Feestelijke start herinrichting dorpshart De Kwakel

Uithoorn - Het gaat echt gebeuren. De Kwakel krijgt een nieuw dorpscentrum. Als feestelijke start is op 26 april een van de drie bouwborden onthuld door wethouders Jan Hazen, Ferry Hoekstra en Joost Wagemakers van subsidieverstrekker Stichting Leefomgeving Schiphol (SLS). Naast dit drietal waren er ook leden van de werkgroep, de klankbordgroep en de aannemer AW Infrabouw aanwezig. 

Er wordt momenteel al gewerkt aan de riolering. Vanaf 15 mei wordt het hele centrumgebied afgesloten voor alle verkeer en de verwachting is dat dit 10 weken gaat duren, tot circa eind juli.

Betrokken inwoners

In het voortraject is er door bewoners en ondernemers een werkgroep opgericht. Deze werkgroep is samen met de gemeente tot een mooi ontwerp gekomen en eind juli dit jaar is het resultaat hiervan zichtbaar. Het dorpscentrum vernieuwen is een grote klus op een klein oppervlak. Dat gaat helaas niet zonder tijdelijk ongemak voor omwonenden, ondernemers en bezoekers. Zo wordt het centrum van De Kwakel een flink aantal weken in zijn geheel afgesloten voor al het verkeer. De winkels blijven wel te voet bereikbaar en de marktkramen verhuizen tijdelijk naar Traverse. De gemeente koos samen met de werkgroep voor deze intensieve, maar snelle aanpak. Alles in één keer doen levert namelijk het beste resultaat en de kortste hinder op.

Klankbordgroep

Niet alleen in het voortraject is er actief samen gewerkt met de buurt, maar ook tijdens de werkzaamheden houdt de gemeente graag contact met de buurt. Hiervoor is de klankbordgroep opgericht. In de groep zitten vertegenwoordigers vanuit de ondernemers, Buurtbeheer en omwonenden uit verschillende straten rond het werkgebied.

Informatie via website en BouwApp

Alle informatie over de plannen en uitvoering van de werkzaamheden zijn te vinden op uithoorndenkmee.nl. Daar kunt u zich aanmelden voor de nieuwsmailing om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen. Ook de aannemer zet zich in om iedereen zo goed mogelijk te informeren. Dagelijkse informatie over de werkzaamheden, afsluitingen en omleidingen vindt u in De BouwApp. Deze app is gratis te downloaden in de App Store. Zoek daarna in de app naar ‘De Kwakel’ en u heeft alle informatie steeds binnen handbereik.

Toe aan vernieuwing

In De Kwakel is een fijne sfeer voelbaar. Maar het dorpscentrum straalt deze vriendelijke sfeer niet meer helemaal uit. Door de jaren heen is de indeling wat rommelig geworden. Elementen zoals reclamezuilen, ondergrondse vuilcontainers, muurtjes en plantenbakken staan nu niet altijd op een logische plek. Door een bijdrage van Stichting Leefomgeving Schiphol (SLS) kon gemeente Uithoorn niet alleen de indeling van het centrum verbeteren, maar hier ook een kwaliteitsverbetering doorvoeren.


Meer nieuws

Algemeen 3 okt. 2023 16:32

Kunstroute Kunst in De Kwakel op 28 en 29 oktober

De Kwakel - Op 10 locaties, in en net buiten De Kwakel, vindt eind oktober de kunstroute Kunst in De Kwakel plaats. Op 10 locaties laten 24 zelfstandig opererende kunstenaars en 3 groepen kunstenaars hun werk zien.

112 26 jul. 2023 14:54

Zoektocht na vondst kinderrugtas in sierwater

Uithoorn - In een sierwater aan de Alfons Arienslaan in Uithoorn is woensdagmiddag een kinderrugzak aangetroffen. Hulpdiensten werden massaal gealarmeerd en startten een zoektocht.

Sport 19 jul. 2023 09:17

De droom van Uithoornaar Jorre van Beek

Amstelveen - Uithoornaar Jorre van Beek (20) is op 13-jarige leeftijd begonnen met basketballen bij BV Aalsmeer. Een paar jaar later maakte hij de overstap naar Millennium Basketball Club Amstelveen (MBCA) omdat hij zijn basketbal naar een hoger niveau wilde tillen. Met succes. Vorig jaar werd hij gescout door KingsTalent en na zijn vwo op het Alkwin Kollege vertrok hij naar Amerika om zijn Amerikaanse droom te verwezenlijken.

Evenementen 18 jul. 2023 10:35

24e editie All American Sunday

Uithoorn - Op zondag 23 juli vindt de 24e editie van de All American Sunday plaats, hét evenement voor liefhebbers van Amerikaanse motorfietsen, oldtimer auto’s en trikes. De dag daarvoor, zaterdag 22 juli, vindt de indrukwekkende Ride Out plaats; een flink aantal motoren zullen dan om 12.00 uur vanaf Drinken & Zo een indrukwekkende tocht maken.

Algemeen 18 jul. 2023 09:23

Tuindorp 2.0: Thamerdal

Uithoorn - Thamerdal, ook wel bekend als Tranendal, moet op de schop. Het pareltje van weleer voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. De wijk is niet klimaatbestendig, de woningen zijn verouderd, de inrichting van de openbare ruimte is op en er spelen sociaal-maatschappelijke problemen. De gemeente maakt daarom samen met de buurt en Eigen Haard een ontwikkelplan om de wijk een impuls te geven. Dat is eind dit jaar klaar. ‘Daarmee maken we de kaders voor de invulling van de wijk,’ aldus wethouder Ferry Hoekstra.