Week 41 = Week van de Veiligheid

Uithoorn - Volgende week is weer de landelijke Week van de Veiligheid. De gemeente Uithoorn vraagt samen met haar veiligheidspartners aandacht voor verschillende vormen van onveiligheid die u als inwoner of ondernemer kunt tegenkomen. En hoe u zich daartegen kunt beschermen. De gemeente organiseert samen met de politie en handhavers verschillende activiteiten rond het thema “Ben jij voorbereid op criminaliteit?”

Veiligheidskrant

In Week 40 is de “Veiligheidskrant voor inwoners van Uithoorn en De Kwakel” huis aan huis verspreid. De Veiligheidskrant biedt tips waarmee inwoners onveilige situaties kunnen herkennen en hoe zij in zo’n situatie kunnen optreden. Maar laat ook zien wie er in Uithoorn meewerken aan onze veiligheid; wie onze Boa’s zijn en welke wijkagent bij uw wijk hoort. U leest wat “ondermijning” is en welke invloed dit kan hebben op u als inwoner. Dat het belangrijk is om zaken te melden, en via welke nummers. Ook anoniem. U leest via welke alarmnummers u een onveilige situatie kunt melden. Kortom, u leest alles over onveilige situaties en wat u eraan kunt doen zodat we met elkaar zorgen dat onze gemeente veilig blijft.

Bijeenkomst veilig ondernemen

De gemeente werkt samen met ondernemers aan de veiligheid van bedrijven en bedrijfsterreinen in de buurt. Daarom doet de gemeente mee aan de Dag van de Veiligheid op 14 oktober. De dag wordt georganiseerd door de Stichting Beveiliging Bedrijven Uithoorn (SBBU) en heeft als thema “Veiligheid is een gevoel”. Op de bijeenkomst voor SBBU-leden en andere geïnteresseerde ondernemers treden ook burgemeester Heiliegers en wethouder Hazen (Economie) op met lezingen over veilige gebiedsontwikkeling en over de maatregelen die de gemeente, politie en handhavers nemen tegen crimineel gedrag zoals ondermijning, waarmee de onderwereld probeer binnen te dringen.

De bijeenkomst duurt van 16:00 – 18:30 uur. Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich aanmelden via www.sbbu-uithoorn.nl.

“Van je wapen af zonder straf”

Wapenbezit neemt de laatste jaren vooral onder jongeren en jongvolwassenen toe. Uit onderzoek blijkt dat ruzies vaker uit de hand lopen als jongeren wapens op zak hebben. Daarom doet de gemeente Uithoorn mee aan de landelijke wapen-inleveractie. Van 11 tot en met 17 oktober kan iedereen zijn of haar wapen(s) inleveren op het politiebureau in Uithoorn. Anoniem en zonder straf voor wapenbezit.

Ook scholen besteden aandacht aan de inleveractie. Zij richten zich ook op ouders, zodat die met hun kind het gesprek over wapenbezit kunnen aangaan.

Ondermijningscontainers

Net als vorige jaren zijn in de Week van de Veiligheid weer de Ondermijningscontainers te bezichtigen. Doel van de ondermijningscontainers (drugslab) is om alle inwoners en bezoekers van onze gemeente te kunnen voorlichten over de herkenning en gevaren van ondermijning op de gebieden van cocaïnehandel, hennepteelt en synthetische drugs.

Bij de containers leggen specialisten uit hoe drugscriminelen te werk gaan. Hoe verschillende drugs worden gemaakt, welke spullen zij daarvoor gebruiken, welk afval daarbij vrijkomt en welke gevaren de activiteiten opleveren voor de omgeving.

U bent van harte welkom op:

Datum: woensdag 13 oktober 2021
Locatie: Zijdelwaardplein
Tijdstip : 10.00 – 16.00 uur.

Datum:  zaterdag 16 oktober 2021
Locatie: Amstelplein
Tijdstip : 10.00 – 16.00 uur.

Groepen aanmelden

Mocht u met een groepje willen komen, dan kunt u dit van tevoren aanmelden via de mail gemeente@uithoorn.nl o.v.v. “Aanmelden groep ondermijningscontainer”. In de mail kunt u dag en tijdstip van uw bezoek aangeven.


Meer nieuws

Gemeente gisteren 13:30

“Geen plaats voor criminaliteit in onze sierteelt”

UITHOORN – Op 22, 23 en 24 november vond in de gemeenten Uithoorn en Aalsmeer een grootscheepse controle plaats van de lokale sierteelt. Bedrijven op de locatie van Royal FloraHolland werden bezocht door politie, gemeenten, douane, Koninklijke Marechaussee en UWV.

Verkeer en vervoer 2 dec. 2021 16:52

Bestelbus vast in berm op N196

Uithoorn - Een grote bestelbus is donderdagmiddag 2 december vast komen te zitten in de berm op de N196 vlakbij de Laan van Meerwijk in Uithoorn. 

Gemeente 10 nov. 2021 14:00

Wethouder De Robles: “Deze baan past goed bij me”

UITHOORN – Ruim een half jaar geleden naam José de Robles het stokje over van ‘oudgediende’ Ria Zijlstra als wethouder Onderwijs en Sociaal Domein van de gemeente Uithoorn. Hoe kijkt hij terug op de afgelopen maanden? En wat kunnen we nog meer van hem verwachten? José de Robles vertelt.