Fotograaf: Patrick Hesse

Twee koninklijke onderscheidingen in de gemeente Uithoorn

UITHOORN – Tijdens de jaarlijkse lintjesregen in Uithoorn zijn op maandag 26 april twee koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Pieter Heiliegers overhandigde aan Ben Plasmeijer en Frank Logger de versierselen die horen bij Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Dit gebeurde wegens corona tijdens niet één, maar twee aparte bijeenkomsten in de raadzaal van het gemeentehuis. Helaas kon maar een beperkt aantal mensen de lintjesregen fysiek bijwonen. Wel was het voor belangstellenden mogelijk om de feestelijkheden live te volgen via internet.

Ben Plasmeijer

Het is kwart over negen als Ben Plasmeijer uit De Kwakel nietsvermoedend mag plaatsnemen in de raadzaal. Hij was naar het gemeentehuis gelokt met een smoes. Zo zou hij een afspraak hebben met een beleidsadviseur van de gemeente om te praten voor de museumwagen. ,,Die afspraak komt nog wel een keer,” lacht burgemeester Heiliegers tijdens zijn toespraak.

Ruim zestig jaar geleden begint Plasmeijer met zijn vrijwilligerswerk. Hij is leider van het welpenvoetbalteam bij sportvereniging KDO. De vereniging floreert en dat leidt tot de oprichting van het jeugdbestuur in 1964, waarin hij tot 1995 21 jaar de rol van jeugdsecretaris en 10 jaar van voorzitter vervult. Hij is onder andere de helpende hand bij de bouw van de sportzaal in 1962 en het organiseren van voetbaltoernooien waarbij de opbrengst gaat naar kinderen met polio.

Daar blijft het echter niet bij. In 2006 neemt hij het initiatief om de stichting De Kwakel Toen & Nu op te richten. Met als doel om kennis en informatie te verkrijgen en te publiceren over de geschiedenis tot en met de hedendaagse tijd van de woon- en werkgemeenschap De Kwakel.

2Ben PlasmeijerLintjesregen 2021-15.jpg

Ook zet Plasmeijer zich in voor de Katholieke Ouderenbond De Kwakel. Heiliegers: ,,U kent ontzettend veel seniore inwoners in De Kwakel en onderhoudt met de leden van de bond nauwe contacten. Net als bij KDO en de stichting weet u vrijwilligers enthousiast te maken om de activiteiten te ondersteunen en uit te voeren. Dit is maar een greep uit de organisaties waaraan u als vrijwilliger bent verbonden. U heeft het lintje dan ook meer dan verdiend!”

Frank Logger

Frank  Logger heeft maandag 26 april net na 11 uur een Koninklijke onderscheiding ontvangen voor zijn jarenlange vrijwilligerswerk. Met name voor de radio. Ook hij had geen idee dat hij deze ochtend Koninklijk onderscheiden zou worden. Tijdens de eerste bijeenkomst ondersteunde hij als technicus van radio Rick FM de streaming van de uitreiking van het lintje aan Ben Plasmeijer. Dat kwam goed uit, want nu hoefde er geen smoes te bedacht te worden om hem naar het gemeentehuis te lokken.

Logger start zijn vrijwilligerswerk in 1992 voor Radio Aalsmeer, waar hij drie jaar hoofdtechnicus is en aan diverse radioprogramma’s meewerkt. In 1995 maakt hij de overstap naar de lokale radiozender van Uithoorn en De Kwakel, Rick FM. Sinds die tijd zet hij zich met hart en ziel voor hen in. Nu al ruim 25 jaar. Burgemeester Heiliegers in zijn speech: ,,U bent radiotechnicus, programmamaker en nieuwslezer van het eerste uur. Maar bovenal bent u de drijvende kracht als het om de techniek van Rick FM gaat. U heeft de ontwikkeling van analoog naar digitaal radio begeleid en u zorgt voor de inbedding van technisch nieuwe ontwikkelingen bij Rick FM. U let daarbij op dat dit niet teveel kost, u kijkt kritisch naar welke aanschaf wel of niet nodig is en waar dit het meest voordelig te verkrijgen is. Uw medevrijwilligers stellen dat u Rick FM in technisch opzicht naar een hoger niveau heeft getild. Heel graag overhandig ik dan ook de versierselen die horen bij Lid in de Orde van Oranje-Nassau.”

3LoggerLintjesregen 2021-43.jpg

Voordragen voor een lintje

Een Koninklijke onderscheiding is een erkenning voor persoonlijk bijzonder werk voor de samenleving. Dit kan vrijwilligerswerk zijn. Maar ook een buitengewone prestatie tijdens betaald werk. Bijvoorbeeld in de wetenschap of sport. Iemand voordragen voor een Koninklijke onderscheiding (lintje) voor de eerstvolgende lintjesregen moet voor 15 juli 2021 gebeuren. Kijk voor meer informatie op www.uithoorn.nl/lintjes.


Meer nieuws

Algemeen 17 apr. 2024 11:14

Sloop Prinses Christinalaan vertraagd

Uithoorn - De sloop van de leegstaande huurwoningen aan de Prinses Christinalaan zou 22 april beginnen. Eindelijk, aldus buurtbewoners. Een aantal woningen staat al vijf jaar leeg. Tijdens een informatieavond op 2 april, georganiseerd door sloopaannemer Schijf in samenwerking met verhuurder Eigen Haard, bleek dat 22 april niet wordt gehaald. Reden? Eigen Haard moest nog een onttrekkingsvergunning aanvragen bij de gemeente voor de sloop. Dat zorgt voor de vertraging. Bovendien is één van de woningen nog bewoond: de huurster blijft zitten tot de zomer.

Algemeen 17 apr. 2024 11:08

Feestelijke editie van de Avond4daagse Uithoorn

Uithoorn - De Avond4daagse wordt dit jaar groter dan ooit! Dit jaar wordt de zestigste editie gelopen en dat wordt gevierd. Vorig jaar leek het erop dat de Avond4daagse niet langer door zou kunnen gaan vanwege een tekort aan vrijwilligers. Na een noodkreet van organisator Doenja Verkerk meldden nieuwe vrijwilligers zich aan. Met een fris elan en een bak vol energie gaan ze er tegenaan!

Algemeen 4 apr. 2024 09:10

Speeddaten en relaxt voor de klas dankzij ‘juf Maike’

Uithoorn - Op woensdag 10 april a.s. organiseert Onderwijsstichting Wijzer aan de Amstel een Speeddate bijeenkomst voor (aankomende) leerkrachten. In verschillende speeddate sessies met collega’s van de aangesloten scholen kunnen belangstellenden zich vrijblijvend informeren en oriënteren. Die middag is juf Maike (Douglas), bekend van social media en schrijver van het boek ‘De relaxte leraar’, ook aanwezig. Zij zal een korte presentatie geven over de leuke kanten en uitdagingen van het vak van leerkracht.

Wonen en bouwen 2 apr. 2024 10:33

Plan nieuwe woningen Schansgebied gepresenteerd

Uithoorn - Woensdag 27 maart organiseerde gemeente Uithoorn samen met KRKTR Projectontwikkeling B.V. een bijeenkomst voor het Schansgebied. Omwonenden en ondernemers konden deze avond kennismaken met KRKTR. KRKTR is de winnaar van de aanbesteding die door de gemeente Uithoorn werd uitgeschreven om de vijf nieuwe woningen in het Schansgebied te ontwikkelen.