Gemeente Uithoorn

Samen aan de slag met het gedroomde Legmeerbos

Uithoorn - Door corona was er geen gezamenlijk tekenmoment met taart. Maar het gevoel was er niet minder feestelijk om toen Marga Moeijes en Gerard van Lent van Buurtbeheer De Legmeer en wethouder Hans Bouma de samenwerkingsovereenkomst voor het Legmeerbos ondertekenden. In deze overeenkomst staat hoe de Gemeente samen met Buurtbeheer De Legmeer aan de slag gaat met het Legmeerbos.

Aan de slag met een droom

Marga Moeijes: “Dit is voor ons een belangrijk moment. Al jaren dromen we als Buurtbeheer De Legmeer van een Legmeerbos. Een bos van en voor de buurt, waarin bewoners in het groen kunnen wandelen, recreëren en elkaar kunnen ontmoeten. We zien een aantrekkelijk groen wandelgebied voor ons met onder andere bomen en struiken, waterelementen, natuurvriendelijke oevers en bloemen en kruiden.”

Schouders eronder

Wethouder Hans Bouma: “Een mooie droom, waar we samen de schouders onder gaan zetten. Deze overeenkomst is dan ook het eerste product van een intensieve samenwerking.” Op 3 februari zal de gemeenteraad een besluit nemen over de samenwerkingsovereenkomst. Wethouder Bouma: “Dan wordt ook duidelijk welke gronden we mogen gebruiken in de planvorming. En daarmee hoe groot we kunnen denken. Zodra hierover duidelijkheid is, gaan we aan een eerste ontwerp voor het Legmeerbos beginnen.”

Masterplan

Marga Moeijes: “Daarbij borduren we voort op het ontwerp uit het Masterplan Legmeerbos dat we samen met bewoners hebben gemaakt. En natuurlijk betrekken we ook bij dit nieuwe ontwerp de inwoners van De Legmeer”. “Naast een ontwerp brengen we de kosten in beeld”, vult wethouder Hans Bouma aan. Wat kost het om het bos aan te leggen en te onderhouden? Zo kan de gemeenteraad beslissen of het Legmeerbos een haalbare kaart is. We verwachten dat de gemeenteraad in juni van dit jaar een besluit kan nemen.” Is dat besluit positief, dan breekt de volgende fase van het project aan: de fase waarin we het plan definitief maken en de aanleg gaan voorbereiden. Marga Moeijes: “Wanneer de aanleg start, weten we nog niet. Maar we zetten alles op alles om daar nog in 2022 mee aan de slag te gaan.”

Stichting Leefomgeving Schiphol (SLS)

Het Masterplan Legmeerbos is mede mogelijk gemaakt door Stichting Leefomgeving Schiphol (SLS). SLS wordt gefinancierd door het Rijk, de provincie Noord-Holland en Schiphol en heeft tot doel het verbeteren van de leefomgeving en sociale cohesie in de Schipholregio.

Opde foto bij dit artikel: wethouder Hans Bouma (Leefomgeving) en Marga Moeijes (Buurtbeheer De Legmeer).


Meer nieuws

Algemeen 3 mei 2022 07:22

Programma 4 mei-herdenking Uithoorn

Uithoorn - Op 4 mei 2022 worden ook in Uithoorn oorlogsslachtoffers herdacht.   et comité 4 mei Uithoorn en De Kwakel roepen inwoners op om de vlag om 18.00 uur half stok te hangen. Om 19.30 uur wordt verzameld in het Oranjepark voor een stille tocht naar het Stilte Monument waar de herdenking plaats zal vinden.

Algemeen 2 mei 2022 16:22

Nieuwe locatie voor fotowand van Alex P

Uithoorn - De imposante fotowand van kunstenaar Alex P is vrijdag 29 april herplaatst. Het 45 meter lange kunstwerk is vanaf nu door iedereen te bewonderen vlakbij het bedrijf Quaker aan de Amsterdamseweg in Uithoorn.

Verkeer en vervoer 25 apr. 2022 10:03

Aandacht voor verkeersveiligheid Eendracht

Uithoorn - De verkeersveiligheid rond De Springschans, De Kajuit, Solidoe en BORUS vraagt permanent aandacht. Alle zijn gelegen aan Eendracht in Meerwijk.