“We zijn altijd met sport bezig, het houdt je jong”

Uithoorn - Wat een mooi echtpaar; de heer Albers (83 jaar) en mevrouw Albers-Duchhart (84 jaar). Afgelopen woensdag ontvingen zij in de tuin burgemeester Pieter Heiliegers ter ere van hun diamanten huwelijk.

Door de versoepelingen van de coronamaatregelen is dit weer het eerste fysieke bezoek van de burgemeester aan een bruidspaar; “De afgelopen tijd heb ik vanwege het coronavirus helaas geen bezoeken kunnen brengen. Ik heb het enorm gemist. Want (video)bellen is toch anders. Maar veiligheid voor alles. Zeker als het gaat om gezondheid.” Gelukkig scheen de zon volop en kon de burgemeester met het diamanten bruidspaar in hun prachtige tuin zitten onder het genot van een kopje thee en een stukje taart. De heerlijke bruidstaart met marsepeinen afdruk van een foto van hun huwelijksdag 60 jaar geleden was als verrassing door hun schoondochter geregeld.

Verrassing uit Londen

Het bruidspaar werd eerder in die week al verrast door een onverwachts bezoek van hun kleinzoon die in Londen woont. Er waren nog meer verrassingen; twee heerlijke gebakjes voor bij de koffie die de burgemeester die ochtend had laten bezorgen, de bloemen en felicitatiekaartjes van familie en vrienden. Het hele huis stond vol kleurrijke bloemen. De burgemeester maakte de bloemenzee compleet met nog een prachtige bos bloemen.

Sportgek

De hele familie is sportgek, met name voetbal en hockey. Hun zoon zat vroeger bij VVU (nu Legmeervogels), de kleinkinderen zijn ook heel sportief. De kleinzoon speelde voordat hij verhuisde naar Londen bij het Amstelveense Roda ‘23 en de kleindochter speelt op hoog niveau hockey, in het Oranje team. Sport is een belangrijk onderdeel van het gezin. Waarom dit bruidspaar zo jong is gebleven? “We zijn altijd met sport bezig, het houdt je jong”, aldus mevrouw. Meneer slaat nog regelmatig nog een balletje golf en rijdt nog auto. Elke week rijden zij naar de begraafplaats Zorgvlied waar hun 38-jarige overleden dochter ligt. Ze brengen haar een bezoek met bloemen en onderhouden haar graf. De burgemeester en het bruidspaar hebben veel over sport gesproken. “Mooi om te zien dat zij nog zo vol en sportief in het leven staan”, aldus de burgemeester. 


Meer nieuws

112 27 mrt. 2024 14:00

Auto te water in Uithoorn

Uithoorn - Aan de Boterbloem in Uithoorn is woensdagmiddag rond 13.30 uur een voertuig te water geraakt. 

Algemeen 26 mrt. 2024 09:14

Voorbereiding aanleg Legmeerbos van start

Uithoorn - De voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van het Legmeerbos zijn gestart. Vorige week begon de gemeente met het afgraven van het oude maisveld. Ook de grote waterpartij wordt uitgegraven. Daarna wordt het terrein op de juiste hoogte gebracht. Naar verwachting zijn de graafwerkzaamheden deze week klaar

Algemeen 26 mrt. 2024 08:19

Feestje voor 100-jarige mevrouw Van der Sluis-Verheul

Uithoorn - Afgelopen week was er een klein feestje in de kamer van locoburgemeester Ferry Hoekstra. Met slingers voor het raam en lekker gebak, een kadootje en een mooie bos bloemen op tafel. Middelpunt van het feestje op het gemeentehuis was mevrouw Van der Sluis-Verheul. Zij werd op 19 maart 100 jaar. En dat moest natuurlijk gevierd worden.

Algemeen 25 mrt. 2024 17:29

College ontvangt Oekraïense vluchtelingen op gemeentehuis

Uithoorn - Zo'n 30 Oekraïense vluchtelingen die in Uithoorn zijn opgevangen, werden op woensdag 20 maart uitgenodigd voor een ontmoeting met het college. Burgemeester Pieter Heiliegers heette de bezoekers van harte welkom op het gemeentehuis. 

112 22 mrt. 2024 06:51

Grote uitslaande woningbrand Plesmanlaan; bewoner gewond

Uithoorn - Op vrijdagochtend 22 maart 2024 is de brandweer om 01:30 uur gealarmeerd voor een brand aan de Plesmanlaan in Uithoorn. De eerste eenheden zagen de vlammen uit de woning slaan en hebben om 01:38 uur opgeschaald naar grote brand.