Ïnitiatiefneemster Colleen Mc Arthur en raadsleden Judith Beuse en Daan Noordanus

Tassen en relatiegeschenken met een verhaal

Uithoorn - Het Wijkatelier Uithoorn in ’t Buurtnest maakt van vlaggen, banners en spandoeken die niet meer gebruikt worden, prachtige tassen met een verhaal. Op deze wijze krijgt niet alleen het materiaal een tweede leven; door hun initiatief biedt het Wijkatelier mensen ook een kans iets te leren en een netwerk op te bouwen. Een plek waar ze gewaardeerd worden en waar ze zich kunnen ontwikkelen.

Gemeente Uithoorn 200 jaar

De stuurgroep gemeente Uithoorn 200 jaar heeft hun vlaggen en banners gedoneerd aan het Wijkatelier om er tassen met een verhaal van te maken. Raadsleden Daan Noordanus en Judith Beuse waren namens de stuurgroep aanwezig voor de overhandiging; “Wat fijn dat mensen hier zich kunnen ontwikkelen en hun netwerk kunnen opbouwen. Soms lukt dat door omstandigheden niet. Het Wijkatelier geeft ze een kans om dit wel mogelijk te maken.”

Leuke initiatieven

Het Wijkatelier heeft hippe tassen gemaakt van reclamedoeken van de Noord-Hollandse Letterenloop. Daarmee werkte het mee aan een goed doel. De opbrengst van de tassen was namelijk bestemd voor kinderen in de townships van Zuid-Afrika. Meidencafé in ’t Buurnest heeft van het Wijkatelier geleerd hoe je zelf mondkapjes kan maken. Zo heeft het Wijkatelier ook 100 gymtasjes gemaakt voor de kinderen van Het Startnest. Zo verzinnen ze steeds iets anders, het liefst altijd in samenwerking met een organisatie of bedrijf.

En pas geleden zijn voor het Wijkcentrum Bilderdijkhof spijkerbroeken ge-upcycled tot schorten. Zo verzinnen ze steeds iets anders en het liefst altijd in samenwerking met een organisatie of bedrijf. Samen maken wij impact. Ondertussen wordt gewerkt aan de ontwikkeling van marchandise onder een eigen label en een website waar u als bedrijf of als particulier een bestelling kunt plaatsen.

Relatiegeschenken

Bedrijven en organisaties kunnen hun reclamedoeken laten omtoveren tot mooie tassen of schorten. Een origineel relatiegeschenk om weg te geven. Misschien kan het atelier ook voor u iets betekenen. Het is een plek waar iedereen welkom is, een netwerk kan opbouwen en kan werken aan de eigen ontwikkeling. Het Wijkatelier is een sociale en duurzame onderneming. Het atelier biedt wijkleerwerkplekken met als doelstelling: mensen buitenshuis een plek bieden waar ze worden gewaardeerd en waar ze zich kunnen ontwikkelen. Bijvoorbeeld doordat ze nieuwe dingen leren en een netwerk opbouwen.

Uiteraard zijn wij erg benieuwd wat voor moois er van deze vlaggen en banners wordt gemaakt. Wilt u het Wijkatelier volgen? Dat kan via Facebook als u zoekt op ‘Wijkatelier-Uithoorn’ Voor meer informatie over het Wijkatelier, neem contact op met de locatiebegeleidster Colleen McArthur via: (06) 33 36 56 37.


Meer nieuws

Wonen en bouwen 22 jul. 2021 14:19

Wethouder De Robles bezoekt nieuwe bibliotheek

UITHOORN - De bouw van project De Rede, met als onderdeel de nieuwe bibliotheek van Uithoorn, vordert voorspoedig. Zó voorspoedig, dat ontwikkelaar Van Wijnen wethouder José de Robles al kon uitnodigen voor een rondleiding in het prominente pand aan de Amstel.

Wonen en bouwen 21 jul. 2021 14:03

Feestelijke oplevering woningen De Rietkraag en Cube Houses

Uithoorn - Op het weiland tussen woonwijk De Kuil en de Vuurlijn / Ringdijk is de afgelopen jaren hard gewerkt aan het project De Rietkraag. Met het project zijn onder meer 8 unieke Cube House woningen ontwikkeld. Donderdag 15 juli is de laatste starterswoning feestelijk opgeleverd.

Algemeen 20 jul. 2021 13:53

Echtpaar Timmer na 65 jaar “nog steeds dol op elkaar”

UITHOORN – Burgemeester Pieter Heiliegers heeft een bezoek gebracht aan het Uithoornse echtpaar Timmer dat op 11 juli 65 jaar getrouwd was. De burgervader bracht het bruidspaar een mooie bos kleurrijke bloemen.

Algemeen 18 jul. 2021 11:00

René Aldewereld schrijft boek: Eerste hulp bij schokkende gebeurtenissen

Uithoorn - Het verlies van een dierbare, een ongeval of ander traumatisch voorval. Iedereen krijgt in zijn of haar leven te maken met een ingrijpende gebeurtenis. ‘Maar hoe je ermee omgaat is voor iedereen anders’, zegt René Aldewereld. Hij schreef het boek ‘Eerste Hulp bij Schokkende Gebeurtenissen’. Als ervaringsdeskundige weet hij als geen ander wat er komt kijken bij stress situaties. Zo maakte hij als hulpverlener bij de brandweer en ambulance onder andere de crash van Turkish Airlines en de brand in het cellencomplex op Schiphol mee. 

Sport 17 jul. 2021 10:00

Samen Thamen

Uithoorn - Linda van Rekum is voorzitter van, zoals ze zelf zegt ‘de leukste honk- en softbalvereniging van Nederland’: Thamen. De coronaperiode was voor alle sportverenigingen lastig, maar Thamen sloeg zich er met een positieve instelling en de slogan #samenthamen heel aardig doorheen. ‘Honk – en softbal zijn sociale sporten waar je prima afstand kunt houden,’ zegt Linda.

Wonen en bouwen 16 jul. 2021 15:00

Economisch daklozen in Uithoorn “onder de pannen”

Uithoorn - Iedereen kan “economisch dakloos” worden. Plotseling zonder woonplek door een echtscheiding bijvoorbeeld, door baanverlies of door opgelopen schulden. Dankzij het project “Onder de Pannen” kunnen inwoners van de gemeente Uithoorn vanaf 1 juli een kamer verhuren aan iemand die tijdelijk geen onderkomen heeft. Legaal en met behoud van uitkering en huurtoeslag.