Beeld: Gemeente Uithoorn

Jeugdfonds schiet ouders met krappe beurs te hulp

UITHOORN – Ouders die de contributie of lesgeld van een (sport)vereniging niet kunnen betalen, bijvoorbeeld omdat ze door de coronacrisis in geldnood zitten, kunnen rekenen op hulp in Uithoorn. “Kinderen mogen niet de dupe worden als er thuis, om wat voor reden dan ook, te weinig geld is. Ik ben daarom blij dat wij als gemeente Uithoorn aangesloten zijn bij het Jeugdfonds Sport en Cultuur, dat voor kinderen de contributie betaalt,” zegt wethouder José de Robles.

Ontwikkeling van kinderen

“Sport en cultuur zijn belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen en moeten dus voor íedereen toegankelijk zijn. Of je nou uit een rijk of arm gezin komt. Dat vind ik erg belangrijk,” vertelt wethouder De Robles. Hij vervolgt: “Nog niet iedereen weet van het bestaan van het Jeugdfonds af. Dat is jammer. Daarom zullen we de komende zomer campagne voeren met als doel om het Jeugdfonds extra bekendheid te geven in onze gemeente.”

Uit onderzoek blijkt dat in de gemeente Uithoorn ruim 500 kinderen opgroeien in een gezin met een inkomen tot 125 procent van het sociaal minimum. Kinderen in een éénoudergezin hebben ruim 4 keer zoveel kans op armoede dan kinderen die opgroeien in een gezin met 2 ouders. Verwachting is dat dit aantal toeneemt als gevolg van de coronacrisis. Deze kinderen komen allemaal in aanmerking voor een bijdrage uit het fonds.

Aanvraag via intermediair

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur is er voor kinderen tot 18 jaar die in de gemeente Uithoorn wonen. De bijdrage van het fonds is bedoeld voor gezinnen met  een inkomen tot 125 procent van het sociaal minimum. Een intermediair kan een aanvraag voor een kind doen. Een intermediair is een tussenpersoon die het gezin kent en met het kind kan bekijken wat hij of zij graag zou willen doen. Jongerenwerkers van Videt, een leerkracht, een ouder- en kindadviseur, een huisarts, een medewerker van het Sociaal Loket van de gemeente, de Voedselbank zijn allemaal intermediair. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie of het lesgeld rechtstreeks aan de vereniging  of winkel. Ouders hoeven dit geld niet voor te schieten.

Meer informatie op jeugdfondssportencultuur.nl of uithoorn.nl/laatgeengeldliggen.


Meer nieuws

Wonen en bouwen 22 jul. 2021 14:19

Wethouder De Robles bezoekt nieuwe bibliotheek

UITHOORN - De bouw van project De Rede, met als onderdeel de nieuwe bibliotheek van Uithoorn, vordert voorspoedig. Zó voorspoedig, dat ontwikkelaar Van Wijnen wethouder José de Robles al kon uitnodigen voor een rondleiding in het prominente pand aan de Amstel.

Wonen en bouwen 21 jul. 2021 14:03

Feestelijke oplevering woningen De Rietkraag en Cube Houses

Uithoorn - Op het weiland tussen woonwijk De Kuil en de Vuurlijn / Ringdijk is de afgelopen jaren hard gewerkt aan het project De Rietkraag. Met het project zijn onder meer 8 unieke Cube House woningen ontwikkeld. Donderdag 15 juli is de laatste starterswoning feestelijk opgeleverd.

Algemeen 20 jul. 2021 13:53

Echtpaar Timmer na 65 jaar “nog steeds dol op elkaar”

UITHOORN – Burgemeester Pieter Heiliegers heeft een bezoek gebracht aan het Uithoornse echtpaar Timmer dat op 11 juli 65 jaar getrouwd was. De burgervader bracht het bruidspaar een mooie bos kleurrijke bloemen.

Algemeen 18 jul. 2021 11:00

René Aldewereld schrijft boek: Eerste hulp bij schokkende gebeurtenissen

Uithoorn - Het verlies van een dierbare, een ongeval of ander traumatisch voorval. Iedereen krijgt in zijn of haar leven te maken met een ingrijpende gebeurtenis. ‘Maar hoe je ermee omgaat is voor iedereen anders’, zegt René Aldewereld. Hij schreef het boek ‘Eerste Hulp bij Schokkende Gebeurtenissen’. Als ervaringsdeskundige weet hij als geen ander wat er komt kijken bij stress situaties. Zo maakte hij als hulpverlener bij de brandweer en ambulance onder andere de crash van Turkish Airlines en de brand in het cellencomplex op Schiphol mee. 

Sport 17 jul. 2021 10:00

Samen Thamen

Uithoorn - Linda van Rekum is voorzitter van, zoals ze zelf zegt ‘de leukste honk- en softbalvereniging van Nederland’: Thamen. De coronaperiode was voor alle sportverenigingen lastig, maar Thamen sloeg zich er met een positieve instelling en de slogan #samenthamen heel aardig doorheen. ‘Honk – en softbal zijn sociale sporten waar je prima afstand kunt houden,’ zegt Linda.

Wonen en bouwen 16 jul. 2021 15:00

Economisch daklozen in Uithoorn “onder de pannen”

Uithoorn - Iedereen kan “economisch dakloos” worden. Plotseling zonder woonplek door een echtscheiding bijvoorbeeld, door baanverlies of door opgelopen schulden. Dankzij het project “Onder de Pannen” kunnen inwoners van de gemeente Uithoorn vanaf 1 juli een kamer verhuren aan iemand die tijdelijk geen onderkomen heeft. Legaal en met behoud van uitkering en huurtoeslag.