Wethouder De Robles opent het gebouw

Vanaf april Oudercafé in De Kuyper

Uithoorn - Veel vaders en moeders vinden het fijn om contact te hebben met andere ouders. Bijvoorbeeld om ervaringen over de opvoeding en ontwikkeling van hun kinderen uit te wisselen. Zij kunnen vanaf april terecht in het Oudercafé in De Kuyper. Op maandag 3 april verricht wethouder jeugd en onderwijs, José de Robles, de feestelijke opening.

'Het initiatief om een oudercafé te openen komt voort uit gesprekken met verschillende partners,' vertelt wethouder De Robles. 'Vanuit diverse hoeken hoorden we dat ouders weinig contacten opdoen, zeker sinds corona. En dat zij die contacten missen. Om die reden hebben we het idee voor een Oudercafé opgepakt, samen met het consultatiebureau. Zowel ouders als hun kinderen zijn welkom.'

De feestelijke opening is op maandag 3 april om 10.30 uur, in De Kuyper. Iedereen is hierbij welkom. Na de officiële opening is het Oudercafé iedere eerste maandag van de maand tussen 10.00 en 12.00 uur geopend en iedere derde woensdag van de maand tussen 14.00 en 16.00 uur. . De toegang is gratis.

De Kuyper
De Kuyperlaan 50
Uithoorn


Meer nieuws

Algemeen 16 mei 2023 09:51

Gratis sport- en cultuuractiviteiten voor basisschoolleerlingen

Uithoorn - Kinderen moeten de kans krijgen om mee te doen aan sport, spel en culturele activiteiten. Daarom bieden 17 sport- en 5 cultuurverenigingen samen met de gemeente en Sportakkoord van Uithoorn de Sport- en Cultuurhopper aan. Hiermee kunnen alle basisscholieren, ruim 2.700 verdeeld over 9 basisscholen in Uithoorn en De Kwakel, gratis sport- en cultuuractiviteiten uitproberen. 

Algemeen 16 mei 2023 08:58

Burgemeester op de koffie bij 100-jarige mevrouw Stolwijk

Uithoorn - De Uithoornse mevrouw Stolwijk mocht op 10 mei maar liefst 100 kaarsjes uitblazen. Burgemeester Pieter Heiliegers bezocht de jarige een dag later aan de Admiraal de Ruyterlaan, waar ze nog volledig zelfstandig woont. 'Ik doe nog bijna alles zelf, zoals koken en een deel van het huishouden. En ook heb ik m’n koppie nog. Daar ben ik erg blij mee,' vertelt mevrouw Stolwijk trots aan de burgemeester.

Algemeen 9 mei 2023 15:02

College bezoekt oorlogsmuseum Gerrit Burggraaf

Uithoorn - Burgemeester Pieter Heiliegers en wethouders Jan Hazen, José de Robles en Ferry Hoekstra hebben een werkbezoek gebracht aan het ‘oorlogsmuseum’ van Gerrit Burggraaf aan de Boterdijk in Uithoorn.

Algemeen 9 mei 2023 09:06

Aanleg duurzame jachthaven Uithoorn van start

Uithoorn - Uithoorn krijgt dan toch echt een nieuwe, duurzame jachthaven: E-Harbour Uithoorn. Op woensdag 10 mei start E-Harbour met de aanleg van de moderne steigers die slechts een paar weken in beslag zal nemen. Op 1 juni zal de jachthaven officieel in gebruik worden genomen.

112 8 mei 2023 09:24

Bewoners van Uithoornse flats gedupeerd door waterschade

Uithoorn - Bewoners van vier Uithoornse flats aan de Meerkikker zijn zondag aan het eind van de middag druk in de weer geweest met de afhandeling van waterschade. De afwatering kon de slagregens niet aan, waardoor kelders onder water liepen.