Fotografie Catharina Gerritsen

Tegemoetkoming in energiekosten voor inwoners met lage inkomens

Uithoorn - Inwoners met een laag inkomen krijgen van de Rijksoverheid eenmalig een bedrag van €800 als tegemoetkoming voor de stijgende energiekosten. De gemeenteUithoorn  zorgt ervoor dat de toeslag wordt overgemaakt aan de inwoners van Uithoorn die daarvoor in aanmerking komen.

Inwoners met een bijstandsuitkering of een uitkering op basis van de Bbz, IOAW, IOAZ of AIO, kregen in de afgelopen weken de energietoeslag automatisch bijgeschreven op hun rekening. Andere inwoners met een laag inkomen kunnen de eenmalige energietoeslag zelf aanvragen. Het aanvraagformulier staat op de gemeentewebsite: uithoorn.nl/energietoeslag.

Vragen? Hulp nodig?

INwoners die hulp nodig hebben bij het invullen van het aanvraagformulier, kunnen terecht bij het Financieel Café van Uithoorn voor Elkaar. Bel 0297 303044, of mail naar info@uithoornvoorelkaar.nu om een afspraak te maken.

U kunt ook een afspraak maken met het Sociaal Loket van de gemeente: (0297) 513 111, maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 10.30 uur. Of via een mail aan sociaal.loket@duoplus.nl.


Meer nieuws

Algemeen 16 mei 2023 09:51

Gratis sport- en cultuuractiviteiten voor basisschoolleerlingen

Uithoorn - Kinderen moeten de kans krijgen om mee te doen aan sport, spel en culturele activiteiten. Daarom bieden 17 sport- en 5 cultuurverenigingen samen met de gemeente en Sportakkoord van Uithoorn de Sport- en Cultuurhopper aan. Hiermee kunnen alle basisscholieren, ruim 2.700 verdeeld over 9 basisscholen in Uithoorn en De Kwakel, gratis sport- en cultuuractiviteiten uitproberen. 

Algemeen 16 mei 2023 08:58

Burgemeester op de koffie bij 100-jarige mevrouw Stolwijk

Uithoorn - De Uithoornse mevrouw Stolwijk mocht op 10 mei maar liefst 100 kaarsjes uitblazen. Burgemeester Pieter Heiliegers bezocht de jarige een dag later aan de Admiraal de Ruyterlaan, waar ze nog volledig zelfstandig woont. 'Ik doe nog bijna alles zelf, zoals koken en een deel van het huishouden. En ook heb ik m’n koppie nog. Daar ben ik erg blij mee,' vertelt mevrouw Stolwijk trots aan de burgemeester.

Algemeen 9 mei 2023 15:02

College bezoekt oorlogsmuseum Gerrit Burggraaf

Uithoorn - Burgemeester Pieter Heiliegers en wethouders Jan Hazen, José de Robles en Ferry Hoekstra hebben een werkbezoek gebracht aan het ‘oorlogsmuseum’ van Gerrit Burggraaf aan de Boterdijk in Uithoorn.

Algemeen 9 mei 2023 09:06

Aanleg duurzame jachthaven Uithoorn van start

Uithoorn - Uithoorn krijgt dan toch echt een nieuwe, duurzame jachthaven: E-Harbour Uithoorn. Op woensdag 10 mei start E-Harbour met de aanleg van de moderne steigers die slechts een paar weken in beslag zal nemen. Op 1 juni zal de jachthaven officieel in gebruik worden genomen.

112 8 mei 2023 09:24

Bewoners van Uithoornse flats gedupeerd door waterschade

Uithoorn - Bewoners van vier Uithoornse flats aan de Meerkikker zijn zondag aan het eind van de middag druk in de weer geweest met de afhandeling van waterschade. De afwatering kon de slagregens niet aan, waardoor kelders onder water liepen.