Vuurlijn wordt opgeknapt: asfaltwerkzaamheden

Uithoorn - De Vuurlijn vanaf de Ringdijk tot en met de kruising met de Noorddammerweg is op verschillende plekken slecht en heeft scheuren. Dit gedeelte wordt dit jaar opgeknapt. De werkzaamheden beginnen in de week van 15 augustus 2023. Op 24 augustus om 07.00 uur is al het werk klaar.

Tijdens de werkzaamheden is de Vuurlijn tussen de Ringdijk en de Noorddammerweg, inclusief de kruising Ringdijk – Noorddammerweg, afgesloten voor al het verkeer. Voor deze situatie worden er omleidingen ingesteld.

Het kruispunt Ringdijk-Vuurlijn wordt zo vaak en zo lang mogelijk opengehouden.
De afsluiting is noodzakelijk op 3 momenten, namelijk:

  • 16 augustus, 10.00 - 11.00 uur: verwijderen bovenste asfaltlaag;
  • 22 augustus, 07.00 - 11.00 uur: aanbrengen nieuwe bovenste asfaltlaag;
  • 23 augustus, 07.00 uur tot 24 augustus 07.00 uur: aanbrengen/uitharden rode coating.

Op 16 en 22 augustus worden verkeersbegeleiders ingezet om het verkeer om te leiden. Voor de afsluiting van 23 op 24 augustus wordt voor al het verkeer een omleiding ingesteld. De brug over de Ringvaart is voor voetgangers en fietsers altijd bereikbaar via de Noorddammerweg en Stelling / Linie. Met de aanwonenden/ondernemers van de Vuurlijn ter hoogte van het project zijn afzonderlijke afspraken gemaakt voor hun bereikbaarheid.

De Kwakel

Hoewel de werkzaamheden in de zomervakantie zijn gepland om overlast te beperken kunnen leveranciers en bezoekers aan het dorpscentrum van De Kwakel last ondervinden van de ingestelde omleiding. Alle informatie over de werkzaamheden vindt u op de website van de gemeente: uithoorn.nl/werkinuitvoering.


Meer nieuws

Algemeen 16 mei 2023 09:51

Gratis sport- en cultuuractiviteiten voor basisschoolleerlingen

Uithoorn - Kinderen moeten de kans krijgen om mee te doen aan sport, spel en culturele activiteiten. Daarom bieden 17 sport- en 5 cultuurverenigingen samen met de gemeente en Sportakkoord van Uithoorn de Sport- en Cultuurhopper aan. Hiermee kunnen alle basisscholieren, ruim 2.700 verdeeld over 9 basisscholen in Uithoorn en De Kwakel, gratis sport- en cultuuractiviteiten uitproberen. 

Algemeen 16 mei 2023 08:58

Burgemeester op de koffie bij 100-jarige mevrouw Stolwijk

Uithoorn - De Uithoornse mevrouw Stolwijk mocht op 10 mei maar liefst 100 kaarsjes uitblazen. Burgemeester Pieter Heiliegers bezocht de jarige een dag later aan de Admiraal de Ruyterlaan, waar ze nog volledig zelfstandig woont. 'Ik doe nog bijna alles zelf, zoals koken en een deel van het huishouden. En ook heb ik m’n koppie nog. Daar ben ik erg blij mee,' vertelt mevrouw Stolwijk trots aan de burgemeester.

Algemeen 9 mei 2023 15:02

College bezoekt oorlogsmuseum Gerrit Burggraaf

Uithoorn - Burgemeester Pieter Heiliegers en wethouders Jan Hazen, José de Robles en Ferry Hoekstra hebben een werkbezoek gebracht aan het ‘oorlogsmuseum’ van Gerrit Burggraaf aan de Boterdijk in Uithoorn.

Algemeen 9 mei 2023 09:06

Aanleg duurzame jachthaven Uithoorn van start

Uithoorn - Uithoorn krijgt dan toch echt een nieuwe, duurzame jachthaven: E-Harbour Uithoorn. Op woensdag 10 mei start E-Harbour met de aanleg van de moderne steigers die slechts een paar weken in beslag zal nemen. Op 1 juni zal de jachthaven officieel in gebruik worden genomen.

112 8 mei 2023 09:24

Bewoners van Uithoornse flats gedupeerd door waterschade

Uithoorn - Bewoners van vier Uithoornse flats aan de Meerkikker zijn zondag aan het eind van de middag druk in de weer geweest met de afhandeling van waterschade. De afwatering kon de slagregens niet aan, waardoor kelders onder water liepen.