Wethouder José de Robles

Week van het Geld van start: extra aandacht voor hulp bij geldzorgen

Uithoorn - De twaalfde editie van de landelijke ‘Week van het Geld’ is maandag van start gegaan. De gemeente Uithoorn legt deze week in de lokale media duidelijk uit welke hulp en regelingen voor inwoners en ondernemers met een krappe beurs. 

Sociale media

Zo komen er deze week filmpjes en berichten op Facebook, Twitter en Instagram waarin onder andere wethouder José de Robles vertelt waar inwoners en ondernemers met financiële zorgen terecht kunnen. En waar zij recht op hebben. De Robles: 'We moeten als gemeente zoveel mogelijk communiceren over onze (minima) regelingen. Maar ook waar inwoners en ondernemers terechtkunnen voor hulp. Deze landelijke Week van het Geld is een mooie gelegenheid om daar extra aandacht aan te besteden.'

Houd de social media kanalen van de gemeente Uithoorn in de gaten. Informatie over de (minima)regelingen van de gemeente vindt u op www.uithoorn.nl/laatgeengeldliggen.

Week van het geld

De landelijke Week van het geld is een initiatief van het platform Wijzer in geldzaken. Het platform heeft als doel om mensen (met name kinderen en jongeren) voor te bereiden op een financieel zelfstandige toekomst.


Meer nieuws

Algemeen 16 mei 2023 09:51

Gratis sport- en cultuuractiviteiten voor basisschoolleerlingen

Uithoorn - Kinderen moeten de kans krijgen om mee te doen aan sport, spel en culturele activiteiten. Daarom bieden 17 sport- en 5 cultuurverenigingen samen met de gemeente en Sportakkoord van Uithoorn de Sport- en Cultuurhopper aan. Hiermee kunnen alle basisscholieren, ruim 2.700 verdeeld over 9 basisscholen in Uithoorn en De Kwakel, gratis sport- en cultuuractiviteiten uitproberen. 

Algemeen 16 mei 2023 08:58

Burgemeester op de koffie bij 100-jarige mevrouw Stolwijk

Uithoorn - De Uithoornse mevrouw Stolwijk mocht op 10 mei maar liefst 100 kaarsjes uitblazen. Burgemeester Pieter Heiliegers bezocht de jarige een dag later aan de Admiraal de Ruyterlaan, waar ze nog volledig zelfstandig woont. 'Ik doe nog bijna alles zelf, zoals koken en een deel van het huishouden. En ook heb ik m’n koppie nog. Daar ben ik erg blij mee,' vertelt mevrouw Stolwijk trots aan de burgemeester.

Algemeen 9 mei 2023 15:02

College bezoekt oorlogsmuseum Gerrit Burggraaf

Uithoorn - Burgemeester Pieter Heiliegers en wethouders Jan Hazen, José de Robles en Ferry Hoekstra hebben een werkbezoek gebracht aan het ‘oorlogsmuseum’ van Gerrit Burggraaf aan de Boterdijk in Uithoorn.

Algemeen 9 mei 2023 09:06

Aanleg duurzame jachthaven Uithoorn van start

Uithoorn - Uithoorn krijgt dan toch echt een nieuwe, duurzame jachthaven: E-Harbour Uithoorn. Op woensdag 10 mei start E-Harbour met de aanleg van de moderne steigers die slechts een paar weken in beslag zal nemen. Op 1 juni zal de jachthaven officieel in gebruik worden genomen.

112 8 mei 2023 09:24

Bewoners van Uithoornse flats gedupeerd door waterschade

Uithoorn - Bewoners van vier Uithoornse flats aan de Meerkikker zijn zondag aan het eind van de middag druk in de weer geweest met de afhandeling van waterschade. De afwatering kon de slagregens niet aan, waardoor kelders onder water liepen.