De kroon op het werk: gevelklok De Rede

Uithoorn - De gevelklok op het nieuwe gebouw De Rede wordt gezien als kroon op het werk van een geslaagd project.

Wie er onlangs is langsgekomen, heeft het vast al gezien. De steigers om het indrukwekkende pand De Rede aan de Amstel zijn verwijderd en de gevel is goed zichtbaar. De symbolische onthulling van de gevelklok op woensdag 19 januari zorgde voor een passend spektakel. Met De Rede heeft Uithoorn er een plek voor stijlvol wonen en laagdrempelige ontmoetingen bij.

Pronkstuk

De gevelklok pronkt bovenop het pand dat 30 prachtige huurappartementen omvat, waarvan de meeste op de Amstel uitkijken, een havenkantoor en een grote bibliotheek waar iedereen straks kan binnenlopen. Wethouder Hazen zegt trots te zijn op het resultaat en kijkt nog even terug op de lange weg die hieraan vooraf ging. Van een failliete eerste ontwikkelaar tot een herontwerp met een nieuwe formule.

“De gesprekken met de bouwer en met de buurt, die onvermijdelijk overlast had van de bouwactiviteiten in het centrum, waren niet altijd eenvoudig. Maar uiteindelijk staat er wel echt iets waardevols. Met de bibliotheek als dorpshuiskamer, waar de hele buurt én Uithoorn hopelijk plezier van gaat krijgen.”

Goed overdacht

Directeur projectontwikkeling Arjan van Meijeren van Van Wijnen: “De naam ‘De Rede’ staat voor denkvermogen en leren. Dat kenmerkt niet alleen de functie van het gebouw, maar ook het ontwerp- en bouwproces. We hadden veel aan elkaar en hebben steeds alle belangen voor ogen gehouden.”

De huurappartementen van De Rede zijn aangekocht door Altera Vastgoed en hebben inmiddels allemaal een huurder gevonden. Dat een groot deel van de nieuwe bewoners is afkomstig uit Uithoorn zelf of uit omliggende gemeenten; daar is de gemeente blij mee, aldus wethouder Hazen. Verder is De Rede duurzaam gebouwd: volledig gasloos door verwarming met bodemwarmte.

Gevelklok loopt precies op tijd

Onthuling klok De Rede - Uithoorn-2.jpg

Tijd voor de gezamenlijke onthulling: met een klap op de knop starten wethouder Hazen en Van Meijeren een licht- en geluidsshow in de klokkentoren. Helaas zonder publiek, maar de in het donker verlichte klok zal voortaan voor iedereen in de wijde omgeving te zien zijn. Dit bijzondere uurwerk is gps-gestuurd en loopt daardoor altijd op tijd. Een mooie kroon op het bouwproject De Rede dat ook (ondanks twee coronabouwjaren) volledig op schema loopt.

De bibliotheek start in februari met de afbouw van de binnenruimte. De appartementen zullen naar verwachting in maart opgeleverd worden. Wethouder Hazen: “We kunnen haast niet wachten!”


Meer nieuws

Algemeen 3 mei 2022 07:22

Programma 4 mei-herdenking Uithoorn

Uithoorn - Op 4 mei 2022 worden ook in Uithoorn oorlogsslachtoffers herdacht.   et comité 4 mei Uithoorn en De Kwakel roepen inwoners op om de vlag om 18.00 uur half stok te hangen. Om 19.30 uur wordt verzameld in het Oranjepark voor een stille tocht naar het Stilte Monument waar de herdenking plaats zal vinden.

Algemeen 2 mei 2022 16:22

Nieuwe locatie voor fotowand van Alex P

Uithoorn - De imposante fotowand van kunstenaar Alex P is vrijdag 29 april herplaatst. Het 45 meter lange kunstwerk is vanaf nu door iedereen te bewonderen vlakbij het bedrijf Quaker aan de Amsterdamseweg in Uithoorn.

Verkeer en vervoer 25 apr. 2022 10:03

Aandacht voor verkeersveiligheid Eendracht

Uithoorn - De verkeersveiligheid rond De Springschans, De Kajuit, Solidoe en BORUS vraagt permanent aandacht. Alle zijn gelegen aan Eendracht in Meerwijk.