De schade aan 't Buurtnest [VLN Nieuws, Laurens Niezen]

Weer plek voor huurders Buurtnest na verwoestende brand

Uithoorn - ’t Buurtnest aan de Arthur van Schendellaan besloeg tot eind vorig jaar 3 huisnummers: nr. 55, 57 en 59. Op 31 december woedde er een grote brand. Het vuur verwoestte de ruimten op nummer 55, van Stichting Pavones en het Taalhuis. 

Op nummer 57 gingen de ruimten van het Naaiatelier en PerMens jongerenwerk verloren. Maar nummer 59 is sinds eind januari weer in bedrijf. Beheerder Edwin Konijn van de gemeente: “We hebben alle gedupeerde huurders, ook die van nr. 55 en 57,  gelukkig kunnen onderbrengen in de lokalen op nummer 59. Alleen het Naaiatelier is tijdelijk uitgeweken naar De Kuyper, elders in Uithoorn. Voor hen zoeken we nog een permanente oplossing.”

Salvage

Direct nadat de brand was geblust, schakelde de brandweer een zogenaamd salvagebedrijf in voor de redding van ‘t Buurtnest. Het bedrijf plaatste een omheining en beveiligers rond het getroffen terrein en zorgde dat nummer 59 en het gashuis weer veilig konden worden betreden. Daarna konden aannemers aan de slag met de sloop en herbouw. De plafondbalken zijn gesealed om de brandlucht binnen te houden. Er komen nieuwe gevelplaten aan de buitenkant en nieuwe systeemplafonds binnen. Alle gordijnen worden gereinigd, de matten vervangen door nieuwe, en daarna wordt alles geschilderd.

Vreselijke gebeurtenis

Beheerder Konijn: “De brand op oudejaarnacht is een vreselijke gebeurtenis geweest. Achteraf was het een geluk dat de meeste huurders hun activiteiten op een laag pitje hadden staan vanwege de coronamaatregelen. We hopen half maart de geredde ruimten weer te hebben opgeleverd. De gemeente onderzoekt nog wat zij met de andere ruimten gaat doen. Maar voor de huurders is ’t Buurtnest gelukkig weer uit de brand. De lokalen zijn ook gewoon weer te boeken via www.vindjeruimte.nl.”


Meer nieuws

Politiek 30 jun. 2022 09:05

Gemeentehuis Uithoorn krijgt nieuwe raadzaal

Uithoorn - Morgen, vrijdag 1 juli,  begint de verbouwing van de raadzaal in het gemeentehuis van gemeente Uithoorn. Deze verbouwing is nodig door de uitbreiding van de gemeenteraad, na de verkiezingen van afgelopen maart, met 2 personen naar in totaal 23 leden. 

Algemeen 29 jun. 2022 15:21

'Geen groei, maar krimp. Goed nieuws voor de leefkwaliteit in Uithoorn'

Uithoorn - Een historisch besluit voor de Zuid-Oosthoek. Zo omschrijven wethouder Ferry Hoekstra en Mirella Visser van PUSH de plannen van het kabinet om het maximale aantal vluchten te verlagen. Afgelopen vrijdag stuurde minister Harbers een brief naar de Tweede Kamer waarin hij aankondigde dat het aantal vluchten op Schiphol moet krimpen van maximaal 500.000 naar maximaal 440.000 vluchten per jaar.

112 29 jun. 2022 08:21

Forse brand op bouwplaats Uithoornlijn

Uithoorn - De brandweer is in de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks 03:45 opgeroepen voor een buitenbrand op een bouwplaats aan de Boerlagelaan in Uithoorn. 

Algemeen 27 jun. 2022 16:26

'Alle kinderen een zwemdiploma'

Uithoorn - Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland helpt al jaren kinderen om hun zwemdiploma(‘s) te halen. Zwemles is namelijk ontzettend duur. Voor sommige mensen niet te betalen, daarom zet het Jeugdfonds zich hier actief voor in. Want elk kind in Nederland moet veilig zijn voor al het water in ons land.

Algemeen 27 jun. 2022 09:29

Wisseling van de wacht bij Buurtbeheer Uithoorn Centrum

Uithoorn - Deze week draagt Marcel Zethoven, de huidige voorzitter van Buurtbeheer Uithoorn Centrum (opgericht door Stichting Oranjebuurt), na 5 jaar de voorzittershamer over aan Marco van Dam, bewoner aan het Oranjepark in Uithoorn.

Algemeen 24 jun. 2022 16:06

Fairplaycup schoolvoetbaltoernooi Uithoorn

Op woensdag 22 juni 2022 heeft de 2e editie van het Fairplaycup schoolvoetbaltoernooi Uithoorn plaatsgevonden. Een stralende dag met veel enthousiaste leerlingen, begeleiders, docenten, ouders, opa’s, oma’s en organisatoren. Tijdens dit schoolvoetbaltoernooi hebben meer dan 60 teams van alle scholen in Uithoorn gestreden om de Fairplaycup.