De schade aan 't Buurtnest [VLN Nieuws, Laurens Niezen]

'Een dieptepunt en een drama voor alle organisaties en partijen die verbonden zijn aan ’t Buurtnest'

Uithoorn - Burgemeester Pieter Heiliegers noemt de grote brand bij 't Buurtnest tijdens de jaarwisseling 'een dieptepunt en een drama voor alle organisaties en partijen die verbonden zijn aan het gebouw.' De schade aan het gebouw is aanzienlijk: naar de oorzaak van de brand wordt onderzoek gedaan. 'In het nieuwe jaar moet gekeken worden hoe we dit grote gemis gaan aanpakken,' aldus de burgemeester.

De hulpdiensten zijn zeer druk zijn geweest met en rondom de grote brand. 

'Beheersbare jaarwisseling'

Ondanks de grote brand concludeert de burgemeester dat er tijdens oud & nieuw mede door alle inspanningen vooraf en extra maatregelen sprake was van een ‘beheersbare jaarwisseling’ in Uithoorn; de ernstige ongeregeldheden van twee jaar geleden herhaalden zich niet.

Eerdere brandjes

Wel was het onrustig: bijvoorbeeld op en rond het Legmeerplein. Tot twee keer toe moest ook hier de brandweer uitrukken vanwege brandstichting. Na contact door handhaving en politie met een groep volwassenen is de rust wedergekeerd. De burgemeester meldt dat dit jaar veel vuurwerk werrd afgestoken, ondanks het verbod: 'Het getuigt van weinig fatsoen en respect voor degenen die zich wel aan de regels houden. Uithoorn en de Kwakel wijken overigens niet af van het landelijke beeld.'

Extra inzet

'Door de ongeregeldheden tijdens de jaarwisseling van 2019/2020 in combinatie met de maatregelen tegen het coronavirus en het vuurwerkverbod waren de gemeente, de hulpdiensten en andere veiligheidspartners extra alert. Daarom was er ook extra inzet van politie, brandweer, jongerenwerkers, beveiligers, buurtvaders en handhaving om er voor te zorgen dat alles zo ordelijk mogelijk zou verlopen. BurgemeesterHeiliegers laat weten dat er hard is gewerkt: ' En dat heeft ook zeker gewerkt' 

Voorbereiding 

De jaarwisseling 20/21 een jaar eerder verliep relatief rustig, mede door getroffen maatregelen. Om deze reden zijn dit jaar (21/22) grotendeels dezelfde maatregelen toegepast. Zo is onder andere het park de Groen Rode Scheg aangewezen als aandachtlocatie binnen de veiligheidsplannen en is er extra verlichting aangebracht. Ook is half december besloten dat de camera’s op busstation Uithoorn blijven hangen en is er extra jongerenwerk ingezet tijdens oudjaarsdag.

Veiligheid blijft prioriteit

'We zullen er bovenop moeten blijven zitten. Niet alleen gemeente Uithoorn, maar samen met al onze veiligheidspartners. De veiligheid in Uithoorn en De Kwakel moet een prioriteit blijven. Dat is maar weer gebleken tijdens deze jaarwisseling. We kunnen niet achterover leunen en we gaan door met onze wijkgerichte aanpak!” aldus Heiliegers.


Meer nieuws

Algemeen 3 mei 2022 07:22

Programma 4 mei-herdenking Uithoorn

Uithoorn - Op 4 mei 2022 worden ook in Uithoorn oorlogsslachtoffers herdacht.   et comité 4 mei Uithoorn en De Kwakel roepen inwoners op om de vlag om 18.00 uur half stok te hangen. Om 19.30 uur wordt verzameld in het Oranjepark voor een stille tocht naar het Stilte Monument waar de herdenking plaats zal vinden.

Algemeen 2 mei 2022 16:22

Nieuwe locatie voor fotowand van Alex P

Uithoorn - De imposante fotowand van kunstenaar Alex P is vrijdag 29 april herplaatst. Het 45 meter lange kunstwerk is vanaf nu door iedereen te bewonderen vlakbij het bedrijf Quaker aan de Amsterdamseweg in Uithoorn.

Verkeer en vervoer 25 apr. 2022 10:03

Aandacht voor verkeersveiligheid Eendracht

Uithoorn - De verkeersveiligheid rond De Springschans, De Kajuit, Solidoe en BORUS vraagt permanent aandacht. Alle zijn gelegen aan Eendracht in Meerwijk.