Vuurlijn wordt opgeknapt: asfaltwerkzaamheden

Uithoorn - De Vuurlijn vanaf de Ringdijk tot en met de kruising met de Noorddammerweg is op verschillende plekken slecht en heeft scheuren. Dit gedeelte wordt dit jaar opgeknapt. De werkzaamheden beginnen in de week van 15 augustus 2023. Op 24 augustus om 07.00 uur is al het werk klaar.

Tijdens de werkzaamheden is de Vuurlijn tussen de Ringdijk en de Noorddammerweg, inclusief de kruising Ringdijk – Noorddammerweg, afgesloten voor al het verkeer. Voor deze situatie worden er omleidingen ingesteld.

Het kruispunt Ringdijk-Vuurlijn wordt zo vaak en zo lang mogelijk opengehouden.
De afsluiting is noodzakelijk op 3 momenten, namelijk:

  • 16 augustus, 10.00 - 11.00 uur: verwijderen bovenste asfaltlaag;
  • 22 augustus, 07.00 - 11.00 uur: aanbrengen nieuwe bovenste asfaltlaag;
  • 23 augustus, 07.00 uur tot 24 augustus 07.00 uur: aanbrengen/uitharden rode coating.

Op 16 en 22 augustus worden verkeersbegeleiders ingezet om het verkeer om te leiden. Voor de afsluiting van 23 op 24 augustus wordt voor al het verkeer een omleiding ingesteld. De brug over de Ringvaart is voor voetgangers en fietsers altijd bereikbaar via de Noorddammerweg en Stelling / Linie. Met de aanwonenden/ondernemers van de Vuurlijn ter hoogte van het project zijn afzonderlijke afspraken gemaakt voor hun bereikbaarheid.

De Kwakel

Hoewel de werkzaamheden in de zomervakantie zijn gepland om overlast te beperken kunnen leveranciers en bezoekers aan het dorpscentrum van De Kwakel last ondervinden van de ingestelde omleiding. Alle informatie over de werkzaamheden vindt u op de website van de gemeente: uithoorn.nl/werkinuitvoering.


Meer nieuws

Wonen en bouwen 10 aug. 2022 12:37

Plannen voor nieuwe appartementen en ALDI-winkel Kootpark: inloopavond

Uithoorn - De plannen voor een definitieve vestiging van de ALDI-supermarkt met appartementen zijn in een volgende fase aangekomen: het ontwerpbestemmingsplan en concept-omgevingsvergunning zijn gereed. Deze documenten liggen vanaf 28 juli tot en met 7 september ter inzage in het gemeentehuis. De gemeente organiseert, samen met de ALDI, een informatiebijeenkomst op 29 augustus 2023.

112 6 aug. 2022 08:37

Gewonde bij flinke woningbrand

Uithoorn - Aan de Kogge in Uithoorn is in de nacht van vrijdag op zaterdag een gewonde gevallen bij een uitslaande woningbrand.

Algemeen 18 jul. 2022 08:52

Duurzame jachthaven stap dichterbij

Uithoorn - De duurzame jachthaven die E-Harbour aan de Wilhelminakade wil aanleggen, komt steeds dichterbij. Dinsdag 5 juli tekenden gemeente, ontwikkelaar E-Harbour en bouwbedrijf Van Wijnen de samenwerkingsovereenkomst in het nieuwe jachthavenkantoor

112 16 jul. 2022 18:18

Forse bermbrand langs Randweg

Uithoorn - Aan de Randweg in Uithoorn is zaterdagmiddag rond 17.00 uur brand geweest in een berg droog gras. De brand woedde ter hoogte van het fietsviaduct over de N201. 

Algemeen 13 jul. 2022 10:34

'Wij kunnen ze hier in alle rust herdenken. We zullen ze nooit vergeten'

Uithoorn - Op vrijdag 8 juli was het precies 30 jaar geleden dat een grote explosie plaatsvond in de chemische fabriek op het Cindu-terrein in Uithoorn. Drie brandweerlieden kwamen om het leven en er vielen 11 gewonden, waarvan 3 zeer ernstig. De ramp werd vrijdag herdacht op de algemene begraafplaats Uithoorn in De Kwakel. Tevens werd een herdenkingsmonument onthuld.