Feestelijke start herinrichting dorpshart De Kwakel

Uithoorn - Het gaat echt gebeuren. De Kwakel krijgt een nieuw dorpscentrum. Als feestelijke start is op 26 april een van de drie bouwborden onthuld door wethouders Jan Hazen, Ferry Hoekstra en Joost Wagemakers van subsidieverstrekker Stichting Leefomgeving Schiphol (SLS). Naast dit drietal waren er ook leden van de werkgroep, de klankbordgroep en de aannemer AW Infrabouw aanwezig. 

Er wordt momenteel al gewerkt aan de riolering. Vanaf 15 mei wordt het hele centrumgebied afgesloten voor alle verkeer en de verwachting is dat dit 10 weken gaat duren, tot circa eind juli.

Betrokken inwoners

In het voortraject is er door bewoners en ondernemers een werkgroep opgericht. Deze werkgroep is samen met de gemeente tot een mooi ontwerp gekomen en eind juli dit jaar is het resultaat hiervan zichtbaar. Het dorpscentrum vernieuwen is een grote klus op een klein oppervlak. Dat gaat helaas niet zonder tijdelijk ongemak voor omwonenden, ondernemers en bezoekers. Zo wordt het centrum van De Kwakel een flink aantal weken in zijn geheel afgesloten voor al het verkeer. De winkels blijven wel te voet bereikbaar en de marktkramen verhuizen tijdelijk naar Traverse. De gemeente koos samen met de werkgroep voor deze intensieve, maar snelle aanpak. Alles in één keer doen levert namelijk het beste resultaat en de kortste hinder op.

Klankbordgroep

Niet alleen in het voortraject is er actief samen gewerkt met de buurt, maar ook tijdens de werkzaamheden houdt de gemeente graag contact met de buurt. Hiervoor is de klankbordgroep opgericht. In de groep zitten vertegenwoordigers vanuit de ondernemers, Buurtbeheer en omwonenden uit verschillende straten rond het werkgebied.

Informatie via website en BouwApp

Alle informatie over de plannen en uitvoering van de werkzaamheden zijn te vinden op uithoorndenkmee.nl. Daar kunt u zich aanmelden voor de nieuwsmailing om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen. Ook de aannemer zet zich in om iedereen zo goed mogelijk te informeren. Dagelijkse informatie over de werkzaamheden, afsluitingen en omleidingen vindt u in De BouwApp. Deze app is gratis te downloaden in de App Store. Zoek daarna in de app naar ‘De Kwakel’ en u heeft alle informatie steeds binnen handbereik.

Toe aan vernieuwing

In De Kwakel is een fijne sfeer voelbaar. Maar het dorpscentrum straalt deze vriendelijke sfeer niet meer helemaal uit. Door de jaren heen is de indeling wat rommelig geworden. Elementen zoals reclamezuilen, ondergrondse vuilcontainers, muurtjes en plantenbakken staan nu niet altijd op een logische plek. Door een bijdrage van Stichting Leefomgeving Schiphol (SLS) kon gemeente Uithoorn niet alleen de indeling van het centrum verbeteren, maar hier ook een kwaliteitsverbetering doorvoeren.


Meer nieuws

Algemeen 16 mei 2023 09:51

Gratis sport- en cultuuractiviteiten voor basisschoolleerlingen

Uithoorn - Kinderen moeten de kans krijgen om mee te doen aan sport, spel en culturele activiteiten. Daarom bieden 17 sport- en 5 cultuurverenigingen samen met de gemeente en Sportakkoord van Uithoorn de Sport- en Cultuurhopper aan. Hiermee kunnen alle basisscholieren, ruim 2.700 verdeeld over 9 basisscholen in Uithoorn en De Kwakel, gratis sport- en cultuuractiviteiten uitproberen. 

Algemeen 16 mei 2023 08:58

Burgemeester op de koffie bij 100-jarige mevrouw Stolwijk

Uithoorn - De Uithoornse mevrouw Stolwijk mocht op 10 mei maar liefst 100 kaarsjes uitblazen. Burgemeester Pieter Heiliegers bezocht de jarige een dag later aan de Admiraal de Ruyterlaan, waar ze nog volledig zelfstandig woont. 'Ik doe nog bijna alles zelf, zoals koken en een deel van het huishouden. En ook heb ik m’n koppie nog. Daar ben ik erg blij mee,' vertelt mevrouw Stolwijk trots aan de burgemeester.

Algemeen 9 mei 2023 15:02

College bezoekt oorlogsmuseum Gerrit Burggraaf

Uithoorn - Burgemeester Pieter Heiliegers en wethouders Jan Hazen, José de Robles en Ferry Hoekstra hebben een werkbezoek gebracht aan het ‘oorlogsmuseum’ van Gerrit Burggraaf aan de Boterdijk in Uithoorn.

Algemeen 9 mei 2023 09:06

Aanleg duurzame jachthaven Uithoorn van start

Uithoorn - Uithoorn krijgt dan toch echt een nieuwe, duurzame jachthaven: E-Harbour Uithoorn. Op woensdag 10 mei start E-Harbour met de aanleg van de moderne steigers die slechts een paar weken in beslag zal nemen. Op 1 juni zal de jachthaven officieel in gebruik worden genomen.

112 8 mei 2023 09:24

Bewoners van Uithoornse flats gedupeerd door waterschade

Uithoorn - Bewoners van vier Uithoornse flats aan de Meerkikker zijn zondag aan het eind van de middag druk in de weer geweest met de afhandeling van waterschade. De afwatering kon de slagregens niet aan, waardoor kelders onder water liepen.