't Buurtnest (Beeld: Naomi Heidinga)

’t Buurtnest begin mei gereed voor asielopvang

Uithoorn - In mei start in Uithoorn de tijdelijke opvang van asielzoekers in ’t Buurtnest. De omwonenden zijn door de gemeente geïnformeerd; zij kunnen met hun vragen en gezichtspunten terecht op de tweede inloopbijeenkomst, op 25 april.

Begin mei

De maximaal 30 asielzoekers komen vanaf de eerste week van mei in ’t Buurtnest wonen. Inwoners uit de directe omgeving zijn met een brief geïnformeerd. In de brief worden de omwonenden ook uitgenodigd om op 25 april naar de tweede inloopbijeenkomst te komen. Daar kunnen zij vragen stellen en in gesprek gaan met de gemeente. Bij de bijeenkomst zijn onder andere wethouder José de Robles (Asiel en Migratie) en burgemeester Pieter Heiliegers (Openbare orde en veiligheid) aanwezig.

Units

De tijdelijke units waar de asielzoekers zullen slapen, zijn inmiddels geplaatst op het terrein van ’t Buurtnest. Rondom de units wordt een hek geplaatst. Op deze manier is er goed zicht op wie ’t Buurtnest betreedt. Het gebouw van ’t Buurtnest zelf is ingericht als verblijfruimte en kantoor, en geschikt gemaakt voor dagbesteding. De huidige huurders kunnen gebruik blijven maken van ’t Buurtnest. De ruimtes voor hun activiteiten zijn gescheiden van de ruimtes die gebruikt gaan worden door de asielzoekers. Het Centraal Orgaan Asielopvang (COA) bepaalt welke asielzoekers worden opgevangen. Vanuit de gemeente is aangegeven dat de voorkeur uitgaat naar jonge gezinnen.

In gesprek met omwonenden

Over de inrichting van het terrein rond ’t Buurtnest voert de gemeente gesprekken met een klankbordgroep van enkele omwonenden. Met als doel een goed verloop van de opvang, voor zowel omwonenden als de asielzoekers.

Meer informatie over de opvanghulp aan asielzoekers is te vinden op de website van de gemeente: www.uithoorn.nl/asielopvang.

Vragen over de asielopvang kunnen gesteld worden via het e-mailadres van de gemeente: vluchtelingen@uithoorn.nl.


Meer nieuws

Algemeen 16 mei 2023 09:51

Gratis sport- en cultuuractiviteiten voor basisschoolleerlingen

Uithoorn - Kinderen moeten de kans krijgen om mee te doen aan sport, spel en culturele activiteiten. Daarom bieden 17 sport- en 5 cultuurverenigingen samen met de gemeente en Sportakkoord van Uithoorn de Sport- en Cultuurhopper aan. Hiermee kunnen alle basisscholieren, ruim 2.700 verdeeld over 9 basisscholen in Uithoorn en De Kwakel, gratis sport- en cultuuractiviteiten uitproberen. 

Algemeen 16 mei 2023 08:58

Burgemeester op de koffie bij 100-jarige mevrouw Stolwijk

Uithoorn - De Uithoornse mevrouw Stolwijk mocht op 10 mei maar liefst 100 kaarsjes uitblazen. Burgemeester Pieter Heiliegers bezocht de jarige een dag later aan de Admiraal de Ruyterlaan, waar ze nog volledig zelfstandig woont. 'Ik doe nog bijna alles zelf, zoals koken en een deel van het huishouden. En ook heb ik m’n koppie nog. Daar ben ik erg blij mee,' vertelt mevrouw Stolwijk trots aan de burgemeester.

Algemeen 9 mei 2023 15:02

College bezoekt oorlogsmuseum Gerrit Burggraaf

Uithoorn - Burgemeester Pieter Heiliegers en wethouders Jan Hazen, José de Robles en Ferry Hoekstra hebben een werkbezoek gebracht aan het ‘oorlogsmuseum’ van Gerrit Burggraaf aan de Boterdijk in Uithoorn.

Algemeen 9 mei 2023 09:06

Aanleg duurzame jachthaven Uithoorn van start

Uithoorn - Uithoorn krijgt dan toch echt een nieuwe, duurzame jachthaven: E-Harbour Uithoorn. Op woensdag 10 mei start E-Harbour met de aanleg van de moderne steigers die slechts een paar weken in beslag zal nemen. Op 1 juni zal de jachthaven officieel in gebruik worden genomen.

112 8 mei 2023 09:24

Bewoners van Uithoornse flats gedupeerd door waterschade

Uithoorn - Bewoners van vier Uithoornse flats aan de Meerkikker zijn zondag aan het eind van de middag druk in de weer geweest met de afhandeling van waterschade. De afwatering kon de slagregens niet aan, waardoor kelders onder water liepen.