Pixabay

Gratis cursus Politiek Actief voor inwoners Uithoorn en De Kwakel

Uithoorn - “Jouw gemeente, jouw zaak”; onder dat motto biedt gemeente Uithoorn ook in 2021 de gratis cursus Politiek Actief aan. “Je ziet dat het er toe doet wat er in het gemeentehuis gebeurt. En je leert debatteren en efficiënt invloed uitoefenen op de lokale politiek. Diverse inwoners die de cursus volgden, zijn nu actief bij een lokale politieke partij. Of zijn zelfs raadslid geworden!”, zegt burgemeester Pieter Heiliegers, voorzitter van de gemeenteraad.

Cursus Politiek Actief

De cursus Politiek Actief gaat 26 oktober 2021 van start en bestaat uit vijf bijeenkomsten met elk een eigen thema. Naast theoretische kennis komen ook vaardigheden als debatteren en lobbyen bij de gemeente aan de orde. Gastdocenten geven presentaties en lokale politici en bestuurders worden uitgenodigd om hun praktijkervaringen te laten horen. Als afsluiting van de cursus bezoeken de deelnemers een raadsvergadering.

Voor wie

De cursus Politiek Actief is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Daarnaast is de cursus ook zeer geschikt voor inwoners die willen weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming. Maar ook degene die gewoon wil weten hoe lokale politiek werkt, is van harte welkom!

Doel bereikt

In 2019 is deze cursus ook georganiseerd en zeer positief ontvangen. De cursus zat snel vol en een aantal deelnemers is aan de slag gegaan bij een politieke partij. “Alles wordt op een duidelijke manier uitgelegd door bevlogen mensen die graag willen uitleggen hoe het allemaal werkt.“ “Ik weet nu hoe de lokale politiek werkt en waar ik terecht kan met mijn ideeën en opinie.” Aldus enkele enthousiaste deelnemers van de cursus Politiek Actief in 2019.

Programma

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 26 oktober 2021 Introductie, kennismaking en algemene staatsinrichting
  • 2 november 2021      Hoe werkt de gemeente(raad)?
  • 16 november 2021 Gemeentelijke financiën en lobbyen bij de gemeente
  • 30 november 2021 De Uithoornse politieke partijen
  • 14 december 2021 Debatteren en spreken in het openbaar
  • 23 december 2021 Raadsvergadering bijwonen

Aanvang is steeds om 19.30 uur; eindtijd rond 22.00 uur. Vanzelfsprekend worden tijdens de cursus alle dan geldende coronamaatregelen in acht genomen. Zo nodig wordt de cursus digitaal aangeboden, of in het uiterste geval uitgesteld.

Aanmelden

Aanmelden kan tot en met 15 oktober 2021 bij Hans van Leeuwen, raadsgriffier van Uithoorn, via griffie@uithoorn.nl. Er is slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar.


Meer nieuws

Wonen en bouwen 10 aug. 2022 12:37

Plannen voor nieuwe appartementen en ALDI-winkel Kootpark: inloopavond

Uithoorn - De plannen voor een definitieve vestiging van de ALDI-supermarkt met appartementen zijn in een volgende fase aangekomen: het ontwerpbestemmingsplan en concept-omgevingsvergunning zijn gereed. Deze documenten liggen vanaf 28 juli tot en met 7 september ter inzage in het gemeentehuis. De gemeente organiseert, samen met de ALDI, een informatiebijeenkomst op 29 augustus 2023.

Algemeen 9 aug. 2022 12:31

Vuurlijn wordt opgeknapt: asfaltwerkzaamheden

Uithoorn - De Vuurlijn vanaf de Ringdijk tot en met de kruising met de Noorddammerweg is op verschillende plekken slecht en heeft scheuren. Dit gedeelte wordt dit jaar opgeknapt. De werkzaamheden beginnen in de week van 15 augustus 2023. Op 24 augustus om 07.00 uur is al het werk klaar.

112 6 aug. 2022 08:37

Gewonde bij flinke woningbrand

Uithoorn - Aan de Kogge in Uithoorn is in de nacht van vrijdag op zaterdag een gewonde gevallen bij een uitslaande woningbrand.

Algemeen 18 jul. 2022 08:52

Duurzame jachthaven stap dichterbij

Uithoorn - De duurzame jachthaven die E-Harbour aan de Wilhelminakade wil aanleggen, komt steeds dichterbij. Dinsdag 5 juli tekenden gemeente, ontwikkelaar E-Harbour en bouwbedrijf Van Wijnen de samenwerkingsovereenkomst in het nieuwe jachthavenkantoor

112 16 jul. 2022 18:18

Forse bermbrand langs Randweg

Uithoorn - Aan de Randweg in Uithoorn is zaterdagmiddag rond 17.00 uur brand geweest in een berg droog gras. De brand woedde ter hoogte van het fietsviaduct over de N201.