Denk mee over spelen en bewegen in Uithoorn en De Kwakel

Uithoorn - Gemeente Uithoorn werkt aan een nieuw plan voor buiten spelen, bewegen en ontmoeten. Zij kijkt daarbij naar plekken in de gemeente waar je kan spelen, bewegen, ontmoeten en sporten. Denk aan de parken, pleinen, bankjes, de stoep en speelplekken. De gemeente is benieuwd naar de ideeën van haar inwoners en vraagt om hulp.

Online vragenlijst

De online vragenlijst is te vinden op www.uithoorndenktmee.nl, onder 'Nieuws'. In de vragenlijst is ook een kaart van Uithoorn en De Kwakel opgenomen. Daarop kunt u suggesties en ideeën aangeven voor specifieke plekken in de gemeente. De enquête kan tot 1 mei worden ingevuld.

Wat gebeurt er met de suggesties en ideeën?

Alle suggesties en ideeën worden verzameld en de uitkomsten van alle ingevulde vragenlijsten worden gebruikt bij het maken van het nieuwe beleidsplan. Het plan gaat over de lange termijn, ofwel de komende 10 tot 15 jaar. De resultaten geven de gemeente inzicht in de wensen en behoeften van alle inwoners, jong en oud. En dit helpt ook bij het bepalen hoe spelen en bewegen nog beter kan worden gestimuleerd.


Meer nieuws

Algemeen 16 mei 2023 09:51

Gratis sport- en cultuuractiviteiten voor basisschoolleerlingen

Uithoorn - Kinderen moeten de kans krijgen om mee te doen aan sport, spel en culturele activiteiten. Daarom bieden 17 sport- en 5 cultuurverenigingen samen met de gemeente en Sportakkoord van Uithoorn de Sport- en Cultuurhopper aan. Hiermee kunnen alle basisscholieren, ruim 2.700 verdeeld over 9 basisscholen in Uithoorn en De Kwakel, gratis sport- en cultuuractiviteiten uitproberen. 

Algemeen 16 mei 2023 08:58

Burgemeester op de koffie bij 100-jarige mevrouw Stolwijk

Uithoorn - De Uithoornse mevrouw Stolwijk mocht op 10 mei maar liefst 100 kaarsjes uitblazen. Burgemeester Pieter Heiliegers bezocht de jarige een dag later aan de Admiraal de Ruyterlaan, waar ze nog volledig zelfstandig woont. 'Ik doe nog bijna alles zelf, zoals koken en een deel van het huishouden. En ook heb ik m’n koppie nog. Daar ben ik erg blij mee,' vertelt mevrouw Stolwijk trots aan de burgemeester.

Algemeen 9 mei 2023 15:02

College bezoekt oorlogsmuseum Gerrit Burggraaf

Uithoorn - Burgemeester Pieter Heiliegers en wethouders Jan Hazen, José de Robles en Ferry Hoekstra hebben een werkbezoek gebracht aan het ‘oorlogsmuseum’ van Gerrit Burggraaf aan de Boterdijk in Uithoorn.

Algemeen 9 mei 2023 09:06

Aanleg duurzame jachthaven Uithoorn van start

Uithoorn - Uithoorn krijgt dan toch echt een nieuwe, duurzame jachthaven: E-Harbour Uithoorn. Op woensdag 10 mei start E-Harbour met de aanleg van de moderne steigers die slechts een paar weken in beslag zal nemen. Op 1 juni zal de jachthaven officieel in gebruik worden genomen.

112 8 mei 2023 09:24

Bewoners van Uithoornse flats gedupeerd door waterschade

Uithoorn - Bewoners van vier Uithoornse flats aan de Meerkikker zijn zondag aan het eind van de middag druk in de weer geweest met de afhandeling van waterschade. De afwatering kon de slagregens niet aan, waardoor kelders onder water liepen.