Fotografie Catharina Gerritsen

Tegemoetkoming in energiekosten voor inwoners met lage inkomens

Uithoorn - Inwoners met een laag inkomen krijgen van de Rijksoverheid eenmalig een bedrag van €800 als tegemoetkoming voor de stijgende energiekosten. De gemeenteUithoorn  zorgt ervoor dat de toeslag wordt overgemaakt aan de inwoners van Uithoorn die daarvoor in aanmerking komen.

Inwoners met een bijstandsuitkering of een uitkering op basis van de Bbz, IOAW, IOAZ of AIO, kregen in de afgelopen weken de energietoeslag automatisch bijgeschreven op hun rekening. Andere inwoners met een laag inkomen kunnen de eenmalige energietoeslag zelf aanvragen. Het aanvraagformulier staat op de gemeentewebsite: uithoorn.nl/energietoeslag.

Vragen? Hulp nodig?

INwoners die hulp nodig hebben bij het invullen van het aanvraagformulier, kunnen terecht bij het Financieel Café van Uithoorn voor Elkaar. Bel 0297 303044, of mail naar info@uithoornvoorelkaar.nu om een afspraak te maken.

U kunt ook een afspraak maken met het Sociaal Loket van de gemeente: (0297) 513 111, maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 10.30 uur. Of via een mail aan sociaal.loket@duoplus.nl.


Meer nieuws

Politiek 30 jun. 2022 09:05

Gemeentehuis Uithoorn krijgt nieuwe raadzaal

Uithoorn - Morgen, vrijdag 1 juli,  begint de verbouwing van de raadzaal in het gemeentehuis van gemeente Uithoorn. Deze verbouwing is nodig door de uitbreiding van de gemeenteraad, na de verkiezingen van afgelopen maart, met 2 personen naar in totaal 23 leden. 

Algemeen 29 jun. 2022 15:21

'Geen groei, maar krimp. Goed nieuws voor de leefkwaliteit in Uithoorn'

Uithoorn - Een historisch besluit voor de Zuid-Oosthoek. Zo omschrijven wethouder Ferry Hoekstra en Mirella Visser van PUSH de plannen van het kabinet om het maximale aantal vluchten te verlagen. Afgelopen vrijdag stuurde minister Harbers een brief naar de Tweede Kamer waarin hij aankondigde dat het aantal vluchten op Schiphol moet krimpen van maximaal 500.000 naar maximaal 440.000 vluchten per jaar.

112 29 jun. 2022 08:21

Forse brand op bouwplaats Uithoornlijn

Uithoorn - De brandweer is in de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks 03:45 opgeroepen voor een buitenbrand op een bouwplaats aan de Boerlagelaan in Uithoorn. 

Algemeen 27 jun. 2022 16:26

'Alle kinderen een zwemdiploma'

Uithoorn - Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland helpt al jaren kinderen om hun zwemdiploma(‘s) te halen. Zwemles is namelijk ontzettend duur. Voor sommige mensen niet te betalen, daarom zet het Jeugdfonds zich hier actief voor in. Want elk kind in Nederland moet veilig zijn voor al het water in ons land.

Algemeen 27 jun. 2022 09:29

Wisseling van de wacht bij Buurtbeheer Uithoorn Centrum

Uithoorn - Deze week draagt Marcel Zethoven, de huidige voorzitter van Buurtbeheer Uithoorn Centrum (opgericht door Stichting Oranjebuurt), na 5 jaar de voorzittershamer over aan Marco van Dam, bewoner aan het Oranjepark in Uithoorn.

Algemeen 24 jun. 2022 16:06

Fairplaycup schoolvoetbaltoernooi Uithoorn

Op woensdag 22 juni 2022 heeft de 2e editie van het Fairplaycup schoolvoetbaltoernooi Uithoorn plaatsgevonden. Een stralende dag met veel enthousiaste leerlingen, begeleiders, docenten, ouders, opa’s, oma’s en organisatoren. Tijdens dit schoolvoetbaltoernooi hebben meer dan 60 teams van alle scholen in Uithoorn gestreden om de Fairplaycup.