't Buurtnest (Beeld: Naomi Heidinga)

’t Buurtnest begin mei gereed voor asielopvang

Uithoorn - In mei start in Uithoorn de tijdelijke opvang van asielzoekers in ’t Buurtnest. De omwonenden zijn door de gemeente geïnformeerd; zij kunnen met hun vragen en gezichtspunten terecht op de tweede inloopbijeenkomst, op 25 april.

Begin mei

De maximaal 30 asielzoekers komen vanaf de eerste week van mei in ’t Buurtnest wonen. Inwoners uit de directe omgeving zijn met een brief geïnformeerd. In de brief worden de omwonenden ook uitgenodigd om op 25 april naar de tweede inloopbijeenkomst te komen. Daar kunnen zij vragen stellen en in gesprek gaan met de gemeente. Bij de bijeenkomst zijn onder andere wethouder José de Robles (Asiel en Migratie) en burgemeester Pieter Heiliegers (Openbare orde en veiligheid) aanwezig.

Units

De tijdelijke units waar de asielzoekers zullen slapen, zijn inmiddels geplaatst op het terrein van ’t Buurtnest. Rondom de units wordt een hek geplaatst. Op deze manier is er goed zicht op wie ’t Buurtnest betreedt. Het gebouw van ’t Buurtnest zelf is ingericht als verblijfruimte en kantoor, en geschikt gemaakt voor dagbesteding. De huidige huurders kunnen gebruik blijven maken van ’t Buurtnest. De ruimtes voor hun activiteiten zijn gescheiden van de ruimtes die gebruikt gaan worden door de asielzoekers. Het Centraal Orgaan Asielopvang (COA) bepaalt welke asielzoekers worden opgevangen. Vanuit de gemeente is aangegeven dat de voorkeur uitgaat naar jonge gezinnen.

In gesprek met omwonenden

Over de inrichting van het terrein rond ’t Buurtnest voert de gemeente gesprekken met een klankbordgroep van enkele omwonenden. Met als doel een goed verloop van de opvang, voor zowel omwonenden als de asielzoekers.

Meer informatie over de opvanghulp aan asielzoekers is te vinden op de website van de gemeente: www.uithoorn.nl/asielopvang.

Vragen over de asielopvang kunnen gesteld worden via het e-mailadres van de gemeente: vluchtelingen@uithoorn.nl.


Meer nieuws

Algemeen 17 apr. 2024 11:14

Sloop Prinses Christinalaan vertraagd

Uithoorn - De sloop van de leegstaande huurwoningen aan de Prinses Christinalaan zou 22 april beginnen. Eindelijk, aldus buurtbewoners. Een aantal woningen staat al vijf jaar leeg. Tijdens een informatieavond op 2 april, georganiseerd door sloopaannemer Schijf in samenwerking met verhuurder Eigen Haard, bleek dat 22 april niet wordt gehaald. Reden? Eigen Haard moest nog een onttrekkingsvergunning aanvragen bij de gemeente voor de sloop. Dat zorgt voor de vertraging. Bovendien is één van de woningen nog bewoond: de huurster blijft zitten tot de zomer.

Algemeen 17 apr. 2024 11:08

Feestelijke editie van de Avond4daagse Uithoorn

Uithoorn - De Avond4daagse wordt dit jaar groter dan ooit! Dit jaar wordt de zestigste editie gelopen en dat wordt gevierd. Vorig jaar leek het erop dat de Avond4daagse niet langer door zou kunnen gaan vanwege een tekort aan vrijwilligers. Na een noodkreet van organisator Doenja Verkerk meldden nieuwe vrijwilligers zich aan. Met een fris elan en een bak vol energie gaan ze er tegenaan!

Algemeen 4 apr. 2024 09:10

Speeddaten en relaxt voor de klas dankzij ‘juf Maike’

Uithoorn - Op woensdag 10 april a.s. organiseert Onderwijsstichting Wijzer aan de Amstel een Speeddate bijeenkomst voor (aankomende) leerkrachten. In verschillende speeddate sessies met collega’s van de aangesloten scholen kunnen belangstellenden zich vrijblijvend informeren en oriënteren. Die middag is juf Maike (Douglas), bekend van social media en schrijver van het boek ‘De relaxte leraar’, ook aanwezig. Zij zal een korte presentatie geven over de leuke kanten en uitdagingen van het vak van leerkracht.

Wonen en bouwen 2 apr. 2024 10:33

Plan nieuwe woningen Schansgebied gepresenteerd

Uithoorn - Woensdag 27 maart organiseerde gemeente Uithoorn samen met KRKTR Projectontwikkeling B.V. een bijeenkomst voor het Schansgebied. Omwonenden en ondernemers konden deze avond kennismaken met KRKTR. KRKTR is de winnaar van de aanbesteding die door de gemeente Uithoorn werd uitgeschreven om de vijf nieuwe woningen in het Schansgebied te ontwikkelen.