VTF - Najim Kroezen
112

Zeer onrustige oudejaarsavond in Uithoorn

Uithoorn - Oudejaarsavond verloopt zeer onrustig in Uithoorn. Branden volgen elkaar in rap tempo op en de brandweer wordt bij bluswerkzaamheden  gehinderd en met vuurwerk bestookt.  

Aan het Zijdelwaardplein in Uithoorn ging rond half tien een auto in vlammen op, nadat eerder op de avond al brand was ontstaan op het dak van buurtcentrum 't Buurtnest. Waar de brandweer succesvol ingreep bij die brand, kon niet worden voorkomen dat de auto aan het Zijdelwaardplein volledig uitbrandde. Mogelijk lag er vuurwerk in de auto, zo vertelden getuigen. De auto is vermoedelijk in brand gestoken. 

Nog geen half uur later werd een autobrand gemeld aan de Anna Blamanlaan in Uithoorn, enkele straten verwijderd van het Zijdelwaardplein. Hier stonden meerdere voertuigen in vuur en vlam. Ook bij deze voertuigen is de brand waarschijnlijk aangestoken. Volgens een getuige werd hier opnieuw de brandweer bekogeld met vuurwerk, net als eerder op de avond. 

Foto: VTF - Najim Kroezen


Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 16:44

Huur een woning samen met je vrienden!

Uithoorn - Dat het lastig is om een huis te huren, weten we allemaal. Jongeren die lang moeten wachten op een eigen woning is geen uitzondering. Met het Friendscontract van Eigen Haard kunnen jongeren uit Uithoorn en De Kwakel  vanaf 18 jaar met voorrang met z’n drieën een woning in het middensegment in hun eigen woonplaats huren. Je bepaalt zelf met wie je een woning deelt.

Wonen en bouwen 29 sep. 2020 16:41

Kootpark-Oost: van werken naar wonen

Uithoorn - Kootpark-Oost in Uithoorn gaat veranderen. De gemeente heeft een stedebouwkundige visie en een vertrekpuntenkaart voor dit gebied ontwikkeld. Het gebied krijgt een prettige uitstraling, sluit goed aan op bestaande woningen en er is oog voor de verkeersveiligheid. Daarnaast houdt Kootwijk-Oost haar gemengde, bedrijvige karakter. Zo mag de Aldi een concreet plan uitwerken voor een permanente vestiging met daarboven appartementen.

Economie 29 sep. 2020 08:35

Tozo 3 per 1 oktober van kracht

Uithoorn - Vanaf 1 oktober 2020 kunnen ondernemers met financiële problemen door de coronacrisis zich aanmelden voor de Tozo 3-regeling. De regeling loopt tot 1 juli 2021. Wethouder Jan Hazen (Economische Zaken): “Hoewel het aantal Tozo-aanvragen de afgelopen tijd is teruggelopen, is verlenging van de regeling helaas noodzakelijk. We zijn blij dat we de ondernemers in Uithoorn en De Kwakel kunnen blijven ondersteunen.” 

Wonen en bouwen 28 sep. 2020 16:32

Bouw nieuwe accommodatie kinderboerderij gestart

Uithoorn - Op 23 september is officiële de start van de bouw van de nieuwe accommodatie van de kinderboerderij feestelijk gevierd. Wethouder Hans Bouma heeft samen met de vrijwilligers van stichting Kinderboerderij De Olievaar het bouwbord onthuld. Onder de genodigden was ook een vertegenwoordiging van Stichting Leefomgeving Schiphol (SLS). SLS subsidieert de nieuwe accommodatie volledig. Met deze subsidie komt een droom uit voor de kinderboerderij.