Werkzaamheden Burg Kasteleinweg en N196 (Aerovista luchtfotografie BV)

April in teken afrondende werkzaamheden busbaan N196

Uithoorn - De provincie Noord-Holland voert in april 2022 de laatste werkzaamheden uit rondom de nieuwe busbaan tussen Haarlemmermeer en Uithoorn.

Het betreft voornamelijk het plaatsen van nieuwe bewegwijzeringsborden bij de meerdere kruisingen. Een deel van de busbaan en de naastgelegen Burgemeester Kasteleinweg en de N196 zijn afgesloten voor het wegverkeer. Overdag wordt het verkeer ter plaatse langs het werk geleid. Het verkeer moet in de avond en nachten van 13, 15 en 21 april rekening houden met een omleidingsroute via de N201. 

Met name overdag
 
Bij de werkzaamheden voor de plaatsing van de bewegwijzeringsborden rondom de nieuwe busbaan tussen Haarlemmermeer en Uithoorn, werkt de aannemer voornamelijk overdag. Verkeer kan dan langs de werkzaamheden rijden met behulp van borden en verkeersregelaars. Automobilisten moeten rekening houden met enige verkeershinder. Deze werkzaamheden vinden op meerdere dagen plaatst in de maand april. 

Tijdens een aantal nachtelijke werkzaamheden gelden afsluitingen en omleidingen. Verkeer moet dan rekening houden met enige vertraging. Deze werkzaamheden vinden plaatst tot begin mei. 

Data om rekening mee te houden

• Op 6 april is het fietspad en de rijbaan ter hoogte van de Anthony Godinweg in Aalsmeer tussen 20.00 uur en 05.00 uur afgesloten. Fietsverkeer kan omrijden via de Salomon Dierkenslaan. Op de rijbaan wordt autoverkeer via de busbaan geleid.
• Op 6 en 7 april is de rotonde Van Cleeffkade richting centrum Aalsmeer en vanaf de Lijnbaan richting de Van Cleeffkade afgesloten tussen 20.00 uur en 05.00 uur. Verkeer kan omrijden via de Dorpsstraat.
• Op 8 april is de Zwarteweg (Aalsmeer) vanaf de Witteweg naar de rotonde en vanaf de Hortensialaan naar de rotonde afgesloten tussen 20.00 uur en 05.00 uur. Op 11 april is de zwarte weg tussen Hortenialaan en rotonde nogmaals in de nacht afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de 2e Mensinglaan met behulp van verkeerregelaars.
• Op 13 en 21 april is de N196 tussen de Legmeerdijk en Uithoorn afgesloten tussen 20.00 uur en 05.00 uur. Verkeer wordt via de N201 geleid.
• Op 15 april is de Kruisweg vanaf de kruising Fokkerweg in de gemeente Haarlemmermeer richting Aalsmeer afgesloten tussen 20.00 uur en 05.00 uur. Verkeer wordt via de N201 geleid.
• Op 3 mei is de Legmeerdijk tussen de Lakenblekerstraat en de Burgemeester Kasteleinweg in Aalsmeer afgesloten  tussen 20.00 uur en 05.00 uur. Verkeer wordt via de Lakerbleekerstraat/Zwarteweg geleid.
 
Afrondende werkzaamheden

Sinds de openstelling van de busbaan op 12 december 2021 is de  aannemer aan de slag gegaan met de laatste werkzaamheden, zoals bijvoorbeeld  het leggen van de laatste tegels, het voegen van delen, het herstellen van schade door gebruik, het herstellen van bestrating en het opruimen van achtergelaten materialen. Langs het hele tracé van HOVASZ, tussen Haarlemmermeer en Uithoorn, voert de aannemer daarom de laatste afrondende werkzaamheden uit. 
 
Het project HOVASZ

De werkzaamheden op de N196 en de Burgemeester Kasteleinweg maken onderdeel uit van het project HOVASZ (Hoogwaardig Openbaar Vervoerverbinding Aalsmeer - Schiphol-Zuid). De nieuwe HOV-verbinding is onderdeel van het regionale HOV-netwerk R-net en biedt reizigers frequent, comfortabel en betrouwbaar busvervoer.

Naast de busbaan worden de N196 in de Haarlemmermeer, de Burgemeester Kasteleinweg in Aalsmeer en de Koningin Maximalaan in Uithoorn, inclusief de fietspaden, opnieuw ingericht als een tweebaansweg voor lokaal bestemmingsverkeer. Een grote verbetering voor de leefbaarheid, bereikbaarheid en de veiligheid in Aalsmeer.

Het project HOVASZ is een samenwerkingsverband van de provincie Noord-Holland met de gemeenten Aalsmeer, Haarlemmermeer, Uithoorn en de Vervoerregio Amsterdam. De aannemer is Dura Vermeer. De busbaan en alle wegen zijn op 12 december 2021 officieel opengesteld voor al het verkeer.


Meer nieuws

Politiek 30 jun. 2022 09:05

Gemeentehuis Uithoorn krijgt nieuwe raadzaal

Uithoorn - Morgen, vrijdag 1 juli,  begint de verbouwing van de raadzaal in het gemeentehuis van gemeente Uithoorn. Deze verbouwing is nodig door de uitbreiding van de gemeenteraad, na de verkiezingen van afgelopen maart, met 2 personen naar in totaal 23 leden. 

Algemeen 29 jun. 2022 15:21

'Geen groei, maar krimp. Goed nieuws voor de leefkwaliteit in Uithoorn'

Uithoorn - Een historisch besluit voor de Zuid-Oosthoek. Zo omschrijven wethouder Ferry Hoekstra en Mirella Visser van PUSH de plannen van het kabinet om het maximale aantal vluchten te verlagen. Afgelopen vrijdag stuurde minister Harbers een brief naar de Tweede Kamer waarin hij aankondigde dat het aantal vluchten op Schiphol moet krimpen van maximaal 500.000 naar maximaal 440.000 vluchten per jaar.

112 29 jun. 2022 08:21

Forse brand op bouwplaats Uithoornlijn

Uithoorn - De brandweer is in de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks 03:45 opgeroepen voor een buitenbrand op een bouwplaats aan de Boerlagelaan in Uithoorn. 

Algemeen 27 jun. 2022 16:26

'Alle kinderen een zwemdiploma'

Uithoorn - Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland helpt al jaren kinderen om hun zwemdiploma(‘s) te halen. Zwemles is namelijk ontzettend duur. Voor sommige mensen niet te betalen, daarom zet het Jeugdfonds zich hier actief voor in. Want elk kind in Nederland moet veilig zijn voor al het water in ons land.

Algemeen 27 jun. 2022 09:29

Wisseling van de wacht bij Buurtbeheer Uithoorn Centrum

Uithoorn - Deze week draagt Marcel Zethoven, de huidige voorzitter van Buurtbeheer Uithoorn Centrum (opgericht door Stichting Oranjebuurt), na 5 jaar de voorzittershamer over aan Marco van Dam, bewoner aan het Oranjepark in Uithoorn.

Algemeen 24 jun. 2022 16:06

Fairplaycup schoolvoetbaltoernooi Uithoorn

Op woensdag 22 juni 2022 heeft de 2e editie van het Fairplaycup schoolvoetbaltoernooi Uithoorn plaatsgevonden. Een stralende dag met veel enthousiaste leerlingen, begeleiders, docenten, ouders, opa’s, oma’s en organisatoren. Tijdens dit schoolvoetbaltoernooi hebben meer dan 60 teams van alle scholen in Uithoorn gestreden om de Fairplaycup.