Pixabay

Gemeente vraagt reacties op nieuwe schetsen van het Legmeerbos

Uithoorn - Vanuit huis het groen in lopen of fietsen. Lekker met de hond erop uit. Kortom, ontspannen, genieten en recreëren in het Legmeerbos. Dat is de droom van Buurtbeheer De Legmeer (BBL). De gemeente onderzoekt samen met Buurtbeheer of het Legmeerbos haalbaar is. Daarom zijn nieuwe schetsen gemaakt voor het gebied. In deze schetsen wordt voortgeborduurd op het ontwerp uit het Masterplan Legmeerbos dat in 2019 samen met bewoners is gemaakt. Natuurlijk krijgen buurtbewoners ook bij deze nieuwe schetsen een belangrijke rol. Inwoners kunnen op verschillende manieren hun mening geven.  

Het plan in het kort

Het Legmeerbos is onderdeel van een groter plan (het Masterplan) dat een natuurlijke ecologische verbinding vormt tussen de Westeinderplas en de Amstel. Het bos moet een aantrekkelijk groen wandelgebied worden met onder andere bomen en struiken, waterelementen, natuurvriendelijke oevers en bloemen en kruiden. Deze groene invulling maakt het Legmeerbos tot een aantrekkelijk wandel- en fietsgebied.

Van en voor bewoners

Het Legmeerbos is een bos van en voor bewoners. En een bos van en voor bewoners maak je samen met bewoners. BBL heeft in het voortraject dan ook al intensief contact gehad met bewoners. Onder andere in werkateliers, tijdens bewonersavonden en regelmatig via nieuwsbrieven. Alle input die tijdens het voortraject is verzameld, hebben we meegenomen in de nieuwe schetsen voor het Legmeerbos. Onder het project Legmeerbos op de website uithoorndenktmee.nl/legmeerbos kunt u meer lezen over het plan en de schetsen bekijken.

Geef je mening

De gemeente hoort graag wat inwoners van de nieuwe schetsen vinden. Inwoners kunnen op verschillende manieren hun mening geven. Bijvoorbeeld door op uithoorndenktmee.nl/legmeerbos de enquête met vragen over het plan in te vullen. Deze enquête sluit op 10 april.

Legmeervogels

Daarnaast organiseren de gemeente een bijeenkomst voor bewoners, andere belanghebbenden en geïnteresseerden. Deze bijeenkomst vindt plaats op 5 april van 17.00 tot 18.00 uur en van 19.30 tot 20.30 uur in de kantine van Legmeervogels. Na een presentatie van de plannen, kan men vragen stellen en in gesprek gaan met BBL en vertegenwoordigers van de gemeente. Van 18.00 tot 19.00 uur kunnen inwoners bovendien deelnemen aan een veldexcursie. Tijdens deze excursie wordt door het gebied gewandeld om te laten zien wat de bedoeling is.

Input verwerkt

De meningen worden gebruikt om de schetsen verder uit te werken. Ook wordt de gemeenteraad geinformeerd overde ideen van inwoners. Op basis van de aangepaste schetsen wordt een berekening gemaakt van de kosten van de aanleg en het onderhoud van het Legmeerbos. In juni staat het project op de agenda van de gemeenteraad. De gemeenteraad kijkt dan of de plannen wenselijk en (financieel) haalbaar zijn. Uiteraard worden de uitkomsten van de enquête en het verslag van de bijeenkomsten gedeeld via uithoorndenktmee.nl/legmeerbos.

Subsidie van de SLS

Het Legmeerbos heeft als doel de negatieve effecten van nieuwe ontwikkelingen, infrastructuur en de ervaren overlast van Schiphol te verzachten. Dit laatste is ook waarom de Stichting Leefomgeving Schiphol (SLS) een subsidie heeft toegekend aan dit initiatief.


Meer nieuws

Politiek 30 jun. 2022 09:05

Gemeentehuis Uithoorn krijgt nieuwe raadzaal

Uithoorn - Morgen, vrijdag 1 juli,  begint de verbouwing van de raadzaal in het gemeentehuis van gemeente Uithoorn. Deze verbouwing is nodig door de uitbreiding van de gemeenteraad, na de verkiezingen van afgelopen maart, met 2 personen naar in totaal 23 leden. 

Algemeen 29 jun. 2022 15:21

'Geen groei, maar krimp. Goed nieuws voor de leefkwaliteit in Uithoorn'

Uithoorn - Een historisch besluit voor de Zuid-Oosthoek. Zo omschrijven wethouder Ferry Hoekstra en Mirella Visser van PUSH de plannen van het kabinet om het maximale aantal vluchten te verlagen. Afgelopen vrijdag stuurde minister Harbers een brief naar de Tweede Kamer waarin hij aankondigde dat het aantal vluchten op Schiphol moet krimpen van maximaal 500.000 naar maximaal 440.000 vluchten per jaar.

112 29 jun. 2022 08:21

Forse brand op bouwplaats Uithoornlijn

Uithoorn - De brandweer is in de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks 03:45 opgeroepen voor een buitenbrand op een bouwplaats aan de Boerlagelaan in Uithoorn. 

Algemeen 27 jun. 2022 16:26

'Alle kinderen een zwemdiploma'

Uithoorn - Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland helpt al jaren kinderen om hun zwemdiploma(‘s) te halen. Zwemles is namelijk ontzettend duur. Voor sommige mensen niet te betalen, daarom zet het Jeugdfonds zich hier actief voor in. Want elk kind in Nederland moet veilig zijn voor al het water in ons land.

Algemeen 27 jun. 2022 09:29

Wisseling van de wacht bij Buurtbeheer Uithoorn Centrum

Uithoorn - Deze week draagt Marcel Zethoven, de huidige voorzitter van Buurtbeheer Uithoorn Centrum (opgericht door Stichting Oranjebuurt), na 5 jaar de voorzittershamer over aan Marco van Dam, bewoner aan het Oranjepark in Uithoorn.

Algemeen 24 jun. 2022 16:06

Fairplaycup schoolvoetbaltoernooi Uithoorn

Op woensdag 22 juni 2022 heeft de 2e editie van het Fairplaycup schoolvoetbaltoernooi Uithoorn plaatsgevonden. Een stralende dag met veel enthousiaste leerlingen, begeleiders, docenten, ouders, opa’s, oma’s en organisatoren. Tijdens dit schoolvoetbaltoernooi hebben meer dan 60 teams van alle scholen in Uithoorn gestreden om de Fairplaycup.