Ervaar de verrassende lunches & diners bij restaurant Micaro

Amstelveen - Micaro, synoniem voor een unieke smaakbeleving dat bereid is met liefde en geduld, daagt je uit om je zintuigen te laten verrassen. Stap binnen, ontspan en laat de waan van de dag achter je. Dit, terwijl je geniet van een lunch of diner die je verwachtingen overtreft.

Aziatische lunches

Begin dit jaar opende chef-kok Ming de deuren van zijn nieuwe restaurant in het Oude Dorp van Amstelveen. Je kon hier al 7 dagen per week terecht voor een avond vol met fantastische gerechten en (verrassings-)menu’s, in combinatie met sake, speciale wijnen en Japans bier. Maar sinds mei kun je bij Micaro nu ook terecht voor een smaakvolle, Aziatische lunch. Denk hierbij aan verschillende soorten poké bowls en een grote keuze uit miso ramen soepen. De lunch kan tevens afgehaald worden; als je hen belt en je bestelling doorgeeft, staat er niet veel later een heerlijk gerecht voor je klaar om gemakkelijk mee te nemen tijdens een lunchpauze.

Geduld is een schone zaak

Geduld is een ingrediënt dat gekoesterd wordt in deze keuken. Chef-kok Ming gelooft dat culinaire perfectie pas ontstaat als men de tijd neemt om te koken. Er wordt hier veel waarde gehecht aan traditionele bereidingsmethodes, recepten en ingrediënten. Hij vertelt trots over alles wat hij heeft neergezet: ‘Ik vind het geweldig om onze gasten mee te nemen op een culinaire reis en hen gerechten te laten proeven die bereid zijn op een manier zoals ze in Japan al eeuwenlang koken: met respect voor natuurlijke processen. Onze menu’s zijn liefdevol samengesteld met zorgvuldig geselecteerde gerechten. Meesterlijk bereid door onze getalenteerde chefs, die opgeleid zijn in hoogwaardige restaurants in Azië.’

Hij vervolgt: ’Onze ingrediënten krijgen de tijd om te rijpen. In een wereld waarin snelheid en directe bevrediging vaak centraal staan, omarmen wij een oude filosofie: geduld. We geloven in de kunst van het wachten. Langzaam laten rijpen van ingrediënten en het creëren van smaken die de tijd hebben gehad om natuurlijk te ontwikkelen. Puur, intens, eerlijk en vol van karakter. Smaakversterkers zijn niet meer nodig. Hier proef je eten zoals je het nog nooit eerder hebt geproefd. Daar ben ik ontzettend trots op.’

Totaalbeleving

Bij Micaro gaat het niet alleen om het serveren van mooie gerechten, maar ook om het creëren van een totaalbeleving waarbij eten en drinken hand in hand gaan. Naast de royale wijnkaart, speelt sake een belangrijke rol als aanvulling op de smaakbeleving. Sake, de traditionele Japanse rijstwijn, staat bekend om zijn complexe smaken en subtiele nuances. Je vindt bij Micaro een selectie van maar liefst 40 verschillende soorten, waarvan sommigen jarenlang gerijpt. Van lichte en bloemige, tot rijke en volle varianten.

Chef-kok Ming sluit af: ‘Stap bij ons binnen en laat me je meenemen op een culinaire reis. Echte smaak kun je niet gehaast klaar maken. Het vergt geduld, aandacht en toewijding. Proef, ervaar en geniet van onze magie en filosofie. We hopen snel voor je te mogen koken.’

Reserveren? Stuur een mail naar: reserveringen@restaurantmicaro.nl 

Dit artikel verscheen eerder in de zomereditie van UithoornZ & De Kwakel Magazine, nummer 11.


Meer nieuws

Algemeen 25 apr. 2024 09:44

De Kwakel krijgt multifunctioneel en duurzaam dorpshuis

De Kwakel - Stichting Dorpshuis De Quakel start binnenkort met de verduurzaming van het dorpshuis in De Kwakel. Naast de verduurzaming zal ook de begane grond toegankelijker worden gemaakt. Daarmee is het dorpshuis klaar voor de toekomst. 

Algemeen 23 apr. 2024 09:20

Mogelijke verlenging in zicht voor bewoners ‘t Buurtnest

Uithoorn - ‘t Buurtnest aan de Arthur van Schendellaan wordt mogelijk langer beschikbaar gesteld voor de opvang van asielzoekers. De verlenging is mogelijk omdat basisschool De Vuurvogel het pand later nodig heeft dan aanvankelijk gedacht. De nieuwbouwplannen voor de school hebben namelijk meer tijd nodig.

Algemeen 17 apr. 2024 11:14

Sloop Prinses Christinalaan vertraagd

Uithoorn - De sloop van de leegstaande huurwoningen aan de Prinses Christinalaan zou 22 april beginnen. Eindelijk, aldus buurtbewoners. Een aantal woningen staat al vijf jaar leeg. Tijdens een informatieavond op 2 april, georganiseerd door sloopaannemer Schijf in samenwerking met verhuurder Eigen Haard, bleek dat 22 april niet wordt gehaald. Reden? Eigen Haard moest nog een onttrekkingsvergunning aanvragen bij de gemeente voor de sloop. Dat zorgt voor de vertraging. Bovendien is één van de woningen nog bewoond: de huurster blijft zitten tot de zomer.

Algemeen 17 apr. 2024 11:08

Feestelijke editie van de Avond4daagse Uithoorn

Uithoorn - De Avond4daagse wordt dit jaar groter dan ooit! Dit jaar wordt de zestigste editie gelopen en dat wordt gevierd. Vorig jaar leek het erop dat de Avond4daagse niet langer door zou kunnen gaan vanwege een tekort aan vrijwilligers. Na een noodkreet van organisator Doenja Verkerk meldden nieuwe vrijwilligers zich aan. Met een fris elan en een bak vol energie gaan ze er tegenaan!