Denk mee over spelen en bewegen in Uithoorn en De Kwakel

Uithoorn - Gemeente Uithoorn werkt aan een nieuw plan voor buiten spelen, bewegen en ontmoeten. Zij kijkt daarbij naar plekken in de gemeente waar je kan spelen, bewegen, ontmoeten en sporten. Denk aan de parken, pleinen, bankjes, de stoep en speelplekken. De gemeente is benieuwd naar de ideeën van haar inwoners en vraagt om hulp.

Online vragenlijst

De online vragenlijst is te vinden op www.uithoorndenktmee.nl, onder 'Nieuws'. In de vragenlijst is ook een kaart van Uithoorn en De Kwakel opgenomen. Daarop kunt u suggesties en ideeën aangeven voor specifieke plekken in de gemeente. De enquête kan tot 1 mei worden ingevuld.

Wat gebeurt er met de suggesties en ideeën?

Alle suggesties en ideeën worden verzameld en de uitkomsten van alle ingevulde vragenlijsten worden gebruikt bij het maken van het nieuwe beleidsplan. Het plan gaat over de lange termijn, ofwel de komende 10 tot 15 jaar. De resultaten geven de gemeente inzicht in de wensen en behoeften van alle inwoners, jong en oud. En dit helpt ook bij het bepalen hoe spelen en bewegen nog beter kan worden gestimuleerd.


Meer nieuws

112 26 jul. 2023 14:54

Zoektocht na vondst kinderrugtas in sierwater

Uithoorn - In een sierwater aan de Alfons Arienslaan in Uithoorn is woensdagmiddag een kinderrugzak aangetroffen. Hulpdiensten werden massaal gealarmeerd en startten een zoektocht.

Sport 19 jul. 2023 09:17

De droom van Uithoornaar Jorre van Beek

Amstelveen - Uithoornaar Jorre van Beek (20) is op 13-jarige leeftijd begonnen met basketballen bij BV Aalsmeer. Een paar jaar later maakte hij de overstap naar Millennium Basketball Club Amstelveen (MBCA) omdat hij zijn basketbal naar een hoger niveau wilde tillen. Met succes. Vorig jaar werd hij gescout door KingsTalent en na zijn vwo op het Alkwin Kollege vertrok hij naar Amerika om zijn Amerikaanse droom te verwezenlijken.

Evenementen 18 jul. 2023 10:35

24e editie All American Sunday

Uithoorn - Op zondag 23 juli vindt de 24e editie van de All American Sunday plaats, hét evenement voor liefhebbers van Amerikaanse motorfietsen, oldtimer auto’s en trikes. De dag daarvoor, zaterdag 22 juli, vindt de indrukwekkende Ride Out plaats; een flink aantal motoren zullen dan om 12.00 uur vanaf Drinken & Zo een indrukwekkende tocht maken.

Algemeen 18 jul. 2023 09:23

Tuindorp 2.0: Thamerdal

Uithoorn - Thamerdal, ook wel bekend als Tranendal, moet op de schop. Het pareltje van weleer voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. De wijk is niet klimaatbestendig, de woningen zijn verouderd, de inrichting van de openbare ruimte is op en er spelen sociaal-maatschappelijke problemen. De gemeente maakt daarom samen met de buurt en Eigen Haard een ontwikkelplan om de wijk een impuls te geven. Dat is eind dit jaar klaar. ‘Daarmee maken we de kaders voor de invulling van de wijk,’ aldus wethouder Ferry Hoekstra.

Algemeen 18 jul. 2023 09:02

Wethouder Hazen over parkeren in Uithoorn

Uithoorn - In de Parkeervisie Uithoorn legt het college uit hoe zij de komende jaren wil omgaan met de parkeergelegenheid binnen de gemeente. Vijf vragen over de Parkeervisie aan wethouder Jan Hazen (mobiliteit en infrastructuur):  'We moeten keuzes maken. Daarom roepen we inwoners en ondernemers op om hun mening te geven over de plannen.'