't Buurtnest (Beeld: Naomi Heidinga)

’t Buurtnest begin mei gereed voor asielopvang

Uithoorn - In mei start in Uithoorn de tijdelijke opvang van asielzoekers in ’t Buurtnest. De omwonenden zijn door de gemeente geïnformeerd; zij kunnen met hun vragen en gezichtspunten terecht op de tweede inloopbijeenkomst, op 25 april.

Begin mei

De maximaal 30 asielzoekers komen vanaf de eerste week van mei in ’t Buurtnest wonen. Inwoners uit de directe omgeving zijn met een brief geïnformeerd. In de brief worden de omwonenden ook uitgenodigd om op 25 april naar de tweede inloopbijeenkomst te komen. Daar kunnen zij vragen stellen en in gesprek gaan met de gemeente. Bij de bijeenkomst zijn onder andere wethouder José de Robles (Asiel en Migratie) en burgemeester Pieter Heiliegers (Openbare orde en veiligheid) aanwezig.

Units

De tijdelijke units waar de asielzoekers zullen slapen, zijn inmiddels geplaatst op het terrein van ’t Buurtnest. Rondom de units wordt een hek geplaatst. Op deze manier is er goed zicht op wie ’t Buurtnest betreedt. Het gebouw van ’t Buurtnest zelf is ingericht als verblijfruimte en kantoor, en geschikt gemaakt voor dagbesteding. De huidige huurders kunnen gebruik blijven maken van ’t Buurtnest. De ruimtes voor hun activiteiten zijn gescheiden van de ruimtes die gebruikt gaan worden door de asielzoekers. Het Centraal Orgaan Asielopvang (COA) bepaalt welke asielzoekers worden opgevangen. Vanuit de gemeente is aangegeven dat de voorkeur uitgaat naar jonge gezinnen.

In gesprek met omwonenden

Over de inrichting van het terrein rond ’t Buurtnest voert de gemeente gesprekken met een klankbordgroep van enkele omwonenden. Met als doel een goed verloop van de opvang, voor zowel omwonenden als de asielzoekers.

Meer informatie over de opvanghulp aan asielzoekers is te vinden op de website van de gemeente: www.uithoorn.nl/asielopvang.

Vragen over de asielopvang kunnen gesteld worden via het e-mailadres van de gemeente: vluchtelingen@uithoorn.nl.


Meer nieuws

Algemeen 15 jul. 2024 13:31

Feestelijke ochtend voor diamanten bruidsparen

Uithoorn - Tien diamanten bruidsparen werden onlangs door burgemeester Pieter Heiliegers uitgenodigd voor een feestelijke ochtend om hun jubileum samen met hem te vieren. De paren stapten in de maanden januari tot en met juni 1964 in het huwelijksbootje.

Algemeen 9 jul. 2024 09:48

Uithoorn maakt beweeg- en ontmoetruimtes voor jong en oud

Uithoorn - De gemeenteraad heeft donderdag 27 juni ingestemd met het zogenaamde Programma BOSS, dat staat voor bewegen, ontmoeten, sporten en spelen. Het programma geeft de gemeente Uithoorn de gelegenheid om de huidige speelplekken voor kinderen tot 12 jaar in de gemeente Uithoorn te vervangen door beweeg- en ontmoetingsplekken voor alle doelgroepen tussen 0 en 100 jaar. 

Verkeer en vervoer 9 jul. 2024 09:45

Wethouder Jan Hazen neemt petitie buslijnen in ontvangst

Uithoorn - Woensdag 26 juni nam wethouder Jan Hazen van de gemeente Uithoorn, een petitie in ontvangst uit handen van initiatiefneemster Kimberley van Hattem. In de petitie – die 7.559 maal is getekend door bewoners in de regio Uithoorn/Amstelveen – werd opgeroepen om te onderzoeken wat de gevolgen zijn van het schrappen van de buslijnen 347, 348 en 358 voor Uithoorn, Amstelveen en omstreken.

Cultuur 8 jul. 2024 09:00

Kunst is geen kunstje voor Femke Kempes

De Kwakel - Het werk van Femke Kempkes is heel divers. Van beelden tot lichtkunst en installaties: ze maakt graag telkens wat anders. Haar werk laat zich niet vangen in één definitie. ‘Kunst is voor mij geen kunstje.’ Haar atelier ligt op een eiland aan de Banken in De Kwakel. Een oase van rust en groen, recht tegenover het kassengebied.

Algemeen 7 jul. 2024 09:00

Zorg voor echte keuzes bij participatie

Uithoorn - Participatie is de heilige graal voor gemeenten. Een participatietraject inrichten is echter niet zo makkelijk. Want waar heb je als inwoner nu echt wat over te zeggen, en waar liggen keuzes al vast? Het probleem ligt niet alleen bij de gemeente, soms wil de inwoner op de stoel van de raad gaan zitten of wordt het algemeen belang vergeten. Maar het begint wel bij de gemeente. Verwachtingsmanagement is belangrijk, evenals zorgvuldigheid. Dat blijkt maar weer tijdens de informatiebijeenkomst over de inrichting van twee Uithoornse pleinen.

Algemeen 6 jul. 2024 13:00

De tram komt eraan: alles over de Uithoornlijn (deel 3)

Uithoorn - De laatste loodjes zijn aangebroken, maar voor GVB is het nog even aanpoten. ‘Alle betrokken medewerkers op tijd opleiden, dat is voor ons de grootste uitdaging,’ aldus Paul Koert, unitmanager bij GVB. Koert en het projectteam zorgen er onder meer voor dat trambestuurders worden opgeleid. Een omvangrijke klus, die in februari is begonnen. ‘Naast onze vaste medewerkers gaat het ook om een pool van oproepkrachten.’