Pixabay.com

Vliegtuigoverlast: uitgebreide informatiebijeenkomst PUSH

Uithoorn - Stichting PUSH (Platform Uithoorn Schiphol Hinderbeperking) houdt op 14 december 2022 voor de derde keer een informatiebijeenkomst in het gebouw van de Legmeervogels aan de Randhoornweg 100 in Uithoorn.

De bijeenkomst gaat woensdag 14 december van start om 20.00 uur, de zaal is om 19.30 uur open voor ontvangst met koffie en thee. Ook is er op deze avond een informatiemarkt.

Programma (20.00-22.00 uur)

  • Welkom door dagvoorzitter Frederique de Jong, presentator en journalist (o.a. BNR, NPO, FTM)
  • Overzicht PUSH-activiteiten: wat heeeft PUSH het afgelopen jaar gedaan en wat gaat PUSH komend jaar doen?
  • Gezondheid centraal: Wat is de invloed van het grote aantal vliegbewegingen op onze gezondheid, en op die van onze kinderen? Frederique de Jong interviewt hierover Saskia van der Zee (senior adviseur Milieu en Gezondheid GGD Amsterdam) en Fred Woudenberg (psycholoog, hoofd afdeling Leefomgeving GGD Amsterdam).

    Pauze met informatiemarkt

  • Woningisolatie: Ministerie van I en W licht de ontwerp-regeling woningisolatie toe: aan welke voorwaarden moeten de aanvragen straks voldoen?
  • Meepraten: Laatste stand van zaken over de nieuwe Maatschappelijke Raad Schiphol, het krimpbesluit (van 500.000 naar 440.000 vliegbewegingen), de gevolgen van de luchtruimherziening en alle andere onderwerpen.

Vragen en meer

Bij ieder onderwerp is er ruime gelegenheid voor het stellen van vragen. Op de informatiemarkt kunnen aanwezigen ook vragen stellen aan aanwezige gemeenteraadsleden en de wethouder, medewerkers van het ministerie van I en W, GGD Amsterdam, Schiphol en de luchtverkeersleiding (LVNL). Meer informatie is te vinden op de website www.pushuithoorn.nl, op Twitter via @Puithoorn of per e-mail naar pushuithoorn@gmail.com

Locatie en aanmelden

Inwoners kunnen zich aanmelden voor de PUSH-bijeenkomst door een e-mailbericht te suren naar  pushuithoorn.nl@gmail.comOok inwoners die mee willen helpen met organiseren kunnen zich melden.  

Tegen nachtvluchten op de Aalsmeerbaan? Zo maak je bezwaar!

Wist je al dat PUSH bezwaar gaat maken tegen het inzetten van de Aalsmeerbaan voor nachtelijke starts van 2 januari tot en met 19 april 2023? Iedereen kan tot 1 december 2022 bezwaar maken (op naam of anoniem) op de volgende website: https://www.internetconsultatie.nl/tijdelijke_regeling_groot_baanonderhoud_schiphol_2023/b1


Meer nieuws

Algemeen 4 apr. 2024 09:10

Speeddaten en relaxt voor de klas dankzij ‘juf Maike’

Uithoorn - Op woensdag 10 april a.s. organiseert Onderwijsstichting Wijzer aan de Amstel een Speeddate bijeenkomst voor (aankomende) leerkrachten. In verschillende speeddate sessies met collega’s van de aangesloten scholen kunnen belangstellenden zich vrijblijvend informeren en oriënteren. Die middag is juf Maike (Douglas), bekend van social media en schrijver van het boek ‘De relaxte leraar’, ook aanwezig. Zij zal een korte presentatie geven over de leuke kanten en uitdagingen van het vak van leerkracht.

Wonen en bouwen 2 apr. 2024 10:33

Plan nieuwe woningen Schansgebied gepresenteerd

Uithoorn - Woensdag 27 maart organiseerde gemeente Uithoorn samen met KRKTR Projectontwikkeling B.V. een bijeenkomst voor het Schansgebied. Omwonenden en ondernemers konden deze avond kennismaken met KRKTR. KRKTR is de winnaar van de aanbesteding die door de gemeente Uithoorn werd uitgeschreven om de vijf nieuwe woningen in het Schansgebied te ontwikkelen.

112 27 mrt. 2024 14:00

Auto te water in Uithoorn

Uithoorn - Aan de Boterbloem in Uithoorn is woensdagmiddag rond 13.30 uur een voertuig te water geraakt. 

Algemeen 26 mrt. 2024 09:14

Voorbereiding aanleg Legmeerbos van start

Uithoorn - De voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van het Legmeerbos zijn gestart. Vorige week begon de gemeente met het afgraven van het oude maisveld. Ook de grote waterpartij wordt uitgegraven. Daarna wordt het terrein op de juiste hoogte gebracht. Naar verwachting zijn de graafwerkzaamheden deze week klaar