Wethouder Hoekstra plant met een kleine vrijwilliger de eerste plantjes

Eerste containertuintjes in Legmeer-West

Uithoorn - Vorige week startte gemeente Uithoorn een pilot met zogenaamde containertuintjes. Met hulp van een piepjonge vrijwilliger plantte wethouder Ferry Hoekstra vrijdag de eerste plantjes in een containertuintje in Legmeer-West.

Ondergrondse containers hebben een saaie grijze uitstraling. Met een tuintje eromheen ontstaat een veel vrolijker, schoner en groener straatbeeld. Ook zorgt het dat mensen minder snel hun afval naast de containers zetten.

Vrijwilligers

Gemeente Uithoorn is daarom een pilot gestart met deze containertuintjes. Vrijwilligers uit de omgeving verzorgen de tuintjes. De bakken zijn 3D geprint van gerecycled plastic. Ze zitten stevig aan de traanplaat, zodat ze met container en al kunnen worden opgetild.

Wethouder Ferry Hoekstra: 'Het was een gezellige ochtend met koffie, thee en koekjes. Door samen de tuintjes bij te houden neem je verantwoordelijkheid voor een schone omgeving en leer je je buren beter kennen. En het is goed voor de vergroening en biodiversiteit in onze gemeente.'


Meer nieuws

Algemeen 16 mei 2023 09:51

Gratis sport- en cultuuractiviteiten voor basisschoolleerlingen

Uithoorn - Kinderen moeten de kans krijgen om mee te doen aan sport, spel en culturele activiteiten. Daarom bieden 17 sport- en 5 cultuurverenigingen samen met de gemeente en Sportakkoord van Uithoorn de Sport- en Cultuurhopper aan. Hiermee kunnen alle basisscholieren, ruim 2.700 verdeeld over 9 basisscholen in Uithoorn en De Kwakel, gratis sport- en cultuuractiviteiten uitproberen. 

Algemeen 16 mei 2023 08:58

Burgemeester op de koffie bij 100-jarige mevrouw Stolwijk

Uithoorn - De Uithoornse mevrouw Stolwijk mocht op 10 mei maar liefst 100 kaarsjes uitblazen. Burgemeester Pieter Heiliegers bezocht de jarige een dag later aan de Admiraal de Ruyterlaan, waar ze nog volledig zelfstandig woont. 'Ik doe nog bijna alles zelf, zoals koken en een deel van het huishouden. En ook heb ik m’n koppie nog. Daar ben ik erg blij mee,' vertelt mevrouw Stolwijk trots aan de burgemeester.

Algemeen 9 mei 2023 15:02

College bezoekt oorlogsmuseum Gerrit Burggraaf

Uithoorn - Burgemeester Pieter Heiliegers en wethouders Jan Hazen, José de Robles en Ferry Hoekstra hebben een werkbezoek gebracht aan het ‘oorlogsmuseum’ van Gerrit Burggraaf aan de Boterdijk in Uithoorn.

Algemeen 9 mei 2023 09:06

Aanleg duurzame jachthaven Uithoorn van start

Uithoorn - Uithoorn krijgt dan toch echt een nieuwe, duurzame jachthaven: E-Harbour Uithoorn. Op woensdag 10 mei start E-Harbour met de aanleg van de moderne steigers die slechts een paar weken in beslag zal nemen. Op 1 juni zal de jachthaven officieel in gebruik worden genomen.

112 8 mei 2023 09:24

Bewoners van Uithoornse flats gedupeerd door waterschade

Uithoorn - Bewoners van vier Uithoornse flats aan de Meerkikker zijn zondag aan het eind van de middag druk in de weer geweest met de afhandeling van waterschade. De afwatering kon de slagregens niet aan, waardoor kelders onder water liepen.