Wethouder José de Robles: ‘Het is belangrijk om al in actie te komen als schulden nog niet te veel zijn opgelopen.’ Fotograaf: Patrick Hesse

Uithoorn helpt inwoners en ondernemers om meer grip te krijgen op geldzaken en financiën

Uithoorn  - Om bewoners en ondernemers te helpen meer grip te krijgen op hun geldzaken, is de gemeente Uithoorn aangesloten bij Startpunt Geldzaken. Startpunt Geldzaken stelt online geldplannen beschikbaar voor huishoudens in verschillende omstandigheden.

In Uithoorn hebben tot nog toe al bijna 400 mensen gebruik gemaakt van deze mogelijkheid.

Sparen voor studie

Het kan bijvoorbeeld uitkomst bieden voor mensen die meer geld over zouden willen houden, in financiële problemen zitten, maar ook voor mensen die geld willen sparen voor de studie van (klein)kinderen. Ook zijn er plannen beschikbaar voor jongeren, mensen die scheiden of met pensioen gaan, statushouders en ondernemers. De geldplannen geven praktische tips en handvatten.

Anoniem en gratis

Wethouder van het sociaal domein, José de Robles: ,,Doel van de online geldplannen is dat mensen weer (meer) grip krijgen op hun geldzaken. Het is belangrijk om al in actie te komen als schulden nog niet te veel zijn opgelopen. De drempel om direct hulp te vragen aan bijvoorbeeld de gemeente is helaas vaak hoog.  Deze plannen kunnen anoniem ingevuld worden. En op een tijdstip dat het uitkomt. Dat is het voordeel.”

Laat

De geldplannen zijn te vinden via www.uithoorn.nl/laatgeengeldliggen onder het kopje ‘online geldplannen’. Het invullen van de plannen is gratis en anoniem.


Meer nieuws

Algemeen 17 apr. 2024 11:14

Sloop Prinses Christinalaan vertraagd

Uithoorn - De sloop van de leegstaande huurwoningen aan de Prinses Christinalaan zou 22 april beginnen. Eindelijk, aldus buurtbewoners. Een aantal woningen staat al vijf jaar leeg. Tijdens een informatieavond op 2 april, georganiseerd door sloopaannemer Schijf in samenwerking met verhuurder Eigen Haard, bleek dat 22 april niet wordt gehaald. Reden? Eigen Haard moest nog een onttrekkingsvergunning aanvragen bij de gemeente voor de sloop. Dat zorgt voor de vertraging. Bovendien is één van de woningen nog bewoond: de huurster blijft zitten tot de zomer.

Algemeen 17 apr. 2024 11:08

Feestelijke editie van de Avond4daagse Uithoorn

Uithoorn - De Avond4daagse wordt dit jaar groter dan ooit! Dit jaar wordt de zestigste editie gelopen en dat wordt gevierd. Vorig jaar leek het erop dat de Avond4daagse niet langer door zou kunnen gaan vanwege een tekort aan vrijwilligers. Na een noodkreet van organisator Doenja Verkerk meldden nieuwe vrijwilligers zich aan. Met een fris elan en een bak vol energie gaan ze er tegenaan!

Algemeen 4 apr. 2024 09:10

Speeddaten en relaxt voor de klas dankzij ‘juf Maike’

Uithoorn - Op woensdag 10 april a.s. organiseert Onderwijsstichting Wijzer aan de Amstel een Speeddate bijeenkomst voor (aankomende) leerkrachten. In verschillende speeddate sessies met collega’s van de aangesloten scholen kunnen belangstellenden zich vrijblijvend informeren en oriënteren. Die middag is juf Maike (Douglas), bekend van social media en schrijver van het boek ‘De relaxte leraar’, ook aanwezig. Zij zal een korte presentatie geven over de leuke kanten en uitdagingen van het vak van leerkracht.

Wonen en bouwen 2 apr. 2024 10:33

Plan nieuwe woningen Schansgebied gepresenteerd

Uithoorn - Woensdag 27 maart organiseerde gemeente Uithoorn samen met KRKTR Projectontwikkeling B.V. een bijeenkomst voor het Schansgebied. Omwonenden en ondernemers konden deze avond kennismaken met KRKTR. KRKTR is de winnaar van de aanbesteding die door de gemeente Uithoorn werd uitgeschreven om de vijf nieuwe woningen in het Schansgebied te ontwikkelen.