Pixabay

Economisch daklozen in Uithoorn “onder de pannen”

Uithoorn - Iedereen kan “economisch dakloos” worden. Plotseling zonder woonplek door een echtscheiding bijvoorbeeld, door baanverlies of door opgelopen schulden. Dankzij het project “Onder de Pannen” kunnen inwoners van de gemeente Uithoorn vanaf 1 juli een kamer verhuren aan iemand die tijdelijk geen onderkomen heeft. Legaal en met behoud van uitkering en huurtoeslag.

Win-Win

In 2015 startte de Regenboog Groep in Amsterdam met het project “Onder de Pannen”. Doel van het project is om tijdelijke woonruimte te bieden aan economische daklozen zonder verslaving of psychiatrische problemen, zodat die snel “onder de pannen” zijn.

De aanpak van de Regenboog Groep creëert daarbij een win-winsituatie. De economisch dakloze krijgt onderdak, voor een jaar, om rust en overzicht terug te vinden. De verhuurder helpt iemand en verdient wat bij. Ook bewoners van een sociale huurwoning kunnen meedoen als verhuurder, ook als zij zelf een uitkering en toeslagen ontvangen.

De medewerkers van de Regenboog Groep zorgen voor de screening en juiste matching van huurder en verhuurder. Daarnaast helpen zij de huurder diens leven weer op de rit te krijgen en definitieve huisvesting te vinden.

Ruim 200 economisch daklozen onder de pannen

De gemeente Uithoorn heeft zich per 1 juli aangesloten bij Onder de Pannen. In de regio Amstelland doet verder Amstelveen mee; Aalsmeer, Ouder-Amstel en Diemen zullen naar verwachting volgen. Ook gemeenten buiten de regio haakten aan, waaronder Haarlem, Zaanstad en Breda. Inmiddels hebben ruim 200 economisch daklozen via “Onder de Pannen” een tijdelijk onderkomen gevonden. 

Aanmelden

Aanmelden als verhuurder of woningzoekende kan via www.onderdepannen.nl. Ook duo’s kunnen zich aanmelden: een economisch dakloos persoon met een bekende die een kamer beschikbaar stelt.


Meer nieuws

Wonen en bouwen 10 aug. 2022 12:37

Plannen voor nieuwe appartementen en ALDI-winkel Kootpark: inloopavond

Uithoorn - De plannen voor een definitieve vestiging van de ALDI-supermarkt met appartementen zijn in een volgende fase aangekomen: het ontwerpbestemmingsplan en concept-omgevingsvergunning zijn gereed. Deze documenten liggen vanaf 28 juli tot en met 7 september ter inzage in het gemeentehuis. De gemeente organiseert, samen met de ALDI, een informatiebijeenkomst op 29 augustus 2023.

Algemeen 9 aug. 2022 12:31

Vuurlijn wordt opgeknapt: asfaltwerkzaamheden

Uithoorn - De Vuurlijn vanaf de Ringdijk tot en met de kruising met de Noorddammerweg is op verschillende plekken slecht en heeft scheuren. Dit gedeelte wordt dit jaar opgeknapt. De werkzaamheden beginnen in de week van 15 augustus 2023. Op 24 augustus om 07.00 uur is al het werk klaar.

112 6 aug. 2022 08:37

Gewonde bij flinke woningbrand

Uithoorn - Aan de Kogge in Uithoorn is in de nacht van vrijdag op zaterdag een gewonde gevallen bij een uitslaande woningbrand.

Algemeen 18 jul. 2022 08:52

Duurzame jachthaven stap dichterbij

Uithoorn - De duurzame jachthaven die E-Harbour aan de Wilhelminakade wil aanleggen, komt steeds dichterbij. Dinsdag 5 juli tekenden gemeente, ontwikkelaar E-Harbour en bouwbedrijf Van Wijnen de samenwerkingsovereenkomst in het nieuwe jachthavenkantoor

112 16 jul. 2022 18:18

Forse bermbrand langs Randweg

Uithoorn - Aan de Randweg in Uithoorn is zaterdagmiddag rond 17.00 uur brand geweest in een berg droog gras. De brand woedde ter hoogte van het fietsviaduct over de N201.