan de Noorddammerweg.