Gemeentehuis Uithoorn

Gemeentehuis Uithoorn krijgt nieuwe raadzaal

Uithoorn - Morgen, vrijdag 1 juli,  begint de verbouwing van de raadzaal in het gemeentehuis van gemeente Uithoorn. Deze verbouwing is nodig door de uitbreiding van de gemeenteraad, na de verkiezingen van afgelopen maart, met 2 personen naar in totaal 23 leden. 

De uitbreiding van de raad volgt op de groei van het aantal inwoners van de gemeente. Verder wordt de zaal klaargemaakt voor livestreaming van raadsvergaderingen en krijgt zij een multifunctioneel karakter, zodat er ook bijvoorbeeld bewonersavonden kunnen worden gehouden.

Vloer verwijderd

De werkzaamheden starten met het slopen van de bestaande zaal. Omdat de nieuwe vloer vlak wordt, moet de oude vloer in z’n geheel worden verwijderd. Dit leidt van 1 tot en met 4 juli tot veel geluidsoverlast in het gemeentehuis en lichte geluidsoverlast buiten het gemeentehuis. Op maandag 4 juli is de verwachte overlast zo groot, dat besloten is op deze dag de deuren van het gemeentehuis te sluiten voor bezoekers. Ook medewerkers van de gemeente en Duo+ werken die dag zoveel mogelijk thuis. De gemeente blijft telefonisch gewoon bereikbaar. Op 5 juli is het gemeentehuis weer gewoon te bezoeken.

De werkzaamheden worden in de maanden juli en augustus uitgevoerd, zodat de zaal gereed is voor aanvang van de eerste raadsvergadering in september. De actuele openingstijden van het gemeentehuis vindt u op uithoorn.nl.


Meer nieuws

Wonen en bouwen 10 aug. 2022 12:37

Plannen voor nieuwe appartementen en ALDI-winkel Kootpark: inloopavond

Uithoorn - De plannen voor een definitieve vestiging van de ALDI-supermarkt met appartementen zijn in een volgende fase aangekomen: het ontwerpbestemmingsplan en concept-omgevingsvergunning zijn gereed. Deze documenten liggen vanaf 28 juli tot en met 7 september ter inzage in het gemeentehuis. De gemeente organiseert, samen met de ALDI, een informatiebijeenkomst op 29 augustus 2023.

Algemeen 9 aug. 2022 12:31

Vuurlijn wordt opgeknapt: asfaltwerkzaamheden

Uithoorn - De Vuurlijn vanaf de Ringdijk tot en met de kruising met de Noorddammerweg is op verschillende plekken slecht en heeft scheuren. Dit gedeelte wordt dit jaar opgeknapt. De werkzaamheden beginnen in de week van 15 augustus 2023. Op 24 augustus om 07.00 uur is al het werk klaar.

112 6 aug. 2022 08:37

Gewonde bij flinke woningbrand

Uithoorn - Aan de Kogge in Uithoorn is in de nacht van vrijdag op zaterdag een gewonde gevallen bij een uitslaande woningbrand.

Algemeen 18 jul. 2022 08:52

Duurzame jachthaven stap dichterbij

Uithoorn - De duurzame jachthaven die E-Harbour aan de Wilhelminakade wil aanleggen, komt steeds dichterbij. Dinsdag 5 juli tekenden gemeente, ontwikkelaar E-Harbour en bouwbedrijf Van Wijnen de samenwerkingsovereenkomst in het nieuwe jachthavenkantoor

112 16 jul. 2022 18:18

Forse bermbrand langs Randweg

Uithoorn - Aan de Randweg in Uithoorn is zaterdagmiddag rond 17.00 uur brand geweest in een berg droog gras. De brand woedde ter hoogte van het fietsviaduct over de N201.