Uniek bouwproject voor jongeren

Uithoorn - Binnen het project De Rietkraag in De Kwakel zijn afspraken gemaakt over de ontwikkeling van een uniek project met 8 Cube House woningen. Op dinsdag 15 december heeft de ondertekening voor de grondoverdracht plaatsgevonden. De gemeente Uithoorn verkoopt deze grond aan De Coöperatie Cube House De Kwakel U.A. “Een bijzonder project op een bijzondere locatie en wat helemaal past in deze tijd. We zijn voortdurend op zoek zijn naar nieuwe manieren om passende woningen voor alle doelgroepen te kunnen realiseren”, aldus wethouder Jan Hazen.

Cube House

De coöperatie Cube House bestaat uit een groep jongeren uit de omgeving die vanaf het begin (zomer 2019) bij het proces betrokken is geweest. Zij vormen samen een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap groep. De woningen ‘Cube House’ zijn met bouwbedrijf Vink Bouw en architectenbureau Wubben Chan ontwikkeld in samenspraak met de jongeren zelf. Een Cube House is speciaal ontworpen met als uitgangspunten dat de woning betaalbaar moet zijn. Daarnaast is de bouwtijd zeer kort en zijn er veel werkzaamheden die je als koper eventueel zelf kan uitvoeren, al of niet geholpen door handige familie, vrienden of kennissen. Een Cube House is volledig van hout en wordt geprefabriceerd in modules naar de bouwplaats gebracht. De woningen zijn in de basis zonder keuken en badkamer ontworpen. Mede hierdoor is de basisprijs van een woning laag en heeft de koper de mogelijkheid om deze ruimtes eventueel zelf te realiseren. De uiteindelijke prijs van de woning hangt mede hierdoor samen met de gemaakte keuzes voor wat betreft het afwerkingsniveau.

 

Behouden voor de doelgroep

Om er voor te zorgen dat de woningen zoveel mogelijk behouden blijft voor de doelgroep heeft de gemeente bij de grondverkoop extra voorwaarden opgesteld. In deze voorwaarden staat o.a. beschreven dat de koper de woning niet met winst mag verkopen gedurende een periode van 5 jaar. Om de woning voor in ieder geval 5 jaar te behouden voor de doelgroep, namelijk jongeren.

 

Snel en duurzaam gebouwd

Daarnaast worden de woningen ook snel en duurzaam gebouwd. Daarnaast worden de woningen zowel verwarmd als gekoeld door middel van een warmtepomp. De woningen worden ook goed geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen. De bouwwerkzaamheden starten al eind februari en de woningen worden nog voor de zomer van 2021 opgeleverd. Kortom een uniek project waarbij betaalbare woningen voor jongeren worden gerealiseerd in de gemeente.


Meer nieuws

Gemeente vandaag 10:25

Vijf vragen aan burgemeester Heiliegers over de APV

Uithoorn - De gemeenteraad van Uithoorn heeft onlangs een aantal wijzigingen op de Algemene plaatselijke verordening (APV) vastgesteld. Zo is bijvoorbeeld het lachgasverbod opgenomen. Maar wat is nou eigenlijk precies de APV? Portefeuillehouder burgemeester Pieter Heiliegers geeft antwoord.

112 8 jan. 2021 16:02

Canta gaat verloren aan Zijdelweg

Uithoorn - Aan de Zijdelweg in Uithoorn is vrijdagmiddag omstreeks 14.30 uur een Canta in vlammen opgegaan.

112 8 jan. 2021 08:37

Auto belandt in sloot

Uithoorn - Langs In Het Rond in Uithoorn is in de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 januari een auto in een sloot beland. Dit gebeurde omstreeks 1.30 uur. 

Algemeen 1 jan. 2021 17:00

Jaarwisseling Uithoorn en De Kwakel verloopt beheersbaar

UITHOORN – De ongeregeldheden tijdens de jaarwisseling van vorig jaar in Uithoorn hebben zich niet herhaald. De gemeente, politie, handhaving en brandweer spreken van een ‘beheersbare jaarwisseling’.