Feestelijk moment rond nieuwbouwplan Allure aan de Amstel in Uithoorn

Uithoorn - Projectontwikkelaar ZeemanVastgoed en Ooms Bouw hebben met wethouder Bouma van gemeente Uithoorn een feestelijk tintje gegeven aan de start van de bouw van het bijzondere plan Allure aan de Amstel in Uithoorn.

Woensdagmiddag 18 mei jl. onthulde wethouder Bouma samen met Peter Langenberg, directeur ZeemanVastgoed, een bouwdoek op locatie. Hierop is een oude luchtfoto van de locatie te zien met daarop een impressie van het nieuwe plan ingetekend. Na de onthulling is er een groepsfoto gemaakt op locatie. Aansluitend hebben de kopers en betrokkenen in Sjiek aan de Amstel geproost op een voorspoedige bouw.

Vinckebuurt

Allure aan de Amstel wordt aan de rand van het gezellige centrum van Uithoorn gerealiseerd, direct tegenover de rivier De Amstel, in de nieuwe woonwijk: Vinckebuurt. Een gevarieerde wijk met een grote diversiteit aan woningen en appartementen.

Veel Uithoornse kopers

Wethouder Hans Bouma: “Het huidige woonaanbod in deze regio staat erg onder druk. We mogen dus blij zijn dat er 37 woningen en 45 appartementen in de Uithoorn bij komen. En er zitten veel inwoners uit de gemeente Uithoorn onder de kopers. Dat is een goed teken, want dat betekent ook weer doorstroming binnen ons totale woonaanbod.”

De eerste fase van het plan wordt reeds bewoond en nu zijn het appartementengebouw en de laatste 37 grondgebonden woningen in het plan in aanbouw. Alle woningen zijn reeds verkocht.


Meer nieuws

Politiek 30 jun. 2022 09:05

Gemeentehuis Uithoorn krijgt nieuwe raadzaal

Uithoorn - Morgen, vrijdag 1 juli,  begint de verbouwing van de raadzaal in het gemeentehuis van gemeente Uithoorn. Deze verbouwing is nodig door de uitbreiding van de gemeenteraad, na de verkiezingen van afgelopen maart, met 2 personen naar in totaal 23 leden. 

Algemeen 29 jun. 2022 15:21

'Geen groei, maar krimp. Goed nieuws voor de leefkwaliteit in Uithoorn'

Uithoorn - Een historisch besluit voor de Zuid-Oosthoek. Zo omschrijven wethouder Ferry Hoekstra en Mirella Visser van PUSH de plannen van het kabinet om het maximale aantal vluchten te verlagen. Afgelopen vrijdag stuurde minister Harbers een brief naar de Tweede Kamer waarin hij aankondigde dat het aantal vluchten op Schiphol moet krimpen van maximaal 500.000 naar maximaal 440.000 vluchten per jaar.

112 29 jun. 2022 08:21

Forse brand op bouwplaats Uithoornlijn

Uithoorn - De brandweer is in de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks 03:45 opgeroepen voor een buitenbrand op een bouwplaats aan de Boerlagelaan in Uithoorn. 

Algemeen 27 jun. 2022 16:26

'Alle kinderen een zwemdiploma'

Uithoorn - Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland helpt al jaren kinderen om hun zwemdiploma(‘s) te halen. Zwemles is namelijk ontzettend duur. Voor sommige mensen niet te betalen, daarom zet het Jeugdfonds zich hier actief voor in. Want elk kind in Nederland moet veilig zijn voor al het water in ons land.

Algemeen 27 jun. 2022 09:29

Wisseling van de wacht bij Buurtbeheer Uithoorn Centrum

Uithoorn - Deze week draagt Marcel Zethoven, de huidige voorzitter van Buurtbeheer Uithoorn Centrum (opgericht door Stichting Oranjebuurt), na 5 jaar de voorzittershamer over aan Marco van Dam, bewoner aan het Oranjepark in Uithoorn.

Algemeen 24 jun. 2022 16:06

Fairplaycup schoolvoetbaltoernooi Uithoorn

Op woensdag 22 juni 2022 heeft de 2e editie van het Fairplaycup schoolvoetbaltoernooi Uithoorn plaatsgevonden. Een stralende dag met veel enthousiaste leerlingen, begeleiders, docenten, ouders, opa’s, oma’s en organisatoren. Tijdens dit schoolvoetbaltoernooi hebben meer dan 60 teams van alle scholen in Uithoorn gestreden om de Fairplaycup.