Realisatie Verkeersplan centrum Uithoorn officieel van start

Uithoorn - Met het plaatsen van het eerste bouwhek door wethouder Jan Hazen, is de realisatie van het Verkeersplan centrum Uithoorn officieel gestart. Vanaf nu wordt er in 21 fases gewerkt aan een vriendelijk, groen en veilig centrum van Uithoorn. Wethouder Hazen deed deze officiële handeling samen met Karlineke Knaap, directeur van aannemersbedrijf D. van der Steen. 

De werkzaamheden starten twee weken later dan gepland, omdat bij de Dorpsstraat onverwacht vervuilde grond werd aangetroffen. De gemeente heeft verschillende voorzorgsmaatregelen getroffen om deze grond zorgvuldig af te graven en af te voeren. Wethouder Hazen: “Bij grote bouwprojecten, zoals dit project, stuiten we soms op onvoorziene omstandigheden. Natuurlijk hopen we dat we tijdens deze realisatieperiode niet vaker worden verrast en de planning bij moeten stellen.”

Wat gaat er precies gebeuren?

Naar verwachting gaan de werkzaamheden ongeveer anderhalf jaar duren. Zowel onder de grond, als boven de grond gaat het centrum dan ook helemaal op de schop. Hazen: “We doen alles in een keer: de riolering, leidingen en kabels vervangen, bestraten. De huidige brede racebaan wordt een mooie dorpsstraat. En we laten onze fietsstructuur aansluiten bij die van gemeente De Ronde Venen. Er komt een middenberm met verschillende soorten bomen en bloemen – goed voor de biodiversiteit - en er komt een mooie rotonde met daarop een kunstwerk ter ere van het 200-jarig bestaan van onze gemeente.” Tot het eind van dit jaar wordt gewerkt aan fase 1 tot en met 7, waarin de riolering, kabels en leidingen worden vervangen.

De BouwApp

We doen hard ons best om de overlast zoveel mogelijk te beperken, maar de werkzaamheden zullen overlast geven. Er komt een pittige tijd aan voor bewoners, ondernemers en bezoekers van het centrum. Om het project in goede banen te leiden, heeft de gemeente een omgevingsmanager aangesteld: Liesbeth van Boom. Via de BouwApp houdt Liesbeth belanghebbenden op de hoogte van de werkzaamheden, afsluitingen, omleidingsroutes en de planning. Via de BouwApp kan ook contact worden opgenomen met Liesbeth. Daarnaast worden in de BouwApp ook leuke dingen, zoals foto’s en filmpjes van de werkzaamheden gedeeld. Op www.uithoorn.nl/verkeersplanuithoorn  staat ook een overzicht met veelgestelde vragen.


Meer nieuws

112 27 mrt. 2024 14:00

Auto te water in Uithoorn

Uithoorn - Aan de Boterbloem in Uithoorn is woensdagmiddag rond 13.30 uur een voertuig te water geraakt. 

Algemeen 26 mrt. 2024 09:14

Voorbereiding aanleg Legmeerbos van start

Uithoorn - De voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van het Legmeerbos zijn gestart. Vorige week begon de gemeente met het afgraven van het oude maisveld. Ook de grote waterpartij wordt uitgegraven. Daarna wordt het terrein op de juiste hoogte gebracht. Naar verwachting zijn de graafwerkzaamheden deze week klaar

Algemeen 26 mrt. 2024 08:19

Feestje voor 100-jarige mevrouw Van der Sluis-Verheul

Uithoorn - Afgelopen week was er een klein feestje in de kamer van locoburgemeester Ferry Hoekstra. Met slingers voor het raam en lekker gebak, een kadootje en een mooie bos bloemen op tafel. Middelpunt van het feestje op het gemeentehuis was mevrouw Van der Sluis-Verheul. Zij werd op 19 maart 100 jaar. En dat moest natuurlijk gevierd worden.

Algemeen 25 mrt. 2024 17:29

College ontvangt Oekraïense vluchtelingen op gemeentehuis

Uithoorn - Zo'n 30 Oekraïense vluchtelingen die in Uithoorn zijn opgevangen, werden op woensdag 20 maart uitgenodigd voor een ontmoeting met het college. Burgemeester Pieter Heiliegers heette de bezoekers van harte welkom op het gemeentehuis. 

112 22 mrt. 2024 06:51

Grote uitslaande woningbrand Plesmanlaan; bewoner gewond

Uithoorn - Op vrijdagochtend 22 maart 2024 is de brandweer om 01:30 uur gealarmeerd voor een brand aan de Plesmanlaan in Uithoorn. De eerste eenheden zagen de vlammen uit de woning slaan en hebben om 01:38 uur opgeschaald naar grote brand.