Rommelroute 2023 op 20 mei

Uithoorn - Op zaterdag 20 mei a.s. wordt het weer feest in Uithoorn, voor iedereen die het leuk vindt om op zoek te gaan naar een koopje of te snuffelen tussen spulletjes die in een ander huishouden overbodig zijn geworden. Tijdens de Rommelroute, tussen 11.00 en 15.00 uur, zijn de dorpen Uithoorn en De Kwakel dé plek om tweedehands en/of zelfgemaakte koopjes en schatten te vinden.  

Inschrijving geopend

Afgelopen week is de inschrijving opengesteld. Binnen enkele dagen hebben al meer dan 60 inwoners zich aangemeld om vanuit hun eigen tuin, schuur of oprit gebruikte en/of zelfgemaakte spulletjes te verkopen. Deze adressen worden zichtbaar in een app van Buurtroute.nl. Ook zal een papieren kaart beschikbaar komen. Zo kunnen bezoekers zelf een route bepalen langs de verkopers.

Ontmoeten van buren

De organisatie van de Rommelroute is in handen van Susanne, inwoonster van Uithoorn, in samenwerking met Uithoorn voor Elkaar en mede mogelijk gemaakt door Amstelidee. Susanne: ‘Behalve dat een Rommelroute bijdraagt aan het hergebruik van spullen en materialen en dus duurzaamheid, is het ook een ontzettend leuke manier om je buren, buurtgenoten en dorpsgenoten te ontmoeten!’

Wethouder José De Robles bezocht de Rommelroute vorig jaar en was heel enthousiast. De Rommelroute draagt volgens hem echt bij aan plezierige contacten in je buurt en dat is een belangrijke voorwaarde om prettig te wonen.

Informatie

Doe je ook mee? Je kunt je aanmelden als verkoper óf de Rommelroute bezoeken op 20 mei a.s. Kijk voor alle informatie op www.uithoorvoorelkaar.nu/rommelroute of op de Facebookpagina. Voor vragen kun je mailen naar rommelroute.uithoorn@gmail.com


Meer nieuws

112 27 mrt. 2024 14:00

Auto te water in Uithoorn

Uithoorn - Aan de Boterbloem in Uithoorn is woensdagmiddag rond 13.30 uur een voertuig te water geraakt. 

Algemeen 26 mrt. 2024 09:14

Voorbereiding aanleg Legmeerbos van start

Uithoorn - De voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van het Legmeerbos zijn gestart. Vorige week begon de gemeente met het afgraven van het oude maisveld. Ook de grote waterpartij wordt uitgegraven. Daarna wordt het terrein op de juiste hoogte gebracht. Naar verwachting zijn de graafwerkzaamheden deze week klaar

Algemeen 26 mrt. 2024 08:19

Feestje voor 100-jarige mevrouw Van der Sluis-Verheul

Uithoorn - Afgelopen week was er een klein feestje in de kamer van locoburgemeester Ferry Hoekstra. Met slingers voor het raam en lekker gebak, een kadootje en een mooie bos bloemen op tafel. Middelpunt van het feestje op het gemeentehuis was mevrouw Van der Sluis-Verheul. Zij werd op 19 maart 100 jaar. En dat moest natuurlijk gevierd worden.

Algemeen 25 mrt. 2024 17:29

College ontvangt Oekraïense vluchtelingen op gemeentehuis

Uithoorn - Zo'n 30 Oekraïense vluchtelingen die in Uithoorn zijn opgevangen, werden op woensdag 20 maart uitgenodigd voor een ontmoeting met het college. Burgemeester Pieter Heiliegers heette de bezoekers van harte welkom op het gemeentehuis. 

112 22 mrt. 2024 06:51

Grote uitslaande woningbrand Plesmanlaan; bewoner gewond

Uithoorn - Op vrijdagochtend 22 maart 2024 is de brandweer om 01:30 uur gealarmeerd voor een brand aan de Plesmanlaan in Uithoorn. De eerste eenheden zagen de vlammen uit de woning slaan en hebben om 01:38 uur opgeschaald naar grote brand.