Feestelijke start herinrichting dorpshart De Kwakel

Uithoorn - Het gaat echt gebeuren. De Kwakel krijgt een nieuw dorpscentrum. Als feestelijke start is op 26 april een van de drie bouwborden onthuld door wethouders Jan Hazen, Ferry Hoekstra en Joost Wagemakers van subsidieverstrekker Stichting Leefomgeving Schiphol (SLS). Naast dit drietal waren er ook leden van de werkgroep, de klankbordgroep en de aannemer AW Infrabouw aanwezig. 

Er wordt momenteel al gewerkt aan de riolering. Vanaf 15 mei wordt het hele centrumgebied afgesloten voor alle verkeer en de verwachting is dat dit 10 weken gaat duren, tot circa eind juli.

Betrokken inwoners

In het voortraject is er door bewoners en ondernemers een werkgroep opgericht. Deze werkgroep is samen met de gemeente tot een mooi ontwerp gekomen en eind juli dit jaar is het resultaat hiervan zichtbaar. Het dorpscentrum vernieuwen is een grote klus op een klein oppervlak. Dat gaat helaas niet zonder tijdelijk ongemak voor omwonenden, ondernemers en bezoekers. Zo wordt het centrum van De Kwakel een flink aantal weken in zijn geheel afgesloten voor al het verkeer. De winkels blijven wel te voet bereikbaar en de marktkramen verhuizen tijdelijk naar Traverse. De gemeente koos samen met de werkgroep voor deze intensieve, maar snelle aanpak. Alles in één keer doen levert namelijk het beste resultaat en de kortste hinder op.

Klankbordgroep

Niet alleen in het voortraject is er actief samen gewerkt met de buurt, maar ook tijdens de werkzaamheden houdt de gemeente graag contact met de buurt. Hiervoor is de klankbordgroep opgericht. In de groep zitten vertegenwoordigers vanuit de ondernemers, Buurtbeheer en omwonenden uit verschillende straten rond het werkgebied.

Informatie via website en BouwApp

Alle informatie over de plannen en uitvoering van de werkzaamheden zijn te vinden op uithoorndenkmee.nl. Daar kunt u zich aanmelden voor de nieuwsmailing om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen. Ook de aannemer zet zich in om iedereen zo goed mogelijk te informeren. Dagelijkse informatie over de werkzaamheden, afsluitingen en omleidingen vindt u in De BouwApp. Deze app is gratis te downloaden in de App Store. Zoek daarna in de app naar ‘De Kwakel’ en u heeft alle informatie steeds binnen handbereik.

Toe aan vernieuwing

In De Kwakel is een fijne sfeer voelbaar. Maar het dorpscentrum straalt deze vriendelijke sfeer niet meer helemaal uit. Door de jaren heen is de indeling wat rommelig geworden. Elementen zoals reclamezuilen, ondergrondse vuilcontainers, muurtjes en plantenbakken staan nu niet altijd op een logische plek. Door een bijdrage van Stichting Leefomgeving Schiphol (SLS) kon gemeente Uithoorn niet alleen de indeling van het centrum verbeteren, maar hier ook een kwaliteitsverbetering doorvoeren.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 09:44

De Kwakel krijgt multifunctioneel en duurzaam dorpshuis

De Kwakel - Stichting Dorpshuis De Quakel start binnenkort met de verduurzaming van het dorpshuis in De Kwakel. Naast de verduurzaming zal ook de begane grond toegankelijker worden gemaakt. Daarmee is het dorpshuis klaar voor de toekomst. 

Algemeen 23 apr. 2024 09:20

Mogelijke verlenging in zicht voor bewoners ‘t Buurtnest

Uithoorn - ‘t Buurtnest aan de Arthur van Schendellaan wordt mogelijk langer beschikbaar gesteld voor de opvang van asielzoekers. De verlenging is mogelijk omdat basisschool De Vuurvogel het pand later nodig heeft dan aanvankelijk gedacht. De nieuwbouwplannen voor de school hebben namelijk meer tijd nodig.

Algemeen 17 apr. 2024 11:14

Sloop Prinses Christinalaan vertraagd

Uithoorn - De sloop van de leegstaande huurwoningen aan de Prinses Christinalaan zou 22 april beginnen. Eindelijk, aldus buurtbewoners. Een aantal woningen staat al vijf jaar leeg. Tijdens een informatieavond op 2 april, georganiseerd door sloopaannemer Schijf in samenwerking met verhuurder Eigen Haard, bleek dat 22 april niet wordt gehaald. Reden? Eigen Haard moest nog een onttrekkingsvergunning aanvragen bij de gemeente voor de sloop. Dat zorgt voor de vertraging. Bovendien is één van de woningen nog bewoond: de huurster blijft zitten tot de zomer.

Algemeen 17 apr. 2024 11:08

Feestelijke editie van de Avond4daagse Uithoorn

Uithoorn - De Avond4daagse wordt dit jaar groter dan ooit! Dit jaar wordt de zestigste editie gelopen en dat wordt gevierd. Vorig jaar leek het erop dat de Avond4daagse niet langer door zou kunnen gaan vanwege een tekort aan vrijwilligers. Na een noodkreet van organisator Doenja Verkerk meldden nieuwe vrijwilligers zich aan. Met een fris elan en een bak vol energie gaan ze er tegenaan!