Wethouder José de Robles

Week van het Geld van start: extra aandacht voor hulp bij geldzorgen

Uithoorn - De twaalfde editie van de landelijke ‘Week van het Geld’ is maandag van start gegaan. De gemeente Uithoorn legt deze week in de lokale media duidelijk uit welke hulp en regelingen voor inwoners en ondernemers met een krappe beurs. 

Sociale media

Zo komen er deze week filmpjes en berichten op Facebook, Twitter en Instagram waarin onder andere wethouder José de Robles vertelt waar inwoners en ondernemers met financiële zorgen terecht kunnen. En waar zij recht op hebben. De Robles: 'We moeten als gemeente zoveel mogelijk communiceren over onze (minima) regelingen. Maar ook waar inwoners en ondernemers terechtkunnen voor hulp. Deze landelijke Week van het Geld is een mooie gelegenheid om daar extra aandacht aan te besteden.'

Houd de social media kanalen van de gemeente Uithoorn in de gaten. Informatie over de (minima)regelingen van de gemeente vindt u op www.uithoorn.nl/laatgeengeldliggen.

Week van het geld

De landelijke Week van het geld is een initiatief van het platform Wijzer in geldzaken. Het platform heeft als doel om mensen (met name kinderen en jongeren) voor te bereiden op een financieel zelfstandige toekomst.


Meer nieuws

Wonen en bouwen 30 mei 2024 11:52

Campagne tegen misstanden in huurwoningen

Uithoorn - Onder het motto “Staat jouw deur open voor iedereen?” starten gemeente Uithoorn en Meld Misdaad Anoniem (M.) vanaf deze week een campagne tegen misstanden in huurwoningen. 

Algemeen 29 mei 2024 13:30

Help basisscholen strijden tegen textielafval

Uithoorn - Van 3 tot en met 27 juni vindt de Textiel Race Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn plaats. Tien scholen leren in gastlessen alles over het belang van hergebruiken, repareren en recyclen van textiel. Het opgehaalde textiel en kleding wordt hergebruikt en gerecycled. En de school die het meeste inzamelt, wint ook nog eens een workshop upcyclen. Zo maakt de Textiel Race het inzamelen van textiel leuk, leerzaam en gemakkelijk.

Verkeer en vervoer 29 mei 2024 09:15

Afsluiting N201 Mijdrecht-Uithoorn vanwege groot onderhoud

Uithoorn - In de periode van donderdag 6 juni 20:00 uur tot maandag 10 juni 05:00 uur is de Mijdrechtse Zuwe (N201) afgesloten tussen de N196 in Amstelhoek en de Hofland in Mijdrecht door werkzaamheden. De werkzaamheden betreffen groot onderhoud om de weg in goede en veilige conditie te houden.

Algemeen 28 mei 2024 10:23

Cameratoezicht Uithoorn-Centrum moet overlast verminderen

Uithoorn - - In de Koningin Julianalaan in Uithoorn-Centrum hangen sinds vrijdag 24 mei beveiligingscamera’s. Doel is om de overlast te verminderen en het gevoel van veiligheid in de buurt te vergroten.

Algemeen 27 mei 2024 09:30

Gemeente Uithoorn voert afvalpas in

Uithoorn - Vóór 1 juli 2024 ontvangen alle inwoners van de gemeente Uithoorn een afvalpas in de bus. Deze afvalpas is nodig om de ondergrondse restafvalcontainers te openen en om toegang te krijgen tot het Scheidingsdepot. Dus ook bewoners van de lintbebouwing - die nu gebruik maken van de minicontainers - ontvangen een afvalpas. De afvalpas wordt ingevoerd om het restafval te verminderen.  

Evenementen 21 mei 2024 08:49

Kunstroute Zijdelveld Uithoorn op 1 en 2 juni

Uithoorn – Op zaterdag 1 en zondag 2 juni 2024 verandert het Zijdelveld voor de negende keer in een bruisende kunststraat. Van 12.00 uur tot 17.00 uur kun je daar genieten van een kunstroute met een verrassend en veelzijdig programma.