Pixabay

Sportdag Sport & Meer om jonge mantelzorgers in het zonnetje te zetten

Uithoorn - Jonge mantelzorgers in Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer en Uithoorn kunnen zich gratis aanmelden voor Sport & Meer: een sportieve dag om de jonge mantelzorger (15 tot en met 25 jaar) in het zonnetje te zetten. Deze dag wordt georganiseerd door Mantelzorg & Meer, Team Sportservice en Uithoorn voor Elkaar.

Tijdens de sportdag op 8 mei 2021 in Hoofddorp kan de mantelzorger even alle zorgen vergeten en tijd voor zichzelf nemen door lekker te sporten. Ook kan hij/zij tijdens Sport & Meer andere jonge mantelzorgers van 15 tot en met 25 jaar ontmoeten. “Er komt veel druk op de schouders van deze jonge mensen. Het kan zwaar zijn om met iemand te leven die langdurig ziek is, een verslaving heeft of een depressie. Sport en spel zorgt voor een actieve ontspanning, dat is goed voor het lichaam en het hoofd”, vertelt buurtsportcoach Yaël Goudsmit van Team Sportservice.

Archery tag en voetbal

Tijdens Sport & Meer kunnen de deelnemers meedoen aan archery tag en voetbal. Archery tag is een soort paintball met pijl en boog. Doordat de pijlen zijn uitgerust met speciale foam-tops kan het spel gespeeld worden zonder pijn en/of blauwe plekken. Je moet in beweging blijven. Niet alleen om jezelf te beschermen maar ook om pijlen te bemachtigen zodat je weer ten aanval kunt gaan. De obstakels zorgen voor een uitdagend veld waarin je je volledig kan uitleven. Daarnaast is een potje voetbal spelen een lekkere uitlaadklep.

Meer info en aanmelden

Sport & Meer vindt plaats op 8 mei 2021 van 12.30 – 14.00 uur bij AV Haarlemmermeer, Arnolduspark 5a in Hoofddorp. Geïnteresseerden kunnen zich gratis aanmelden door een e-mail te sturen naar info@mantelzorgenmeer.nl.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 10:00

Taalhuis Uithoorn: lezen, rekenen en computerles voor iedereen

Uithoorn - Op donderdag 10 juni bezocht wethouder José de Robles van onderwijs de bibliotheek aan de Dorpsstraat. Hij is gekomen om kennis te maken met het Taalhuis, en om voor de gemeente Uithoorn het Regionaal plan Laaggeletterdheid te ondertekenen. “Taal is superbelangrijk om mee te doen in het gezin, in de buurt, op scholen en op het werk. Anders is je wereld heel klein.”

Algemeen gisteren 14:51

Jongerenontmoetingsplek in Uithoorn een feit

UITHOORN – Op de Amsterdamseweg in Uithoorn (naast de Profile) is maandag 21 juni een jongerenontmoetingsplek (JOP) geplaatst. Onder andere wethouder José de Robles (Jeugd), jeugdagente Kim en jongerenwerker Ozan Balik waren van de partij.

Sport gisteren 10:00

Sportakkoord Innovatieprijs 2021 uitgereikt

Uithoorn - Op maandag 21 juni reikte wethouder Jan Hazen van Sport de Sportakkoord Innovatieprijs 2021 uit. “Het project ‘Bewe(e)gwijzer Uithoorn en De Kwakel’ van prijswinnaar Jelle Visser verbindt de wandel- en beweegroutes in de gemeente. Verschillende organisaties kunnen zo hun aanbod realiseren voor gebruikers en inwoners. “Een laagdrempelig en doeltreffend project,” aldus de wethouder.

Gemeente 23 jun. 2021 10:00

Wie verdient een Koninklijke onderscheiding?

UITHOORN - ,,Vrijwilligers in de gemeente Uithoorn moeten we koesteren en eren. Zij maken onze samenleving mooier,” antwoordt burgemeester Heiliegers op de vraag waarom hij het zo belangrijk vindt dat vrijwilligers voorgedragen worden voor een Koninklijke onderscheiding. Iemand voordragen voor de Lintjesregen 2022 kan nog tot 15 juli aanstaande.

Gezondheid en welzijn 22 jun. 2021 16:57

Corona testbus in De Kwakel

DE KWAKEL - Bewoners van de gemeente Uithoorn met lichte klachten kunnen zich van 21 juni tot   en met 27 juni zonder afspraak, gratis en dichtbij huis laten testen op corona. De GGD-testbus staat in deze periode in De Kwakel op het parkeerterrein aan de Amstelhof aan de Noorddammerweg.