Sportakkoord Innovatieprijs 2021 uitgereikt

Uithoorn - Op maandag 21 juni reikte wethouder Jan Hazen van Sport de Sportakkoord Innovatieprijs 2021 uit. “Het project ‘Bewe(e)gwijzer Uithoorn en De Kwakel’ van prijswinnaar Jelle Visser verbindt de wandel- en beweegroutes in de gemeente. Verschillende organisaties kunnen zo hun aanbod realiseren voor gebruikers en inwoners. “Een laagdrempelig en doeltreffend project,” aldus de wethouder.

Innovatiebudget Sportakkoord van Uithoorn

Wethouder Hazen: “Het Sportakkoord van Uithoorn wil er aan bijdragen dat meer inwoners van Uithoorn en De Kwakel gezond en goed in hun vel zitten. Door sportaanbieders, organisaties en inwoners bij elkaar te brengen kunnen we de kracht en het plezier van sport en bewegen in de gemeente nog beter benutten. Door die samenwerking zorgen we ervoor dat inwoners de weg weten te vinden naar bestaand aanbod. En we geven ruimte aan nieuwe ideeën en mogelijkheden.“

Andy Verstelle, aanjager van het Sportakkoord van Uithoorn, was ook bij de uitreiking aanwezig. “We lanceerden de ‘Sportakkoord Innovatieprijs’ op 19 april tijdens het eerste Sportcafé om nieuwe ideeën voor sport en bewegen in Uithoorn en De Kwakel te stimuleren met een innovatiebudget en met hulp bij de uitvoering. Het idee van Jelle Visser kwam als winnaar uit de bus.”

Bewe(e)gwijzer Uithoorn en De Kwakel

In het dagelijks leven werkt Jelle Visser als arts in het AMC. Vanuit zijn beroep is hij doordrongen van het belang van voldoende bewegen. “Het viel me op dat de gemeente is aangesloten op langere officiële wandelroutes voor meer geoefende lopers. Maar dat in de gemeente ook verschillende korte, niet gemarkeerde ommetjes zijn te maken, zoals de ‘bruggetjesroute’. Mijn plan is om de mooiste routes van Uithoorn en De Kwakel op een rij te zetten en te bewegwijzeren. Door ze strategisch langs bepaalde plekken te laten lopen, kunnen verschillende organisaties die routes gebruiken voor hun eigen beweegprojecten. Denk bijvoorbeeld aan het Gezondheidscentrum aan de Maximalaan, maar ook de atletiekverenigingen en basisscholen. Op die manier verbinden de routes de sport- en beweegactiviteiten in de gemeente.“

Wethouder Hazen was enthousiast over het winnende idee van Jelle. “Je project is laagdrempelig en doeltreffend. De routes bieden beweegmogelijkheden voor verschillende groepen gebruikers en inwoners. Daarom hebben we besloten het eerste innovatiebudget van € 6.000,- toe te kennen aan de realisatie van je idee.”

Vissers eerste stap is een projectgroep samenstellen met vertegenwoordigers van buurtbeheer, sportverenigingen en andere partijen. De groep buigt zich over de ontwikkeling en aanleg van de routes, en zal zorg dragen voor het onderhoud en het uiteindelijke gebruik ervan. Visser: “Ik wil ervoor zorgen dat de eerste bewe(e)gwijzers nog dit jaar verschijnen!”

Website Sportakkoord

Enthousiast geworden over dit project? Of wilt u meer weten over het Sportakkoord van Uithoorn? U vindt alle informatie en verdere ontwikkelingen op de Sportakkoord-pagina op uithoorndenktmee.nl.


Meer nieuws

Wonen en bouwen 22 jul. 2021 14:19

Wethouder De Robles bezoekt nieuwe bibliotheek

UITHOORN - De bouw van project De Rede, met als onderdeel de nieuwe bibliotheek van Uithoorn, vordert voorspoedig. Zó voorspoedig, dat ontwikkelaar Van Wijnen wethouder José de Robles al kon uitnodigen voor een rondleiding in het prominente pand aan de Amstel.

Wonen en bouwen 21 jul. 2021 14:03

Feestelijke oplevering woningen De Rietkraag en Cube Houses

Uithoorn - Op het weiland tussen woonwijk De Kuil en de Vuurlijn / Ringdijk is de afgelopen jaren hard gewerkt aan het project De Rietkraag. Met het project zijn onder meer 8 unieke Cube House woningen ontwikkeld. Donderdag 15 juli is de laatste starterswoning feestelijk opgeleverd.

Algemeen 20 jul. 2021 13:53

Echtpaar Timmer na 65 jaar “nog steeds dol op elkaar”

UITHOORN – Burgemeester Pieter Heiliegers heeft een bezoek gebracht aan het Uithoornse echtpaar Timmer dat op 11 juli 65 jaar getrouwd was. De burgervader bracht het bruidspaar een mooie bos kleurrijke bloemen.

Algemeen 18 jul. 2021 11:00

René Aldewereld schrijft boek: Eerste hulp bij schokkende gebeurtenissen

Uithoorn - Het verlies van een dierbare, een ongeval of ander traumatisch voorval. Iedereen krijgt in zijn of haar leven te maken met een ingrijpende gebeurtenis. ‘Maar hoe je ermee omgaat is voor iedereen anders’, zegt René Aldewereld. Hij schreef het boek ‘Eerste Hulp bij Schokkende Gebeurtenissen’. Als ervaringsdeskundige weet hij als geen ander wat er komt kijken bij stress situaties. Zo maakte hij als hulpverlener bij de brandweer en ambulance onder andere de crash van Turkish Airlines en de brand in het cellencomplex op Schiphol mee. 

Sport 17 jul. 2021 10:00

Samen Thamen

Uithoorn - Linda van Rekum is voorzitter van, zoals ze zelf zegt ‘de leukste honk- en softbalvereniging van Nederland’: Thamen. De coronaperiode was voor alle sportverenigingen lastig, maar Thamen sloeg zich er met een positieve instelling en de slogan #samenthamen heel aardig doorheen. ‘Honk – en softbal zijn sociale sporten waar je prima afstand kunt houden,’ zegt Linda.

Wonen en bouwen 16 jul. 2021 15:00

Economisch daklozen in Uithoorn “onder de pannen”

Uithoorn - Iedereen kan “economisch dakloos” worden. Plotseling zonder woonplek door een echtscheiding bijvoorbeeld, door baanverlies of door opgelopen schulden. Dankzij het project “Onder de Pannen” kunnen inwoners van de gemeente Uithoorn vanaf 1 juli een kamer verhuren aan iemand die tijdelijk geen onderkomen heeft. Legaal en met behoud van uitkering en huurtoeslag.