Pixabay

Gemeente vraagt reacties op nieuwe schetsen van het Legmeerbos

Uithoorn - Vanuit huis het groen in lopen of fietsen. Lekker met de hond erop uit. Kortom, ontspannen, genieten en recreëren in het Legmeerbos. Dat is de droom van Buurtbeheer De Legmeer (BBL). De gemeente onderzoekt samen met Buurtbeheer of het Legmeerbos haalbaar is. Daarom zijn nieuwe schetsen gemaakt voor het gebied. In deze schetsen wordt voortgeborduurd op het ontwerp uit het Masterplan Legmeerbos dat in 2019 samen met bewoners is gemaakt. Natuurlijk krijgen buurtbewoners ook bij deze nieuwe schetsen een belangrijke rol. Inwoners kunnen op verschillende manieren hun mening geven.  

Het plan in het kort

Het Legmeerbos is onderdeel van een groter plan (het Masterplan) dat een natuurlijke ecologische verbinding vormt tussen de Westeinderplas en de Amstel. Het bos moet een aantrekkelijk groen wandelgebied worden met onder andere bomen en struiken, waterelementen, natuurvriendelijke oevers en bloemen en kruiden. Deze groene invulling maakt het Legmeerbos tot een aantrekkelijk wandel- en fietsgebied.

Van en voor bewoners

Het Legmeerbos is een bos van en voor bewoners. En een bos van en voor bewoners maak je samen met bewoners. BBL heeft in het voortraject dan ook al intensief contact gehad met bewoners. Onder andere in werkateliers, tijdens bewonersavonden en regelmatig via nieuwsbrieven. Alle input die tijdens het voortraject is verzameld, hebben we meegenomen in de nieuwe schetsen voor het Legmeerbos. Onder het project Legmeerbos op de website uithoorndenktmee.nl/legmeerbos kunt u meer lezen over het plan en de schetsen bekijken.

Geef je mening

De gemeente hoort graag wat inwoners van de nieuwe schetsen vinden. Inwoners kunnen op verschillende manieren hun mening geven. Bijvoorbeeld door op uithoorndenktmee.nl/legmeerbos de enquête met vragen over het plan in te vullen. Deze enquête sluit op 10 april.

Legmeervogels

Daarnaast organiseren de gemeente een bijeenkomst voor bewoners, andere belanghebbenden en geïnteresseerden. Deze bijeenkomst vindt plaats op 5 april van 17.00 tot 18.00 uur en van 19.30 tot 20.30 uur in de kantine van Legmeervogels. Na een presentatie van de plannen, kan men vragen stellen en in gesprek gaan met BBL en vertegenwoordigers van de gemeente. Van 18.00 tot 19.00 uur kunnen inwoners bovendien deelnemen aan een veldexcursie. Tijdens deze excursie wordt door het gebied gewandeld om te laten zien wat de bedoeling is.

Input verwerkt

De meningen worden gebruikt om de schetsen verder uit te werken. Ook wordt de gemeenteraad geinformeerd overde ideen van inwoners. Op basis van de aangepaste schetsen wordt een berekening gemaakt van de kosten van de aanleg en het onderhoud van het Legmeerbos. In juni staat het project op de agenda van de gemeenteraad. De gemeenteraad kijkt dan of de plannen wenselijk en (financieel) haalbaar zijn. Uiteraard worden de uitkomsten van de enquête en het verslag van de bijeenkomsten gedeeld via uithoorndenktmee.nl/legmeerbos.

Subsidie van de SLS

Het Legmeerbos heeft als doel de negatieve effecten van nieuwe ontwikkelingen, infrastructuur en de ervaren overlast van Schiphol te verzachten. Dit laatste is ook waarom de Stichting Leefomgeving Schiphol (SLS) een subsidie heeft toegekend aan dit initiatief.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 09:44

De Kwakel krijgt multifunctioneel en duurzaam dorpshuis

De Kwakel - Stichting Dorpshuis De Quakel start binnenkort met de verduurzaming van het dorpshuis in De Kwakel. Naast de verduurzaming zal ook de begane grond toegankelijker worden gemaakt. Daarmee is het dorpshuis klaar voor de toekomst. 

Algemeen 23 apr. 2024 09:20

Mogelijke verlenging in zicht voor bewoners ‘t Buurtnest

Uithoorn - ‘t Buurtnest aan de Arthur van Schendellaan wordt mogelijk langer beschikbaar gesteld voor de opvang van asielzoekers. De verlenging is mogelijk omdat basisschool De Vuurvogel het pand later nodig heeft dan aanvankelijk gedacht. De nieuwbouwplannen voor de school hebben namelijk meer tijd nodig.

Algemeen 17 apr. 2024 11:14

Sloop Prinses Christinalaan vertraagd

Uithoorn - De sloop van de leegstaande huurwoningen aan de Prinses Christinalaan zou 22 april beginnen. Eindelijk, aldus buurtbewoners. Een aantal woningen staat al vijf jaar leeg. Tijdens een informatieavond op 2 april, georganiseerd door sloopaannemer Schijf in samenwerking met verhuurder Eigen Haard, bleek dat 22 april niet wordt gehaald. Reden? Eigen Haard moest nog een onttrekkingsvergunning aanvragen bij de gemeente voor de sloop. Dat zorgt voor de vertraging. Bovendien is één van de woningen nog bewoond: de huurster blijft zitten tot de zomer.

Algemeen 17 apr. 2024 11:08

Feestelijke editie van de Avond4daagse Uithoorn

Uithoorn - De Avond4daagse wordt dit jaar groter dan ooit! Dit jaar wordt de zestigste editie gelopen en dat wordt gevierd. Vorig jaar leek het erop dat de Avond4daagse niet langer door zou kunnen gaan vanwege een tekort aan vrijwilligers. Na een noodkreet van organisator Doenja Verkerk meldden nieuwe vrijwilligers zich aan. Met een fris elan en een bak vol energie gaan ze er tegenaan!